1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Ако си добила и тоа било во термин кога требало да ти дојде и си било нормално како и секој друг пат мислам по изглед и количина , а потоа не сте имале незаштитен секс мислам по добивањето тогаш негледам причина да си бремена, може ти се гади од некоја храна или имас цревен вирус или пак нешто слично ама да си бремена тешко а за сигурно нека поминат 14 дена од односот и направи едно тестче и ке бидеш раат ама нема причина за паника :)
    сигурно не си :D

2. malechkotoo

malechkotoo Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    so deckomi imame nezastiten odnos.... mi dojde minatiot mese posle odnoso i sea bi trebalo da mi dojde negde od 12-15 april... no mi e strav mn da ne sum bremena...toj ne svrsuva vo mene.... i nemam simptomi na gadenje i sl...samo meseto mi e pudueno... moze li da ostanam bremena iako toj ne svrsil vo mene ??? pisite plss :((

3. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Дури и да си бремена,мешето се дува дури во четвртиот месец од бременоста.Има уште многу време додека ти дојде,па и да задоцни гинеколозите толерираат доцнење од 10 дена,пред да се вклучи аларм.И тоа не е сигурно,зашто понекогаш постојат и други причини за доцнење на мензисот.А најубаво,за да немаш сомнежи, друг пат дотерајте го во кондомче. :lol:

4. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    сакам да прашам нешто што го слушнав од една моја познаничка,и каснеше 5 месеци,и после тоа беше на гинеколог,и наводно имала бактерија,е сега....прашањево ми е дали е ова можно или ме мафта? :D

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Mожно е.

6. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Па можеби е вистина,ама стомакот и беше така...поголемичок...сепак 5 месеци се во прашање,и плус не е девојче...

7. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    А тебе што тоа толку те засега дали те лаже или не? :^)
    И да те лаже, нејзино право си е тоа!
    Ако мислиш дека абортирала, тоа ќе го направела сигурно во првите 3 месеци.

8. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    А тебе што тоа толку те засега дали те лаже или не? :^)
    И да те лаже, нејзино право си е тоа!
    Ако мислиш дека абортирала, тоа ќе го направела сигурно во првите 3 месеци.

Не ме засега дали абортирала или не!
    Сакав да прашам дали постои веројатност од бактерија да нема мен неколку месеци... :rock:

9. bitter-girl

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531

Па бидејќи го потенцираше големиот стомак, затоа и помислив така.

Инаку има еден куп причини поради кои менструацијата може да изостане.
    Немаш причина да не и веруваш.
    Моја другарка после првата менструација, чекаше цела година за да ја добие втората.
    Никогаш не се посомневав да не случајно ме лаже? :^)
    Причината беше хрмонално пореметување. Покрај хормоналното има уште мал милион причини поради кои менструацијата може да изостане по неколку недели па и месеци.
    Да отишла порано на гинеколог, многу побрзо ќе го решела проблемот. Тоа е тоа.

10. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Ok фала,јас можеби погрешно се изјаснив,а не дека не и верувам...имаше нешто друго што ме збуни...ама не е е за тука сепак ми е другарка немам право на некои работи,во секој случај фала уште еднаш

11. Punx

Punx Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    12
    Се сложувам,а и сперматозоидите се уништуваат кога ќе дојдат во допир со вода. :)

12. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    Hey Girls

Со оглед на тоа што менструацијата ми е редовна и по календарска пресметка би требало да сум во период на овулација, значи ми дојде на 12.03.2011 ми заврши на 18.03.2011 имавме ризичен однос на 24.03.2011 е сега ми е страв да не случајно сум забременила.
    Овие неколку дена имам значително по забележителен вагинален исцедок густ и свеетло жолт - како што имам читано тоа е знак на овулација

Но и градите ме болат и се чувствителни на допир (нормално ли е тоа во овулација?) Ме болат секогаш пред да добијам но уште е рано, отприлика би требало да добијам накај 14.04.2011

Што мислите со овие 2 симптоми дали има шанси да сум бремена? ВЕ МОЛАМ ОДГОВОРЕТЕ МИ.

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    И да си бремена нема шанси да дознаеш сега, бидејки е премногу рано. Има шанси да се затрудни тогаш кога си имала ти однос, сега не знам дали свршил во тебе или , тоа е најважно.Накај 8 ми направи си тест, ако си бремена ќе покаже сигурно, а овие симптоми не значат ништо. јас кога останав трудна немав исцедок никаков,само болка во јајниците и тврди и болни гради.

14. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    Единствено нешто со што се тешам е исцедокот (колку што знам во период на овулација неоплодената јајце клетка се исфрла преку вагинален исцедок)
    Но од друга страна пак ме загрижувааат чувствителните гради (што нели е знак за менструација (но рано ми е уште) или НЕ дај боже за бременост)

А за свршување ни тој не е 100% сигурен дали свршил внатре или не... кога го извади пенисот сврши одма е сега не знае дали тоа се случи откако го извади или додека бил внатре почнал да свршува :worried:

Јас кога се допрев долу бев многу валжна и мислам дека имав сперма можно е тоа од кога го извадил да ме испрскал или Не дај боже да свршил во мене.

15. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Како што кажав сигурен начин да дознаеш дали си забременила или не нема, сеуште е многу рано. Сега шансите се зголемуваат со тоа што дечко ти не е сигурен дали ти свршил или не. Се е во негови раце. Ти посакувам да добиеш ,ако не сакаш бебе и за следен пат внимавајте повеќе, ти ништо не можеш да сториш освен да користиш контрацепција. Иако штом имаш исцедок не би требало да си, сепак не можам да те споредам со мене, секој организам е индивидуален. Најубаво за 5-6 дена направи си тест и ќе си знаеш на што си.

На pinkgirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bla20

bla20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    9
    Девојки не знам дали е прашањево за тука, ама сепак е поврзано со бременост. Ме интересира ( значи сум немала односи до сега, ама наскоро планирам) доколку имате секс со кондом и не практикувате свршување внатре во кондомот, т.е. свршува надвор, ако дојде до кинење на кондомот може ли да се забремени? Колкави се шансите за тоа? Се надевам дека ќе ме сфатите што сакам да прашам и дека ќе ми одговорите, уште еднаш се извинувам ако е утната темата. Поздрав

17. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    па ако се скини кондомот и ти прсне од спермата внатре нормално има шанси за бременост

18. bla20

bla20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    9
    не ме сфати, што доколку не сврши внатре во кондомот, а тој се скине?

19. bitter-girl

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Од воздух до сега никој не забременил.
    Празен пукнат презерватив и како сакаш да останеш бремена?
    Или полн пукнат, а не свршил во тебе (свршил надвор) сеедно.
    Логички е дека е невозможно :?:

20. bla20

bla20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    9
    ти благодарам на одговорот, знам дека шансите се минимални мислев дали може од претсемената течност во кондомот, по природа сум паничарка и тоа една од причините што ме кочи да имам секс, а имам дооолга врска.