Nezastitenn...2 partiii imavmee dodushaa prvataa samk odokolu odeshe so....a vtorata beshe odnks ama odkako go izvadi svrshi na mene
По шо заклучи дека сум..измегу првата и втората тој не сврши ЕДИТ. Денес требаше да ми дојди ама ја нема уштее
Taka sedevme muabet praevmee...vo prvooto samo mu go pyshev i drkav a posle eden odnos od necela min..posle odkako go izvadi na mene svrsi
Ако не свршил во тебе не може да си бремена. Но секогаш постојат шанси при незаштитен однос. Затоа ако не сте спремни да бидете родители - контрацепција
Сеуште ми нема дојдено..требаше вчера да ми дојдиии...амаан веќее нека дојдиии па колку сака нека ме болии...оти не доаѓаа веќее...а тој надвор свршии..на менее на телоо...зоштоо касниииш
Кај нас има апче за абортус не знам до која генециска недела ама порано треба да е. Не знам тоа докторот ќе ти каже. 100 евра е едно апче.
Кај нас не се одобрени овие апчиња и ги нема во слободна продажба во аптека. Најчесто докторите под рака ги продаваат .. Барем така беше до скоро.. а немам прочитано никаде да го смениле тоа, односно дека апчето е регистрирано кај нас, а тоа е еден цел процес за кој секако ќе се кренеше прашина
Знам дека ги нема во аптека. Не знам како ви е вам кажано, мојот гинеколог ми го кажа тоа. Исто така, ефект е таков што таа си добива менструација поточно се чисти, но тоа треба да е рана бременост.
Докторите го дозволуваат до 70 дена, иако се смета дека до кај 5-6 недела е најефикасно. Станува збор за две апчиња, mifepristone и misoprostol... имам пишувано некаде, мислам во темата - Абортус. Со самото тоа што ги нема во аптека, се нелегални во Македонија. И се е на ваш ризик.
Работата е дека само мажот си знае дали свршил малку внатре или капнал па го извадил и свршил на стомак. Имаше една членка која си свршил на стомак ама трудна остана А она неможе да биде сигурна и да твди дека не и свршил внатре.