Ve molam za sovet pred dva dena so decko mi imavme nezastiten seks no ne svrsi u mene potoa 1den posle toa vecherta dobiv jaki bolki vo stomakot i vo dolniot del na stomakot Pred nekolku meseci isto imavme nezastiten seks i dobiv cistit i se izleciv so antibiotici ve molam za sovet od shto mozhe da se bolkite Mozno li e da sum bremena?
Штом не свршил во тебе значи не си бремена. Направи тест ако мислиш дека е можно. Ако имаш проблем со цисти можеби болката е од нив. Користете заштита за да не мора после глава од ѕид да лупате.
Јас направив тест за бременост иако имав заштитен однос и не сврши во мене и тестот испадна негативен.Но мене сепак 9 дена ми касни се случувало и порано од стрес од факс да ми касни 8 дена незнам дали и ова е иста прича.Зборев и со мајками ми вика опушти се ке добиеш а утре имам уште еден успит и скревам што уште не сум добила...
Ми дојде на 4ти... ама денес некако како да ми завршува..оти така незнам. Слабо имам крв денес а и цела нок немав.. ..а и послаба ми беше оваа менструација спрема другите...немаше голема разлика ама сепак..
epa odma koa ke ti zavrsi odi na ginekolog objasni ja celata situacija. Jas licno ne mislam deka e bremenost. Ama dzabe ovde pisuvas i se pottesuvas.Soberi hrabrost i idi na ginekolog
Тoa ти е oд нoрлевoтo. Тoa aпче е хoрмoнскa бoмбa и не е вooпштo нaивнo негoвoтo земaње aмa сепaк вие си знaете. Ќе се нoрмaлизирa циклусoт пoнaтaму и внимaвaј пoвеќе нaредниoт oднoс.
Здраво девојки, Таман се решив дека сум спремна за дете, му дозволив на маж ми да сврши во мене... кога добив порано. Испланиравме дека ми се плодни денови и се и менструација ми дојде порано. Има ли шанси да сум останала бремена? И кога би можела да направам тест за бременост со поголема веројатност да е точен? Може глупости прашувам ама добро би ми дошол одговор
13 den posle ciklusot imav nezastiten ,otpozadi ne svrsi vo mene .Posle toa na gakjite mi se pojavi nesto kako iscedok bel/kremov.Dali nekoj znae od sto moze da e? se izvinuvam za latinca
Штом не свршил во тебе одзади,како што велиш ти,тогаш не си бремена,за тоа немаш гајле.А,пак,белиот исцедок како крем што ти се појавил сигурно е поради овулацијата на 13,14 ден по циклусот.Ако не е многу пообилен од вообичаениот во тие плодни денови што ти се појавува и ако нема непријатна миризба тогаш е нормално за тие плодни денови,ако,пак има непријатен мирис и многу пообилен ти е од вообичаеното тогаше знак на инфекција и во тој случај треба да одиш на гинеколог.Значи,ако сметаш дека не е нормално тогаш оди на гинеколог за лекување на инфекцијата,сепак,ти си знаеш каков ти е исцедокот и дали е нормален или,пак знак на инфекција.
Ve molam za sovet pred nekolku nedeli imavme nezastiten seks so decko mi ne svrsi vo mene no posle toa vecerta dobiv jaki bolki vo stomakot i dolniot del na stomakot Potoa prekinaa sega posle nekoja nedela dobivam krv Mislev deka e menzis no neam nikakvi bolki za menstruacija ili sl. mi tece po malce kako kafeava boja ve molam sovet dali e mozno da sum bremena???
Истото прашање ни го постави пред некој ден. Ти одговоривме дека ако не свршил во тебе не си бремена. Не кревај паника за џабе. Или пак ти имаш намера после секој однос нас да не известуваш? Направи си тест, осигурај се!
Колкави се шансите да се фати од прва одма после завршување на менструацијата доколку се сврши внатре, колкави се шансите за бременост ?