Може и јас оветувала, тоа не знаеме. Многу пати не ги слушаме родителите што не советуваат. А и да не ја, и да смета дека е во ред да менува партнери секоја недела, ти сигурно со потсмевање на форум нема да и го дотераш паметот.
Decki ne e bitno. Jas bev pijana za posledniot a prethodniot mi e bivsi i se vidovme. Ne e bitno sto i kako jas samo sakav da mi dadete sovet za abortusot dali nekoj imal takvo iskustvo i slicno... koga ke otidam vo ponedelnik ke znam koja nedela sum
Абортус со таблета тука нема, само киретажа и вакум. Постапката трае 10 мин. со целосна анестезија ќе си. Кога ќе те исчистат 2 саата ќе лежеш, ќе ти се лоши малку, ќе ти студи, вратоглавица ќе имаш, ќе ти се пие вода, но тоа се нус појави од анестезијата. Ќе ти кажат што да пиеш и ќе си одеш дома. На државно мислам дека се плаќа 8.000 ден.
Ти ќе спиеш додека трае постапката, ништо не се осеќа, може само кога ќе се разбудиш да те боле. Овде во мојот град во болницата користат киретажа, ја гребат матката, а после со вакум ги вшмукуваат остатоците. Битно ти нема да си свесна и ништо нема да осеќаш.
@solomun95 Da ne slucajno si zemala lenti za ovulacija a ne test za bremenost? Posto spored menstruacijata ne ti kasni..Aj proveri ubavo na testot sto pisuva. Izvinete nemam kirilica.
Знам но дека бараше абортус со апчиња мислев да не не кажала на мајка и, дека бара приватно да абортира...
So partnerot na 15 mesecov imavme pola minuta moze i pomalku nezastiten odnos, mi kaza on da prekineme zasto mozel da svrsi...posle imavme seks so kondom i svrsi nadvor od mene vo kondomot. Od togas se zbudalev ne znam sto da mislam...dali moze od predsemenata tecnost (ne znam ni dali imalo takva tecnost koga ne sme bile zastiteni)da se zabremeni ili samo si se umisluvam bidejki imam naduen stomak ( mene i taka mi e golem stomakot vo dolniot del poradi konstitucija...isto i majka mi koga bila kolku mene 20 godini imala takov stomak) i na silno pritiskanje osekjam bolka od desnata strana. Znam deka e prerano da si mislam na najlosoto i nemam nikakvi simptomi ama dali ima nekoja sansa za ponataka da proveruvam dali sum trudna? Ve molam za odgovor
За симптоми ти е рано, за шанса секогаш има... Проверка ако ти доцни или преку крв после 10 дена. Кога треба да добиеш?
Neredovna mi e menstruacijata posleden pat dobiv na 14ti juli i mi doagja od prilika na 40 dena ama se napiv primolut nor sabajleto na 16ti zaradi preventiva zasto sluzat i za dobovanje i kako kontracepcija
Здраво девојки , сакам да ве прашам едно прашање и ве молам да ме информирате Значи активна сум со секс веќе 2 години , но за прв пат ми се случило да имам бледа крф лили така наречена розова крф после однос кога се избришав и измив иста така за време на сексот имав болки во долниот дел во стомакот , пред месеци дечкоми сврши во мене но се напив апче ден потоа и направив тестови све негативни и си добивав менструација иначе треба да добијан на крај на месец , ве молам кажетеми ако знаете нешто фалавиии, има шанси за бременост
@Pixy101 незнам кој ти кажал дека една таблета Примолут нор ќе те заштити За бремена, верувам дека не си, зашто ако се останувало така трудна од предсемена, јас до сега 20 деца ќе имав. Најдобро инсистирај на секс исклучиво со кондом, ем си заштитена ем мозокот ќе ти биде раат. @maca050619 се случува, не е ништо страшно. Ако се повторува многу често направи си гинеколошки преглед.
Od ginekolog mi se dadeni uste pred 2 godini zaradi neredoven ciklus. Gi pijam po.potreba koga imam simptomi za mentruacija a ne dobivam, nekogas i namerno gi pijam za da dobijam da mi e polesno. Sega se napiv odma zaradi situacijava