Presmetano od denot koga si go objavila prasanjeto minus 23 dena, znaci deka si imala nezastiten odnos vo plodni denovi, sto ne mora da znaci, bidejki gledame kalendarski promeni kaj ciklusot, taka sto mozebi tie denovi bile neplodni, no bile plodni tokmu onie sto ti gi pretstavi kako neplodni, a se' toa poradi faktot sto so pomestuvanjeto na ciklusot se pomestuva i denot na ovulacijata. Bez ogled na se', site tie odnosi bile nezastiteni, so toa spagjaat vo rizicni odnosi. Postoi moznost da si bremena, no ne mora da znaci, sepak za da bides nacisto i da se spasis od stres, naravi test za bremenost. Dokolku ciklusot docni poveke od pet dena, pozelno e da se napravi pregled. Ke pocne cikusot, a vo odnos na gustite zoltenikavi iscedoci dokolku prodolzat da se pojavuvaat pojdi na pregled.
Ќе направам тест бидејќи сеуште не ми дојде Ама симптоми за бременост баш никакви немам а поминал месец од односот тоа ме буни...
Pojavata na simptomi, niven intenzitet, vremetraenje, se' e razlicno od organizam do organizam, bez ogled dali se raboti za PMS, bremenost ili vo slucai koga nekoj e bolen od nekakva bolest. Povtorno ke recam, nikoj ne moze da ti kaze na forumov dali si bremena ili ne, a ako ne si zosto ciklusot docni, mozeme samo da izneseme pretpostavki. Napravi test, a ako ciklusot docni poveke od pet dena, pojdi na pregled, duri i da e testot negativen.
teatovite za bremenost dali mozat da se napravat i za vreme na laznata menstruacija t.e dali tocni rezultati pokazuvaat?
da dobiv dva pati,ama vtoriot pat malce bese poslaba od ostanatite,valjda e shto bas togas mi se slucija stresovi malce pa zaradi toa
zdravo sestrami so deckoto koga imala odnos bila stegnata a toj svrsil vo nea I isteklo dali ima sansi da ostanalo vo nea nesto??
А каква врска има тоа? Стварно, сестра ти, па и ти не знаете како се забременува ама сепак имате секс?! Одговорот е како и погоре. Секако дека има шанси..
ja znam deka ima sansi I toa golemi ama na nea ne i se veruva demek sve isteklo ama nema sansi kolku I da isteklo mora da ostane
Мене не ми е јасен делот со стегањето?! Душо, кажи и дека таму долу нема капаче за да го стегне... И нормално дека делумно ќе истече, ама доволно е и еден сперматозоид за да ја оплоди. Не ги сфаќам овие модерни начини на контрацепција, со стегање...
Дечки, гледам ве има информирани па да ве прашам вас оти гинекологот ни дава чудни одговори. Моја блиска особа е во дилема. Имале однос со маж и, но им се скинал кондомот. Беше женава на гинеколог, прво се сомневаше дека има остаток од кондомот оти се скинал на два дела, ама и поради несакана бременост. Женава е пред добивање, вели дека од ризичниот однос до добивањето има барем 4 дена. Гинекологот и кажал дека нема шанса да забремени и дека би била феномен. Јас сум слушала дека и пред мензис се забременува. Има ли шанса да забремени? Дали сега ако добие по завршувањето треба да праве тест? Не сакаше да пие апче.
Devojki posledna menstruacija imav od 15 do 22 septemvri. Na 4 oktomvri se soociv so rozevo kafeav iscedok koj traese nekolku dena. Denes cel den sum vo krevet imam kako nastinka groznica ladno toplo povrakav od sabajle do preeska. so decko mi imavme nezastiten odnos mislam 3 pati otako mi zavrsi no ni ednas ne svrsi vo mene. Mozno li e da sum bremena mi docni