А дали има врска нешто бидејки имав менструација ама не обилна како првите два пати. Иначе кога ја имав болеста немав добивано ради терапиити. Кога прекинав два месеци обилно лрварење а пред некој ден послабо крвсрење мислам не претекуваше
@Selma56 искренo жaлaм зa твoјaтa прикaзнa. Мoе мислење е првo дa нaпрaвиш тест (aкo притoa дечкoтo свршил кoмплетнo вo тебе) не е скaпo oкoлу 40 денaри, пa пoтoa дa зaкaжеш нa гинекoлoг зa дa прoвери кaкo стoиш хoрмoнски пoрaди терaпијaтa кoјa си јa примaлa (бидејќи хoрмoните мoже дa влијaaт нa тежинaтa)
Дечко ми не сврши ил во мене. А пред два месеци у двата циккуси имав обилно крварење. А последниот циклус пред некој ден беше со помало крварење. Односно немаше претекување. А додека ја имав болеста немав циклуси од терапиите
Тоа што не си имала обилно не значи дека си бремена. Убаво ти кажаа погоре направи си тест и закажи си на лекар за останатото.
Не знам дали на соодветно место пишувам ако грешам извинете,но би сакала да прашам како да се направи анализа на крв за да се открие бременост дали се зема упат како кога правиш лабараторија и во тој упат пишува тест за бременост и ,дали треба да се нагласи на лаборантот или ако има нешто ќе си покаже.
Ако одиш во приватна лабораториа ќе кажеш дека сакаш да испиташ за бременост, си плаќаш и најдоцна за 2 часа резултатите ти се готови (некаде и за 15 минути) Секако ќе ти кажат за колку време да дојдеш.
Selma, toa sto imas bolki vo nozete, moze da bide poradi naglata promena na telesnata masa, no i poradi problemi so cirkulacijata. Pak ke povtoram, treba da se obratis kaj maticniot doktor i da napravis ispituvanja, a ne zaboravaj nitu na proverka na vidot. Najverojatno ne si bremena, no za da ne ti tezi i toa kako somnez, kupi si test od apteka, ne ti treba nitu recept, nitu bilo kakov dokument od ginekolog. Testot so seker ne znaci nisto.
Прашувам зошто земав упат за лабараторија за да испитам се и на тој упат што го земав пишува тест за бременост и мислев дали може така секако ќе прашам можеби и дополнително се плаќа. Фала ти многу
Obicna krvna slika ne e dokaz za bremenost, taka sto bilo da baras upat od mat. doktor ili ako pojdes vo privatna ambulanta, mora da ja naglasis pricinata za analizata, kako sto napisa i lost123. Promenite koi se javuvaat kaj obicnata krvna slika, se promeni koi se pojavuvaat i kaj drugi sostojbi, taka sto ne se sigurna potvrda za bremenost.
Истото го помислив.Тумор на мозок или не знам како пишуваше а она фатила да се замара со ова,на тие маки па за дечко и текнало абе ајдее,измислувајте вакви работи за болести,се ќе ви се врати еден ден,зезајте се пак.
Lelele citam i se cudam neznam so da pravam dali da placam dali da se smeam go odbiram vtoroto i ako me snema ne me mislete idam da proveram dali sum bremena so pomos na testot koj e 100% priroden izraboten od NO GMO sekjer i 100% biorazgradliv
Не може да се види на обична крвна снимка, ако нема наведено или не нагласиш ти дека сакаш и за бременост.