Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.822
    Допаѓања:
    173.243
    Затоа што не сакаш со убаво да ти се објасни, па уште е вреѓаш, ќе те опоменам само да не пишуваш во сите теми, доволно е во една, каде си доби одговор..

А можеше да излезеше од форумов попаметна и позапознаена со тие работи, ама бидејќи немало асални луѓе тука (божем нас памет ни фали), ќе живееш во информативен мрак :)

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Нема никакви шанси да се забремени преку гаќи.

3. Janatropic

Janatropic Нов член

Се зачлени на:
    17 септември 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Ne sakav taka da kazam se izvinuvam no pomisliv deka se ismejuvas koga kaza za slikovitosta
    Sepak vo pravo si
    I'm sorrry

4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    (facepalm)Уште ова го немав прочитано :wasntme:

На fana и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  5. lady_gaga1

lady_gaga1 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Девојкии...требаше да ми дојди на 1ви а јас на први имав незаштитен однос.. поточно и пред тоа имав незаштетен однос поточно негде околу 15-20 јули но секогаш свршваше надвор од мене... и после тоа добив на 4ти август (на 27миот ден) после тоа требаше да ми доди на 1ви а јас тој ден имав однос од нецела мин повеќе беше мазење..Ми каснеше 5 дена и ми дојде на 6ти и траеше до кај 11ти негде..

Сега ме интересира ова... Можно е ли е да го имам она менструација во бременост? Се заплашив бидејки ми каснеше 5 денови.. а ретко ми касни..За 16 дена од денес треба да ми дојди... во долниот ден на стомакот се осеќам како подуеноо и стварно е подуеноо..Дали од тоа шо сум малку пополничка или друго незнамм,..

6. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    45.963
    @lady_gaga1
    Мислам дека нема врска тоа што ти каснело или подранило. Најчесто во тие случаеви во кои што девојката има менструација а е бремена (што се многу ретки) ќе има промени од типот на кратко траење на меструацијата, или да е многу слабо крварењето и слично. Но и да ги има тие симптоми, не мора да значи дека се поради бременост, туку поради некое хормонско пореметување пример.
    Како и да е, мислам дека не си бремена. Се ти е сега тоа на психа така да пробај да се опуштиш малку и не мисли на тоа.

7. lady_gaga1

lady_gaga1 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    заборавив да надополнам и дека овај пат ми беше повеќе како водлеста менструацијата..не многуу водлестаа не многу различна ама сепак се гледаше мала разлика..

8. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    59.158
    Нема шанси.

9. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Да

На babygirl77, Ruza1234 и Dadusicka им се допаѓа ова.
  10. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    45.963
    @lady_gaga1
    Сепак мислам дека не треба да си загрижена. Не ни свршил во тебе.

На lady_gaga1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Si imala odnosi vo juli, si imala menstruacija vo avgust, si imala odnosi vo avgust, no si imala i menstruacija vo septemvri, sto bi znacelo deka barem po prasanje na bremenost ne bi trebalo da ima zagrizenost, a toa sto custvuvas poduenost vo dolniot del na stomakot, ne e loso da proveris za sto se raboti, bidejki moze da bide simptom za poveke sostojbi.

Toa sto ne ejakuliral vo tebenr go smetaj za garancija deka i vo idnina bi bilo sigurna kontraceptivna merka, stom se raboti za nezastiten odnos, sekogas postoi moznost za iznenaduvanja.

12. lady_gaga1

lady_gaga1 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Falavi..
    Inache @Kolumbo vishe nezastiteni odnosi ne praktikuvam..osekjam samo podueno kon leva strana vo dolniot dell..a imam kako i kozha istotaka poduenAa a toa mozhe i da mi e od sho imam meshe malku.. :D :D :D

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Kade se videlo covek bez meshe? :) Pogolemko ili pomalecko site imaat, a ako e pogolemko, togas vo sekoj slucaj podobro da se ima kilce poveke, otkolku mozok pomalku. :)

Da ja ostavime shegata, opisuvas nesto sto e mozen simptom, duri na celata situacija dodavas i poduena kozha, sepak ostanuvam na stavot deka bi bilo dobro da pojdes na pregled kaj maticniot doktor.

Najdobro e koga nestata se jasni i ne se ostava prostor za somnezi koi doveduvaat do stres, a stresot do nesto treto.

Sto se odnesuva do seksualniot zivot, pravilna e odlukata da se koristi zastita.

14. lady_gaga1

lady_gaga1 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2

Hehehe da nema covek bez meshe

Mozhen simptom na shto? ..koga go sobiram stomakot i koga imam ramen sobran stomak znaci i toj del dolu mi se sobira

15. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    Пред два месеци имав цистит па потоа бактерија ми открија ама не напраив тест да видам која тоа треба сеа после добивање. Дали случајно некој знае дали може да доцни менс од бактерија?

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.076
    Допаѓања:
    117.829
    Не разбрав баш. Станува збор за бактерија во урината или бактерија во вагина? Од бактерија во вагина може да касни, а од бактерија во урина не.

17. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    Во вагина..иначе ми дојде сега вајда од тоа каснело сепак ти благодарам на одговорот

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lady_gaga1

lady_gaga1 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Devojkii..za nekoj den planiram da razmislam za odenje na lekar..
    Stomakot ni e poduen vo onaj doken del znaci zaokruzenoti..a koga go sobiram znaci i dolu i gore nema nistoo...
    Imal li nekoj vaka? Mu se desilo li? Mozhno li da e sepak da sum bremena? Iako dobiv i toa traese normalno 5 dena so krv malku ama mnogu malku porazlicna..beshe samo povekje vodlesta ama mnogu malku znaci ne beshe golema razlika...isto mi traeshe kako i sekogash

Прикачени фајлови:

19. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Cim si dobila nema mesto za panika ne si bremena

20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.822
    Допаѓања:
    173.243
    Не си бремена, така одма мислиш стомак расте..
    Подуена си.. течности задржуваш..

На lady_gaga1 и fana им се допаѓа ова.