Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Не, поради одредени (приватни) причини не можев..

2. staples**

staples** Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски. Моето прашање е малку глупо, но морам да прашам. Пред една недела со дечко ми имавме односи и сврши на мојот стомак, но имаше сперма на прстот и ми го стави во вагината. Дали со толку малку сперма може да се забремени. Ви благодарам :l:

3. ~Maccc~

~Maccc~ Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Девојки имав заштитен секс и требаше да добијам пред 4 дена ама ништо и тест правев завчера негативен е не знам што да нисалм збудалрв а инаку и немам редовен циклиу ама послефниве 2 месеци ми се стабилизира и сега пак исто

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.119
    Допаѓања:
    118.050
    Нема можност да сте бремени.

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Постојат шанси. Штом не си се напила апче, останува да почекаш да направиш тест за две недели.

6. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    дали можи да ми пиши некој во ЛП

7. Ruza1234

Ruza1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Zdravo devojki povtorno jas
    Napraviv test i izleze negativen a do denes trebase da mi dojde no seuste mi ja nema. Sto mislite vie?

8. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.878
    Допаѓања:
    59.213
    Почекај, и да ти касни некој ден не е ништо страшно.

9. MonnySkMk

MonnySkMk Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Здраво женски, имам проблем, мал или голем незнам ни јас више. Требаше да добијам на 11 јули, а еве веќе сме 21 ви. 10 дена ми касни,а не сум во Македонија моментално и неможам да направам ништо од овде, освен што направив тест на 16 ти и ми покажа негативен., а овие 2-3 дена повраќам, ми се гади, а јадам ненормално многу, што у живот волку немам јадено како сега. Дали е можно од промена на клима,или недајбоже на овие години трудна да сум, никогаш ми нема каснето волку многу, секој месец точно добивам на 27 ден и чудно ми е што секој месец пред да добијам ми се дујат градите една недела пред да добијами ме болат, овој месец ништо, 23 години имам и многу паничам незнам што да правам. Некој со вакво искуство како моево да имал, што да правам?? Heeelllpppppp

10. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.878
    Допаѓања:
    59.213
    Секако дека и поради промена на клима може да доцни, но ти веќе си правела тест кога ти доцнело тогаш веќе 5 дена што значи не си бремена, се работи за друг проблем. Кога ќе имаш прва можност посети гинеколог.

11. MonnySkMk

MonnySkMk Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    И уште нешто не мачи со климава, дај боже до тоа да е ама ја од мај месец сум овде на медитранска клима,по мое логично размислување овие 2 месеци ми се навикна организмот на климава, незнам што да мислам, за гинеколог дури во септември, али ако вака ми касни уште некој ден планирам да се вратам у македонија, немам друго решение, редовно ми доаѓаше овде во мај ми дојде на 19и во јуни на 14, кога ќе размислам по логично ќе беше да ми каснеше во мај месец.

мислев некој со ваков прооблем, што бил исходот на крај, тоа ме интересираше дали може нешто сериозо да биде некоја болест или не. Паничар сум голем.

Последна измена од модератор: 21 јули 2017
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Во целото ова објаснување не си пишала дали си имала секс со или без кондом?

13. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.878
    Допаѓања:
    59.213
    Прво смири се, со самиот стрес си правиш полошо. Тест веќе си направила, смири се ќе ти дојде.

14. MonnySkMk

MonnySkMk Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Па со дечко ми сум овде, не користиме кондом

Да под голем стрес сум, само што ќе станам од спиење одма на тоа помислувам и во wc одма трчам да видам дали сум добила, првите денови не ни размислував али после 5 -6 ден чудно ми дојде дека никогаш вака ми нема каснето и овие 5 дена деноноќно мислам само на тоа...

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Епа голема девојка си, не знам зошто сега паничиш? Треба да знаеш дека секс без кондом е ризик - секогаш може да останеш бремена. Друга опција е промена на климата, ама ние тоа не можеме да го знаеме.

Рано е, но можеш да направиш тест.

Реално гледано, шанси да останеш бремена без да сврши во тебе се минимални, но секогаш ги има. Си имала секс без кондом, ти се уарнило а очекуваше дека нема да останеш бремена? Епа сериозни одлуки, како бременост, да речеме, не се оставаат на случајност.

16. MonnySkMk

MonnySkMk Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Па јас реално само со него спијам а верувам во него дека и он само со мене спие, знам дека нема никакви болети и јас исто на гинеколог одам еднаш во годината и правам рутински тестови од микробиолошки испитувања до вагинално ехо итн.. За останување бремена и не ми е толку многу страв и да е тоа, како и да е е дали сега или на 26 27 години ќе се омажам и ќе родам, паничам највише да не сум добила некоја болест незнам на јајници некој рак на матка такви работи, од тоа се плашам, не дека и ако сум трудна не се плашам али бар е тоа нешто најубаво во животот да ти се случи да родиш дете, макар и да ми се скрати младоста на 23 години и да сум трудна, несакам од болест да ми се скрати.. :)

Јас бар по мојов живот гледам најубавите работи vo животов ми се случиле случајно, секогаш кога планирам нешто никогаш по планот не ми излага :) Забегав малце од темава али нвм :D

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713

:rofl: :rofl: :rofl: не не зезај.

Е штом редовно одиш на доктор, веројатно знаеш и дека доцнење, без притоа ниту една индикација, како неуреден ПАП, неподносливи болки итн. не е симптом на некоја болест, особено не рак?

На Annath и lost123 им се допаѓа ова.
  18. MonnySkMk

MonnySkMk Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Незнам таа докторката ништо не ми кажува, последен пат бев во јануари и у нешто се посомнева али нити ми кажа нити ништо ми рече само дојди за 6 месеци да видам дали е тоа во што се сомневам , а во што се сомневаше не ми кажа,нешто на јајникот како бела флека има, иначе имам неподносливи болки во првите 3 дена јас и кажав али она незнам да не ме паничи на тоа листот напиша нешто али врска немам што значи тоа нешто на ендриоза нешто врска немам што покажа на вагиналното ехо, само ми рече се е супер немаш никакви бактерии и тоа беше, дојди за 6 месеци , и еве јули месец јас треба да одам на контрола али неможам дури во септември Значи немам болести ракови јееееееееее :D

Шала на страна прв пат овие денови читам зошто може да касни менструација, никогаш предходно сум немала потреба да читам,основни информации како ако ти касни може си трудна, климатски промени може да влијаат знам, али никогаш не сум навлагала подетално во тие работи затоа и прашувам, незнам какви последици има од тоа да ти касни подолго, имам прочитано дека може и од пореметени хормони да е, па си помислив дека може ако ти касни да има симптоми и на некоја болест ко рак и такви ствари затоа ...

19. Starlover

Starlover Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    10
    Можеш да одеш во приватна болница на преглед кај гинеколог за да не мислиш на тоа. А за бремена не си, и мене ми има се има случено да ми касни 9 дена покрај тоа шо имаше шанси да сум бремена и испадна дека не сум, од стресот уште повеќе ќе си направиш да ти касни.

20. stelastela

stelastela Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Имав односи со кондом пред месец ипол и после тоа добив ама сега цело време ми се врти и како да губам свест немам сила..дали е можно да се работи за бременост иако сум добила?инаку од кога добив немав односи

На Tamatam му/ѝ се допаѓа ова.