Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Мене до скоро овулацијата ми беше на 25-28 ден од циклусот :makeup:

JuLleE likes this.
  2. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Toa e toa, ne pisuvam nisto sto e razlicno, :) , a da ne zaboravime deka zenata bila pregledana.

25-28 den od ciklusot? Izvini, znaes li sto pisuvas? Kolku vreme ti trae mesecniot ciklus 39-42 dena? :)

Last edited by a moderator: Oct 12, 2017
    kristina.k likes this.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

А на колку дена добиваш? И лутеинската фаза после овулација би требало да е одредено долга за да настани бременост.

4. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Nema kondom, a ovoj pat nema nitu bebe, mekicite ke pocekaat. ;) :)

JuLleE likes this.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не е на ехо прегледана:).
    Инаку имала редовна менструација.

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Да, знам што пишувам, среќа па ја осеќам овулацијата. Поентата ми беше дека не е секоја жена школски пример. И јас сум чекала во тие месеци да добијам околу 30тиот ден и сум мислела дека тие болки се од ПМС, ама ете не биле.
    Арогрантен си и премногу изразени мислења имаш за некој што нема матка и никогаш не почувствувал овулација или ПМС, без разлика дали си гинеколог или не.

joy1 likes this.
  7. forumce

forumce Форумски идол

И што е толку чудно?
    На мене ми трае околу 50 дена.

DAngel and joy1 like this.
  8. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Aroganten? Naprotiv - realen sum.

Prvo velis deka si imala ovulacija na 25-28 dena, za sega da napises deka si cekala "da ti dojde" okolu 30-tiot den.

Zena koja ceka da "i' dojde" okolu 30-tiot den, ima ovulacija 14-16 od pocetok na ciklusot, a ne 25-28.

Da, nemam matka i ne sum pocustvuval PMS bidejki ne sum zena, no toa ne go pobiva faktot deka znaenjata od oblasta na medicinata (konkretno ginekologijata) ne se "rezervirani" samo za zenite.

@forumce napisa:

И што е толку чудно?
    На мене ми трае околу50 дена

Ne e cudno, no ne i cesto zastapeno. Ciklus vo prosek trae 28 dena, no vo normalni granici se smeta i vo ramki od 22-40 dena. Kaj tebe trae okolu 50, no ima slucai kade trae i podolgo, no najcesto vo takvi slucai postoi odredena pricina, a najcest pricinitel e oligomenoreata.

Last edited: Oct 12, 2017
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Епа не ми дојде де, ми дојде околу 40тиот ден.
    Битно јас го чекав.

10. forumce

forumce Форумски идол

Дечко мислам дека не си толку учен како што се прикажуваш. Како може олигоменореата да е причинител, кога самата состојба каде менс.циклус трае повеќе од 36 дена се нарекува олигоменореа?

11. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Ne izvlekuvaj izbrzani zaklucoci, celta mi bese da nabrojam dva tri priciniteli na oligomenorea, kako policisticni jajnici, poremetuvanje na hormonalniot balans itn, no se premisliv bidejki nema potreba da navleguvame podlaboko na taa tema, no pri samoto redaktiranje na postot samo gi izbrisav pricinitelite, so sto recenicata dobi poinakov prizvuk.

12. forumce

forumce Форумски идол

Па добро, јас го коментирам она што го читам, а ти дали си редактирал или бришел тоа не знам. Како и да е, се извлече.

13. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Duri i na samoto mislenje ubavo si pisuva deka e izmeneto vo 00:48.

14. babyusa

babyusa Истакнат член

Темава може не е за овде но не можев да најдам соодветно место каде би прашала..... Дали има некаква вркса примање на антибиотиците со спермата.. дали кога машкото прима некој антибиотици и кога се има однос ако сврши внатре би имало некој не сакани последици да се одрази на фетусот при формирање?

15. srce-9

srce-9 Популарен член

Здраво
    последниот циклус ми беше на 10.09 и обично на 28-30 ми доаѓа
    денеска е веќе 34 ден и ми доцни. Имав многу болки две недели во десниот колк и кичмата па затоа на 26.09 правев лабараториска анализа на крв , седиментацијата ми беше 16/34, матичниот ми даде да пијам Блокмакс 200mg пет дена. Дали е можно да ми доцни од тоа што пиев таблети или пак да сум бремена , имавме односи со дечко ми но свршуваше надвор ?

16. kuc

kuc Форумски идол

Можно е да ти касни од апчињата но направи си еден тест за мирно да спиеш ;)

Kolumbo likes this.
  17. Evdzi

Evdzi Нов член

Zdravo,
    Posledno dobiv na 22.09. So soprugot imame nezashtiteni odnosi 5 godini i normalno si vnimavame, no sega na 14ot den (ploden) mnogu malku svrshi vo mene. Nemozam da docekm uste edna nedela za test. Ve molam za mislenje i iskustvo kolkava e verojatnosya da sum bremena. Btw nemam simtomi nikakvi za bremenost kako sto imav vo prvata bremenost.

18. fana

fana Форумски идол

Жaл ми е aмa сепaк ќе мoрa дa чекaш не еднa туку две недели. И имa гoлеми шaнси дa си бременa немa врскa мнoгу мaлку свршувaње, дoвoлнo е еден спермaтoзoид зa бременoст.

Evdzi and Kolumbo like this.
  19. riri34_

riri34_ Активен член

Здраво девојки,веке 2 дена ми касни добиеното со дечко ми веке пола месец имаме односи многу често а многу ретко користиме кондом, мислам користиме кондом ама го става при крајот кога ке треба да сврши а иначе вака на почетокот поубаво ни е и не користиме и после за следната партија например после 10 мин пак исто без заштита па при крајот става .. а инаку неискусна сум и јас и он, ми беше многу страв па направив и тест и беше негативен ама го направив навечер а слупнав дека точно покажувал сабајле сега да се плашам или не ? Најжногу се плашам поради таа течност сто ја испушта да не пуштил во мене зошто прочитав дека имала сперматозоиди или пак после на втора партија да не му останал некој сперматозоид од пред тоа зошто во мене нема свршено никогаш и секогаш се пази:)

20. babygirl77

babygirl77 Истакнат член

Здраво ...
    Имав односи пред месец и нешто, се скина кондомот, сврши во мене...
    Менструација ми дојде, ама не ми беше сигурно направив тест кој беше негативен, а после саат од прилика, се појави уште една црта (пишува дека тестот е валиден првите 10 мин) ама пак страв ми е, мојот гинеколог не работи, да ми препорачате (поевтино) некој гинеколог, не знам како идат цените, викендов да отидам да ме види пошо стварно мирно не спијам...?