I predhodno sme imale taka no sekogas go mie za da ne ostanalo nesto no ovoj pat ne nemozam da spiam A kolkavi se sansite da sum bremens
Ќе чекаш да ти дојде, ако ти касни тест. За следен памет заштита, да не бидеш пак во ваква ситуација.
Мали, но секогаш постојат кога се работи за не заштитен однос. Ако сакаш да си скратиш стрес, после 10 дена од тој однос кога ќе поминат провери си преку крв и следен пат внимавај.
Абе девојче па аман, ние на грав ли гледаме за да знаеме колкави се шансите, да не треба и во проценти? Па што ако се мие, шанси, колку и да се мали, секогаш постојат, и не треба да те чуди тоа. И сега џабе креваш толкави паники, кога не ти ни доцни. Не знам како се впушташ во незаштитени односи, за после само да се потресуваш. Ако ви се скапи едниот сам да купува кондоми, дајте по 50тина денари секој и мирна ви глава, аман.
СЕКОЈ ПАТ КОГА СЕ Е*ЕШ, ИМА ШАНСИ ДА ОСТАНЕШ БРЕМЕНА. ЗАТОА СЕ КОРИСТИ КОНДОМ. АКО НЕ САКАШ ДА ОСТАНЕШ ТРУДНА, А НЕ КОРИСТИШ КОНДОМ, ТОГАШ НЕ СЕ Е*И.
Zdravo na site. So decko mi minatiot mesec imavme samo 3 pati sex, ne zastiten i ne svrsi vo mene sekogas svrsuva nadvor od mene. Posledna menstruacija imav na 11 Juli mi dojde togas porano od sto ocekuvav. Sega eve veke sme 14 avgust a seuste nemam dobieno. Dali sum bremena zbesnuvam po celi denovi. pls help
Тие односи сте ги имале пред или после 11. јули? Ние не може да погодиме дали си или не си, штом е незаштитен односот, шанси секако има. Наместо да „збеснуваш“ и да се думаш, ако ти касни, направи си тест.
Zdravo.. Sakam da prasam nesto ako mozete da mi pomognete. Posleden pat imav odnosi vo mesec april od togas sekogas dobivav redoven ciklus normalen kako i do sega, ovoj mesec mi kasnese okolu 12-13 dena i dobiv no bese mnogu kratok okolu 2-3 dena. Pritoa custvuvam bolka vo gradite i poduenost, premnogu se zdebeliv i cesto mi se losi i imam bolki vo glavata. Ova mi se sluci ovoj mesec ne se custvuvam dobro, a prethodniot custvuvav samo gadenje, no zanemariv bidejkji mislev deka sum nesto bolna. Dali ima moznost da sum bremena?
Nema vrska dali ste imale odnosi ednas, tri pati ili triset pati, ako trebalo da zabremenis, ke se slucelo i so ednas. Vaka sega, bez ogled sto ejakuliral nadvor, da ne te laze nikoj deka nema sansi, sansi ima, so pomala verojatnost se, no gi ima. Ciklusot ti docni tri dena, a sekoe docnenje od pet i poveke dena pozelno e da bide predmet na ispituvanje, za da se vidi dali e se' vo red ili docnenjeto e posledica od nekoja novonastanata sostojba, koja normalno ne e sekogas bremenost. Ako ne zapocne ciklusot, obrati se kaj svojot mat. ginekolog. Stom ima poveke od dve nedeli, mozes da si napravis i test, no duri i da e negativen, ti vo slucaj na podolgo docnenje od pet dena obrati se kaj ginekolog.
Da, no ne mora da znaci, bidejki moze da se raboti i za bolest. Nitu sekoe docnenje znaci bremenost, nitu sekoja bremenost e bez menstruacija (ne se misli vo tek na 9 meseci). Sigurno e samo edno, deka treba da odis na pregled. Ne si gubi vreme, bremena ili ne povtorno doagjame do najvaznoto - cuvanje na zdravjeto.
@MiLaaaJ 4 месеци после последен однос добиваш менструација, како е можно да си бремена? Не си бремена. Симптомите се знак на нешто друго за кое ние овде реално не можеме да погодиме што е. Најдобро посети си лекар.
Ima premnogu stranici pa ne mozam da baram a potrebno mi e nesto da prasam.. pred nedela dena za prv pat so partnerot probavme da imame seks, i moj i negov prv pat.. ne bese mnogu uspesno odnosno ne vleze cel zosto mnogu me bolese ama koa dojdov doma imav malce krv i vecerta i sledniot den.. ne znam dali e celosno skinat hiemenot .. odnosno odnosot bese so kondom ama posle go izvadi i bez kondom "si igravme" ama ne mi go stavase... ne svrsi togas tuku posle toa i ne vo mene.. plodni denovi mi bea toa.. ima li moznost da se zagrizam za bremenost? Pod stres sum i mi se losi ovie dva dena.. a treba da dobijam za nedela dena? Mislenje?
Zdravo devojki denes imavme nezastiten seks ,deckomi nesvrsi vo mene ,se izbrisa stavi kondom i prodolzivme pak no sum bila vo plodni denovi Prasanjeto mi e dali e mozno da ostanam bremena?