Кај видовте црта во тестот: Јас секогап кога сум правела тест така ми излегувала цртата, се познава кај треба да се појави ама не се појавува. Уште не сум била бремена.
Те советуваме прво да разговараш со партнерот. Абортус се прави на клиника и по приватните болници (прилично скапо). Апче за абортус не постои. Едит: Ако сакаш направи уште еден тест и сликни го па ќе видиме дали си бремена.
Не си една недела бремена доколку ти доцни 3 дена, тоа е веќе 4,5,6 недели бременост бидејки се рачуна од последна менструација. Ке си отидеш приватно на гинеколог доколку ти е останата само опција абортус, никако да не правиш нешто сама на црно. Јави се во Систина, Ремедика прашај си. Треба како прво да одиш на гинеколог и да се утврди дали има 100% бременост и гинеколог ке ти даде предлог каде, што, како, зависи колку си трудна.
Bremena sum napravi dve.. e sega samo ne mi e jasnk kako moze na neploden den znaci sigurna sum i kako moze za edna nedela da me oplodi? Izvinuvam se ne sum vo sostojba da slikam. Imam celosna podrska od majka mi nemam nikakov problem ke go napravam samo me sovetuvajte deka Pa luge prethodno so drug imav toj svrsi na stomakot ne vo mene ima li sansi da ne e tocen testot? Imav povtoren seks so prethodniot decko no menstruacija mi dojde
Luge vo mene prethodno nikoj nema svrseno.. nikoj , nemam nikakvi simptomi. Menstr mi dosla na 23ti juli, pred toa imav so deckoto, povtoren seks bez kondom. E sega so ovoj od minatiot petok dali ima sansi od nego da e ? I kako moze da dobijam menstr ako sum trudna prethodno?
Не си бремена од пред една недела... си останала бремена со некој што си имала секс мин пред две недели
Od prethidniot ili od segashniot decko nie ne znaeme vazno e deka testot ne moze da bide lazen. Razmisli pred da abortiras a i majkati pred da te podrzi vo ova.
Како тоа ти касни, а си имала последно на 23ти? значи не ти касни сеуште. Не ми е јасно што си направила девојко објасни подобро. Кога ти дојде последно, на колку дена ти доага, кога имаше незаштитени односи.. да пробаме да го решиме ова.
Dali mislite deka ne e od petokot? Navistina? Pa znaci jas sum ostanala trudna prethodno so toj so koj sum imala povtoren seks ama sum dobila menst e sega znaci e od toj nema si veza menstr. Naredniot svrsi na stomakot a od petokot nr r mozno
Vaka decki. Imav decko so nego imav nezastiten seks no se skaravme do 15ti juli. E sega vkupno imavme 4 pati znaci povtoren seks bez kondom. Na 23ti mi doslo. Na 27mi imav ama svrsi na stomakot. A vo petokot imav zastita i mi svrsi vo usta a vika povtoren sme imale pak so kondom. Znaci mrnr mi e od toj sto se skarav na 15ti
Znaci e od toj nema vrska sto mi doslo na 23ti menstruacija od prethodno sum ostanala toa e bilo taka samo Ama luge 23ti juni mi doslo i 17ti juli
девојко,НА КОЛКУ ДЕНА ДОБИВАШ МЕНСТРУАЦИЈА?ако добиваш на 28 сеуште не ти касни менструацијата не паничи.
Изгледа е од тој со стомакот, а тој со кондомот ваљда пијана била па не се сеќава, ама од орален никако не е...