Vo tvojava situacija ne e simptom na bremenost, no stom e prisutna poduenost, a pri toa spomna i deka poveke e izrazena na levata strana, dobro bi bilo da pojdes kaj maticniot doktor, ke napipa vo toj predel i ke ti kaze dali e potreben nekoj dopolnitelen pregled ili kako sto spomnaa drugite se raboti za sobiranje tecnosti. Tuka moze samo da se pretpostavi, dodeka vistinskite odgovori vo sekoj slucaj se dobivaat po izvrsen pregled.
Zdravo devojki, kje se potrudam na bidam kratka i jasna. Posleden pat dobiv na 18ti Avgust, od togas do sega imav samo dva pati odnosi so zastita i sigurni sme deka kondomite ne se skinale/ puknale. Deneska eve 5ti den kako mi docni, a obicno mi e tocna ko Svajcarski saat. Do pred edna nedela bev vo druga drzava kaj sto bese po ladno za 20-25° za razlika od ovde. Znam deka navidum zvuci ko da ne e nisto, ama pocnuva da me fakja panika poso nikogas ne mi docnelo vaka, pa se tesham deka vlijae klimata. I da spomnam deka veke 5 dena imam bolki u stomak kako koga imam ili koga treba da dobijam. Sto mislite vie? Sto da prevzemam? Vi blagodaram odnapred
Ништо. За почеток да се смириш. Можеби од стрес, од промена на клима.. Бремена не си штом сте користеле заштита. Така да опушти се.
Сосема е нормално да ти е малку пореметен циклусот поради промена на клима. Немој да бидеш загрижена, ќе ти дојде
Devojki a sho mislite za vaginalniot iscedok...sabajle stanav i koga vidov... beshe kako mrsulche zoltenikavo i ligavoo..mi se chini vakvo gledam prv pat...a pred nekolku denovi ko sho se sekjavam imav svetlozolt iscedok.. Ima li vrska ova so bremenost?? Na internet procitav deka mozi da e gabicna vaginoza ili bakteriska..
Здраво девојки. Циклусот овој месец ми каснеше 6 дена, но имам нередовен циклус. На 16ти семптември ми дојде, пред тоа правев тест за бременост кој се покажа негативен. Циклусот веќе ми заврши, но јас како да осеќам некоја болка во јајниците и матката. Дали може да сум преладена, или има место за паника дека сум бремена? Пошто читав на интернет дека кај некои и кога имаат менструација можно е да се бремени. Инаку менструацијата ми беше сосем нормална, нормално ми траеше, освен сега овие болки што ги имам.
Ако се ти било како предходно и не ти била поинаква тогаш не се работи за бременост сигурно. Но за болката што ја чуствуваш, најдобро да си посетиш гинеколог. Што би можело да биде јас не би погодувала. Позз и убав ден
Здраво. Последниов месец сум во голема паника ми доцни веќе 12дена.Со дечко ми имавме пред два ипол месеци однос, повеќе пати во неколку дена. Од кои, два пати имавме без заштита но внимававме. Едниот пат не ставивме заштита бидејќи не продолживме то ес не сврши, вториот пат беше касно навечер и снемавме заштита. И бидејќи дечко ми брзо свршува се трудевме подолго да трае чинот, и едно време престана се умори но сеуште така лежеше врз мене и само пак продолживме. Но незнам тој момент неможам да си го исфлам од мисли ми е сомнителен дека без заштита и на крајот кога престамавме не видов да сврши надвор а рече дека внимавал додека траеше односот. Па сега незнам дали може да се деси нешто несакано со трпење да не сврши Е сега кога ви опишав тоа да преминам на главното... Да пред два ипол месеци имавме однос од тогаш имам добиено два пати менструација и немав грижа (а и предходниот пат кога дечко ми ми рече дека внимавал да не се грижам така и беше, исто и сега ми вели дека внимавал можам да му верувам за тоа и двајцата несакаме уште сега такво нешто да се случи) Арно ама тоа што ме загрижува после односот имав капки крв одвреме навреме и сега ми доцни многу 12дена, имам многу бело прање и исто капка крв темна(крвта нели потемнува доаѓа како темно кафеава) приметив денес на гаќи таква повторно и сеуште немам знаци за доаѓање на менструација, тврди гради итн.. А апетит имам понекогаш за нешто посебно благо или нешто солено.Незнам зошто ми доцни а од тогаш сум немала однос. И најмногу што ме загрижува е кога прочитав тука на фемина дека можело при бременост да се има менструација до некој месец и да престане или некои пак при цела бременост имале менструација зависи, кој како до организмот се плашам да не е така во случајов со мене два месеци имав а сега немам Што мислите можно ли е да сум бремена?
Убаво напишано кој сака да се потруди да прочита јас само ги опишав двата односи кои ми се ризични без заштита. И убаво објаснив дека тогаш два месеци ми дојде но третиов еве ми доцни 12дена,а требаше сега да добијам на 9ти и немам симптоми дека ќе ми дојде како цврсти гради итн.И незнам зошто имав капки крв од време на време и денес исто така приметив на гаќи. И незнам дали е можно (како што читав низ теми) да се има циклус за време на бременост.
Vo nikoj slucaj bolka ne treba da se zanemari. Ne bi trebalo da se raboti za bremenost spored napisanoto, no toa ne znaci deka e ne e pozelno da pojdes na pregled. Dali e poradi nastinka, infekcija ili da ne nabrojuvame ponatamu, ke se utvrdi pri pregled. Vo odnos na menstrualni ciklusi za vreme na bremenost skoro pisuvav, vrati nekolku strani nanazad, ne e oddamna, pred nekolku dena bese i ke vidis za sto stanuva zbor, no kaj tebe ocigledno e drugo vo prasanje.
Po dve menstruacii so normalno traenje i voobicaena obilnost, ne bi trebalo da se raboti za bremenost. Krvarenjata za vreme na bremenist mozat da bidat obilni samo pri vonmatericna bremenost. Spomnuvas obilno belo pranje i krvavi iscedoci, sto znaci mora da odis na pregled, bidejki nitu obilnoto belo pranje, nitu oboenite iscedoci se pojava koja bi smeela da se zanemari. Vo odnos na veruvanjeto i odnosite bez zastita, ti mozes da mu veruvas 100%, a toj isto tolku da vnimava, no edno e poveke od jasno, sekoj nezastiten odnos megju plodni maz i zena e potencijalno zacnuvanje. Ne e vo prasanje samo dali ke se ejakulira vo zenskiot polov organ, moznost za zacnuvanje postoi, a kolku i da saka nekoj da ja zanemari, taa vo megjuvreme e necija realnost. Pojdi na pregled, a vo idnina stom ne ste podgotveni da bidete roditeli, koristete zastita.
Се извинувам паничам и испомешав брзини во пишувањето сепак фала што ме свативте. Го имам тој обоен исцедок а ми касни и стварно ме загрижува оваа состојба можеби не е нешто во ред со мене А знаете ли што последица може да придонесе тоа и од што може така да ми биде?