Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.399
    Допаѓања:
    182.954
    Прашањето не го поставила рандом девојка, туку испаничена која од вчера го користи форумот за да си ја оправда состојбата. Во ред е да прашаш, ама ете и ти си прашала ама си била на гинеколог, така е правилно, а така треба и таа и било која друга. Ако толку ја мачи ситуацијата и се сомнева, до сега требаше да си купи тест. Заради себе. Да знае на што е, овде само можеме да погодуваме.
    Проблемот тука е што најчесто девојките го користат само форумот, а не одат ниту по тест ниту на гинеколог. Исти девојки со исти прашања со месеци, после секој однос. Од таму и реакцијата на гош.

На Someday, buba4e89, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Jovanailievska

Jovanailievska Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    I shto dozna shto ti kazha ginekologot jas za toa prashav

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Teonce5

Teonce5 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki sakam da prasam dali 5 dena posle ciklus se plodni denovi ?

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Мислам не.

5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
  6. MayaLeon

MayaLeon Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Mi docni 13 denA, no ovaj mesec bev na dieta simnav -10kg, dali e toa pricinata sto mi docni i malce ovaa nedela sum pod stres a so mazot mi vnimavame imam since 2 godinki e i iskreno poslednive nekolku meseci mens mi bila 2 dena pokasno 2 dena porano no koga se porodiv so sinceto prvite meseci nemav redovno mi docnese 4 meseci posle toa 2 nedeli ama sega imav skoro redovno ili pak bremena sum neznam na sto da mislam vekje.

7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Тест :)

На MayaLeon и Avery им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.095
    Допаѓања:
    117.947
    Дa, нaглoтo вaрирaње нa тежинaтa (згoлемувaње или нaмaлувaње) кaкo и стресoт влијaaт нa циклусoт и мoжнo е тoa дa е причинaтa бидејќи 10 килoгрaми зa еден месец не е здрaвo дa се изгубaт. Би ти препoрaчaлa уште веднaш дa нaпрaвиш тест преку уринa (не мoрa сo првa утринскa вo твoјoт случaј) и сo билo кaкoв резултaт (пoзитивен или негaтивен) дa зaкaжеш преглед нa гинекoлoг следнaтa неделa (aкo е пoзитивен дa се види плoдoт aкo е негaтивен дa дoбиеш сoвет и терaпијa зa средувaње нa циклусoт).

На MayaLeon и Kolumbo им се допаѓа ова.
  9. MayaLeon

MayaLeon Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Ke napravam test denes ke vidam sto e rabotata minatiot mesec mu dojde na 21 a trebase na 24 znaci porano, a togas samo sto pocnav so dietata i mozebi e nesto poremeteno, a cuvstvuvam naduenost na stomakot i me naboluva celo vreme kako koga mi idi mens sepak blagodaram na pomosta

На Kolumbo и fana им се допаѓа ова.
  10. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Nema tocna presmetka, bidejki nikoj ne moze da predvidi dali i od koi pricini moze da zadocni ili podrani sledniot mesecen ciklus, a ako broime od pocetok na cuklusot, sto ne e pravilno, zavisi kolku dena trae menstruacijata.

Se presmetuva od pretpostaveniot den za pocetok na naredniot ciklus nanazad, taka sto na 14-16 den bi trebalo da bide ovulacijata, sto znaci toj den e najploden, bidejki toa e denot koga moze da se sluci zacnuvanje.

Zosto sest dena pred denot na ovulacija se smetaat za plodni?

Bidejki vo tekot na tie sest dena uslovite koi vladeat se povolni, taka sto spermatozoidite mozat da preziveat do denot na ovulacijata i da oplodat jajce kletka.

Ne se potpirajte premnogu na tie presmetki, bidejki sekogas postoi mozna varijabila, duri i koga se raboti za dosta redovni ciklusi.

Vo slucaj tvojot mesecen ciklus da trae do 26 dena, togas pette dena od zavrsuvanje na menstruacijata se plodni.

Последна измена: 5 август 2017
    На Dust и Kitten им се допаѓа ова.
  11. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    14.574
    Се согласувам со членките, направи веднаш тест. И малку надвор од темата, но обавезно направи целосна крвна слика, да не ти е многу паднато железото. Десет килограми помалку не се шала.
    Ти кажувам затоа што јас нагло имав ослабнато многу пред неколку години.

На MayaLeon, fana и Kolumbo им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Се, како не се! Ако менструација трае 5-6 дена, на тоа додади 5, искачаат 10ти и 11ти ден, а некои девојки имаат пократок циклус (22-25дена) и овулација настанува баш тие денови. И да е рано за овулација, сперматозоидите можат да преживеат три дена во вагиналниот канал и да ја дочекаат уште некој ден јајце клетката да созрее и да ја оплодат.

На YoungandBeautiful, buba4e89 и Snow white им се допаѓа ова.
  13. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

I jas taka mislam ama individualno e segde mene primer na 16ti den mi e prv den ploden provereno i potvrdeno od maticen ginekolog ama najcesto velat 10ti den posle mens ama sepak nepostoi konkretno deka sekoj mesec isto ti se plodnite denoj awe jas velam ko ce saka saka i vo neploden ke se fati ionaka sansite ima sekoj den samo togas se najgolemi sansite da se fati

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Баш затоа и кажав дека може да се плодни, затоа што индивидуално е. Некоја има овулација 8ми ден, некоја 14ти, некоја на 20ти, а сперматозоидите живеат долго. Еве јас знам дека имам рани овулации, но до пред еден месец (во мои 35 год) не сум знаела дека имам и по две овулации.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Учиме додека сме живи.. ама и ич не е битно кога ни биле плодни денови ако добиеме позитивен тест јас ич не се замарав со тоа плодни деној неплодни случајно ми кажа докторката а не ја ни прашав

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Teonce5

Teonce5 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Devojki mene mi e strav menstruacijata mi trae 4 dena posle menstruacijata 5dena jas i decko mi imavme nezastiten odnos no ne svrsi vo mene vo toa sum sigurno no mene me plasi toa sto od kako svrsi posle prodolzivme sekako se izbrisa da ne ostanalo nesto ama obicno se mie bidejki jas panicam da ne ostanalo nesto a ovoj pat ne samo se izbrisa so maramcinja i eve mene me faka mn golema panika da ne sum bremena od toa nesto da ne ostanalo znam deka sansite se mali i vidov deka ne svrsi vo mene ama eve me faka panika ve molam za pomos

На Tamatam му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Ич не се секирај ич ко не сврши внатре... не се секирај за бадијала

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Исто ќе кажам ко Snowwhite, немало свршување, биди си раат.

19. Teonce5

Teonce5 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    No dali e mozno od kako prodolzivme bidejki samo se izbrisa da ne ostanalo nesto nekoj kapki i od toa da ostanam bremena jas sekogas mn panicam no sega me fati mn golema panika ne svrsi vo mene no posle prodolzivme se izbrisa i prodolzivme od toa mi e strav i plus bese 5dena posle menstruacija spored nekoj toa se plodni denovi spored nekoj ne inace vi blagodaram mn na mislenjata me ohrabruvaat mnogu

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.095
    Допаѓања:
    117.947
    Нема можност за бременост. Треба целосно да сврши во тебе во плодни денови за да има загриженост што и не мора да значи бидејќи ако видиш низ другите теми има парови кој тоа го прават и жените не се бремени. Така да опушти се кај тебе нема можност за бременост.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.