Zdravooo da prasam dali e mozno da sum trudna ako imav nezastiteni odnosi no si imav normalna menstruacija prvo malku beshe svetlo roze pa nekolku casa nemashe no potoa si beshe kako i sekogas na ocekuvan datum nemam nekoi simptomi mozebi e rano no dali ima mesto za panika vi blagodaram
мислам дека нема потреба да паничиш и јас првиот ден од менструацијата имам само неколку капки не е тоа ништо страшно..
Ti blagodaramm jas ne bev zapoznaena so toa deka moze da se zabremeni samo od nezastiteni odnosi no ne svrsi vo mene se nadevam deka ne sum od retkite hahah
Вака чисто како едукација на темава... Од што се забременува ако не САМО од незаштитени односи? Ако ти сврши во уста? На стомак? На/во газ? Во кондом?
Zboruvam za nezastiten odnos a pritoa da ne svrsi vo mene za toa ne bev zapoznaena deka taka se ostanuva bremena izlegovte od temata
mozda e mozno od predsemenata,ama eve kolku sto kazuvaat mnogu se mali sansite skoro i da gi nema...i ja mislev deka moze od toa ama kako sto citam poveketo vikaat deka e mozno no mnogu tesko...ama ti cim si dobilla znaci nema mesto da si prais paniki i filmovi vo glavata...opushti se i uzivkaj...
Може да се остане бремена од предсемената, но шансите се минимални. Но НЕ и непостоечки Користете кондом или контрацептиви од друг вид, за да бидете спокојни
Zdravoo kakva e taa lazna menstruacija koja e mozna koga si bremena i dali e mozhno da imas normalna menstruacija na ocekuvan datum a da si bremena
Laznata bila poblaga i pomalku traela jas si imav normalna 6 dena so ist intenzitet kako sekogas neznam dali da panicam bidejki imav normalna a imav nezastiten odnos bez da svrsi vo mene
Аман, додека цркате секој ден на темава, ќе отидевте тест ќе си купевте, па ќе дознаевте дали сте бремени оти дечко ви свршил у швалерката, па имало шанси и вие да сте трудни со нејзино дете...
Ако сакаш кажи совет, никој не те замара тебе. Паметни правење многу не е убаво, сигурно тука пишува секој за совет не дека нема друга работа во животот. Мислам за тоа и е форумов.
@lost123 да оди да купи тест е најдобронамерен и најправилен совет. Темава не е за пророчанства. Никој со сигурност не може да потврди бременост зошто никој од нас не бил таму и не гледал што се дешавало за време на настанот. Темава очигледно се злоупотребува. Овде доаѓаш да прашаш кога си на мерак, а не си во можност да купиш тест за брзо. Подоцна си купуваш тест. Нема потреба од развлекување на мистеријата околу бременоста.
Точно, но прашањето беше во врска со лажната менструација т.е кога си бремена а добиваш на кое ни јас не добив одговор, па бев на гинеколог да си прашам.