Сексуално воспитување, задолжително во училиштата. Од 5 одд, па и порано!!!! Како бе, плодни неплодни, секс ама малце, само главчето.....абе срамота. Секој секс носи ризик за бременост!!! СЕКОЈ!! И со кондом, може да пукне, и апче може да се заборави, доволно е само 1 да се заборави за беља. Најсигурна заштита од бременост е апстиненција. Не советувајте дека ако не е плоден ден не може да се забремени, навидум е така, но човечкиот организам е чудо. Не знаеш кој месец можат да се пореметат хормоните. Братучетка моја остана бремена на 7ми ден од менструација. Другарка со 1 секс во неплоден(демек) ден. Не верувајте во тоа ќе се тргне на време....треба еден единствен сперматозоид за бебе. Ако се сомневате дека сте бремени, чекајте до датумот за следна менструација и тест, преку слики со сода не кажува ни гатач дали сте трудни. Година ипол,. одев по доктори за точен плоден ден, и не останував трудна.... Не се навредувајте, ама девојчиња/девојки тие работи МОРА да ги знаете. Се изнапишав.....
Ви текнува порано кога се зезаме за да остават морача и крв, па ние преку екран ќе видиме дали некој е труден? Well... Можам да замислам реакција на Даст сабајле ко влегла во темава и кога ја видела чашата на рецепција оставена Почекај уште некој ден и купи тест за бременост, немој со вакви совети и трикови од баба ти. Не сме модерни госпоѓи, само живееме во 21ви век.
А чашава ја фрли? Или среќен добитник ќе има сокче да пие од неа? Нејсе, сериозен муабет сега: Не можеме да видиме дали си бремена вака. Содата не е никаков показател. Почекај 2 недели после односот и направи пак тест од аптека или испитај преку крв.
Извини ама сликата го засенува пишаното. Досега ваков случај сме немале Па ако си правела тест види што ти пишува на него... Немало потреба од сода. Но да си решила на правиш тест со сода, тогаш не знам како се осмели да ставиш слика на јавен форум каде што ќе бидеш зезана.
Моја модерна дамо ти пиша дека на 20ти август треба да добиеш така што ти е рано за тестови, соди, мокрачи итн. Ах, и јас сум модерна госпоЃИЦА. И фала многу пријатно.
Zdravo, nova sum na forumot i imam nekolku prashanja.... Poslednata menstruacija mi beshe na 25 juni vo megjuvreme imav odnosi bez zashtita, no ne svrshhi vo mene, naredno trebashe da dobijam okolu 23 juli no nishto... okolu 31 juli imav nekoj rozenikavo-crven iscedok koj traese 3 dena i potoa prestana, a simptomi na menstruacija kako bolka i sl NISHTO(a prethodno sum gi imala sekoja menstruacija i toa mn intenzivno)... napraviv dva testa za bremenost i dvata se NEGATIVNI... edniot 4 dena odkako trebashe da dobijam, a drugiot 9 dena odkako trebashe da dobijam (vo slucaj prviot da ne pokazal tochno) ... neznam shto ne e vo red... vo druga drzava sum vekje 2 meseci mozda e od promena na klima, ali da mi docni tolku mnogu nekako ne mi izgleda vozmozno...a da bev bremena testovite ke pokazea... postojano sum pod stres zaradi ova....sve si tripam neshto.... Vo Makedonija se vrakjam tek nareden mesec neznam shto da pravam....Dali e vozmozno da sum bremena, a testovite da ne pokazuvaat? Dali e od promenana klima? Dali e od stres? Dali... i ushte mnogu dali...HELP HELP HELP
Леле бе уште слика со мокрача фалеше во темава на цела неинформираност ќе почнат сите да го прават тестов наместо ко луѓе да купат од аптека. @EMILLYBZ колку што ти знаеш толку и ние, од било што набројано може да доцни, најдобро да се опуштиш и да бараш гинеколог да одговори на прашањата.
Два негативни тестови и не би требало да ти дадат грешка резултат. Не свршил во тебе уште една причина плус дека нема простор за паника. За твое лично уверување направи си уште еден иако нема потреба. Ти доцни од други причини кои впрочем ти самата ги наброи. Звучи досадно, звучи клише, но опушти се, не мисли на тоа и се ќе биде во ред. Ако не добиеш по извесен период најпаметно е да посетиш гинеколог.
Kako za tebe vazi i za site drugi, toa sto ne ejakuliral vnatre, ne garantira zastita od bremenost, dokolku po taa ejakulacija sleduvale drugi odnosi bez zastita. Se' dodeka pistojat sansi, postojat zeni koi ke zabremenat, a na nitu edna ne i' e garantirano, deka nema da bide taa koja bi zabremenila. Si napravila dva testa, napravi uste eden, bidejki takvite svetlo roze iscedoci mozat da znacat implantacisko krvarenje, posebno ako se okolu cetvrtata nedela od poslednata menstruacija, a dokolku nemalo 15 dena od odnosot do testiranjeto, testovite bile preuraneti, bez ogled sto veke docnela menstruacijata. Deka promena na klima moze da vlijae e tocno, stresot isto taka, no prvo so uste eden test proveri dali si bremena ili ne, a potoa ke se bara pricinata za tolkavo docnenje na ciklusot.
Luge kasne mi 3 dena. Napraviv test ama ednata bese prvo bledo crvena drugata oboena. Seks imav minatata nedela i toa so kondom veli a vtoriot pat ne se sekavam. Dali moze da se utvrdi sega od testot ili treba da pocekam? Ako sum samo edna nedela dali ima tableti za abortus?