Ne moze da se kaze dali i kakvi posledici kaj nekogo moze da donese odredena sostojba, se' zavisi od odgovorot na organizmot, sto e potpolno individualno. Moze da se nabrojat nekolku sostojbi, za koi moze da bide simptom kafeaviot iscedok, dokolku se pojavi i trae, a ne e povrzan so menstruacija ili so ovulacija, tie sostojbi se - infekcija, posledici od teska terapija, cisti, polipi..., duri vo najlos slucaj i pojava na kancerogeni kletki. Pojdi na pregled, ke bide provereno zdravjeto na tvojot reproduktiven sistem i ke se znae tocnata pricina. Tuka mozeme samo da pretpostavime sto bi mozelo da bide, opfakjakji se' od prvo do posledno, dodeka so pregled se doagja do konkretniot odgovor.
Мене ми дојде денес. Како сум вриштела од радост во веце Инаку, јас не би можела да приметам да ми дојде и да сум бремена, и онака ми трае по 2-3 дена. Тууу не ми се десило вака да испаничам, конечно ми се врати апетитот.
Samo mene se nesaglam mi se desava i seuste mi nema dojdeno seuste docni ova nema aber veke decko mi mi e prv vo toa i ne sum ni iskusna samo od nekolku pati, iako dovolno sum sozreana za odnosi. No kojznae sto mi se slucuva..Kako i da e tocno deka samo pregled, lekar bi otkril sto e. Fala ti
zdravo za tie so imaat mesecen ciklus za vreme na bremenost dali moze da napravat test za vreme na ciklusot i dali togas pokazyva tocno?
Месечен циклус за време на бременост нема, туку кај некои жени може да се јавува крварење во бременоста поради некои причини. И ако е утврдена бременоста веднаш треба да се открие на ехо од кај е крварењето. Обилно крварење не е нормално во бременост, ако имаш нормален циклус како и другите месеци не верувам да има бременост. Направи тест со мокрача, нема да влијае на резулатот крварењето.
Potpolno se soglasuvam so kristna.k, samo bi dodal deka poradi (vo najgolem slucaj) sovpagjanjeto na takvite krvarenja so vremeto koga bi trebalo da pocnuva mes. ciklus, narodot gi smeta za menstruacija. Krvarenjata so kratko traenje i mala obilnost mozat da bidat simptom na poveke sostojbi, dodeka obilnite i dolgotrajni krvarenja najcesto se simptom na vonmatericna bremenost.
Krvta sho se javuva vo bremenost kako sho procitav see javuva vo 24-26 den...posle toa taa trae od nekolku chasa do 2 dena..i ima posvetla boja.... Znaci mene mi kasneshe samo 6 denovi i ne sum bremena..sega imsm bolki vo dolniot lev del od stonakot..a vo wc po golema nemam odeno 2 dena mozhno li e da e od toa? Ili deka samo uste 5 dena jmsm duri da mi dojdi?
Здраво значи вака да прашам. Со партнерот имаме секс секогаш со кондом и тој свршува во мене во кондомот. Но еве ми доцни веќе 5 дена, а многу ретко ми се има случено да ми доцни. Дали е можно да сум бремена има ли место за грижа? А градите ми се многу подувани и чуствителни скоро недела ипол.
Па секогаш кога завршувавме имаше сперма во кондомот. Ако бил пукнат целата ке истечела така? И ќе се гледаше ако беше пукнат?
Како било вие најдобро си знаете. Можеби и од промени на времето ти доцни. Почекај уште некој ден. Не мисли на тоа и ќе видиш ќе ти дојде.
Јас крварив така првиот и вториот месец од бременоста и кога дојдов во петиот месец го изгубив бебето...затоа знам дека месечен циклус во бременост не постои
Ti znaes, no za zal ogromen broj lugje takvite krvarenja gi smeta za menstruacija, sto e potpolno pogresno. Stom se krvari za vreme na bremenost, toa sekogas e znak za nekakov problem.
Na denesen den treba da mi dojdi..od posledniot pat koga dobiv do denes nemam imano odnosi...sega zasega imam osetlivi gradi na dopir i mozolche na faca koe sekogash mi se pojavuva koga treba da dobijam... Pred nekoj den ili nedela ne se sekavam me boleshe levata strana nad dolniot del od stkmakot..a eden den me boleshe kako i ko ke treba da me boli ko ke imam..sega nemam takva bolka... A belo pranje nemav cel mesec..vcera samo mi se pojavi i tos so onakvi kako mrsulchinja psrtalcinja zolti ...ama ne bea mnogu Mozhno li e poslednata menst. Sho mi bese da mi beshe menst vo bremenost? Kako sho razbrav taa doagja porano i trae 1..2 dena a mene mi kasneshe samo 5 dena i mi traeshe 3..4.5 dena 5 tiot vekje ona kafeavoto beshe ...i vo menst vo bremenost nemalo partalcinja lokni krv kako da gi recham a kaj mene imashe kako i sekogash..
Секој месец добивав околу 28ми,сега 2 месеца по ред добивам на 2ри, ми се помести дека бев на одмор од климата највероватно и сега еве 3ти сме јас уште не добив, а и симптоми дека ќе добијам секогаш имам ми се исфрла лицето,ме боли стомак неколку дена пред да добијам,градите ме болат, нервозна сум и ме болат бубрезите. Е сега овој пат немав ништо од ова освен минатата недела што ме заболеа бубрезите, а се исфрлив многу порано уште може пред 2-3 недели.Имав незаштитен секс точно пред 23 дена и во неплодни денови имав, не сврши во мене кога му дојде наеднаш го извади ама ни надвор не сврши. Е сега се плашам да не сум трудна бидејќи секогаш ги имам сите овие симптоми за менструација па дури и тогаш пред 2 месеца ги имав кога ми каснеше 5 дена и кога наместо на 27-28 добив на 2ри, а исто така немам симптоми ниту на бременост а еве поминал скоро 1 месец од односот...
Само си правите дополнителни стресови. Не си бремена, си добила нормално последниот пат, ти траело 4.5 дена, што веќе се рачуна како 5, а после тоа си немала односи. Ти се појавил мал секрет кој е нормален пред добивање. А ако ти доцни тоа ќе да е од стресот и тоа што ти се врти низ главата. Опушти се, ќе добиеш. Не мора да значи дека е обавезно да ги имаш истите симптоми секој месец пред да ти дојде. И сама кажуваш дека ти е малку пореметен терминот на доаѓање на менструацијата така да не мора да значи дека си бремена ако ти доцни пак. Според мене не си бремена, но почекај уште неколку дена, ако сеуште не ти дојде, направи тест за секој случај.
Па до сега секогаш баш секогаш сум ги имала сите симптоми пред секое добиено и тоа ме плаши многу што овој пат немам ништо... и сакам да прашам не верувам дека може да е од ова ама пак да прашам почнав пред 1 недела да ги пијам овие витамини, дали постои можност да ми касни од нив?