1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Нема потреба да бидеш толкава паничарка.
    Од предсемената течност постојат но навистина многу мали шанси да забремениш. (речиси и да ги нема)
    Е сега ако си ти толкав малер :D
    Едноставно биди по претпазлива во плодните денови.
    Имај си секогаш односи со заштита и мирна глава. Ако се случи да ви пукне презервативот не е крај на светот.
    Има апчиња за ден потоа (Имаш цела тема за нив)
    Во краен случај, ќе се напиеш едно и средена работа.
    Јас не сум ги пиела нив никогаш, имам односи со презерватив и до сега фала богу не ни пукнал, но ете никогаш не се знае.
    100% сигурна никогаш нема да бидеш, каква заштита и да се одлучиш да користиш.

2. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Колку за споредба ке кажам (по којзнае кој пат :lol: ) дека јас бев во врска 7 години , не користевме кондом, тој не свршуваше во мене, т.е го вадеше пред да сврши, така да не останав трудна. А плус па кондом без свршување, мислам дека шансите се еднакви на 0 .

На karak и Hova им се допаѓа ова.
  3. A-R

A-R Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Вчера имав однос со мојот партнер ни се скина кондомот, но не сврси во него ...а и ми доцни 8 дена ...денес купив тест беше негативен....ама страв ми е за вчера :worried::worried::worried::worried::worried: незнам можи скрос малце да има сврсено не сме сигурни :worried::worried: strav mi e ...dali ima mesto za panika?:worried:

4. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Е ако свршил во тебе, па макар и скроз малце тогаш има место за паника.
    Тестовите би требало да се 99% точни, ама за да бидеш 100% сигурна посети гинеколог.

5. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Не си трудна штом тестот е негативен уживај си, нема шанси да е негативен после 8 дена доцнење, ти касни сигурно на база на стрес.

6. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30

Кога тестот бил негативен тогаш немаш место за паника ;) ти касни 8 дена, а што да кажам јас што ми каснеше 20. Направив еден тест кој беше негативен, а потоа по неколку дена купив уште 2 за да се осигурам зошто не сакав да одам на гинеколог. И тие 2 беа негативни и ко за мајтап на 1 април добив :D Те разбирам како ти е многу добро, но немој да паничиш, опушти се малку и ќе се ќе биде во ред, ќе добиеш за брзо ;)

7. Evildoll

Evildoll Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    me bolat kolkovite i mn mi se spie, dali toa moze da znaci deka sum bremena?

8. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ова може да претставува обичен умор. За бременост да се претпостави, се многу малку симптоми.

9. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Не би требало. Купи тест за бременост, оди на гинеколог или лекар. Овие симптоми некако не ми водат кон бременост, поизразити се.

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Женски, не ви се согласувам со констатацииве. Значи вчера имала односи и се скинал кондомот, а денес правела тест. Тестот е 99% сигурен, ама не покажува резултати толку бргу. Кај може да се оплоди јајце клетката за 24часа. За да му веруваме на тестот мора да помине барем една недела, а наредниот ден тестот секогаш ќе испаѓа неагативен.

Јас не верувам дека си бремена, не зато што тестот бил неагтивен туку затоа што прво велиш не свршил во тебе, второ и да свршил малку како што викаш ептен се мали шансите за оплодување, и трето велиш дека веќе ти доцни 8 дена што заначи плодните денови поминале. Ако сакаш да бидеш сигурна тогаш требало да земеш од апчињата за ден потоа, мада и сега мислам дека не е касно

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lukanovik

Lukanovik Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    I jas bi sakala da se poistovetuvam..Pred eden mesec imav nezastiten seks so partnerot.. megjutoa ne svrsi.
    Jas dobiv 2 3 dena porano od datata sto trebase, kao i sekogas, i se ok.. Megjutoa denovive custvuvam bolka vo dolniot del od stomakot, i kako poduenost, pa citajki gi vaka forumive, sakam da prasam za mislenje.. dali ima nekakva moznost da imam nekoja nesakana posledica ??! Vi blagodaram odnapred, Pozdrav :)

12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Сигурно треба да добиеш, не се замарај. :)

13. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Женски, не ви се согласувам со констатацииве. Значи вчера имала односи и се скинал кондомот, а денес правела тест. Тестот е 99% сигурен, ама не покажува резултати толку бргу. Кај може да се оплоди јајце клетката за 24часа. За да му веруваме на тестот мора да помине барем една недела, а наредниот ден тестот секогаш ќе испаѓа неагативен

Тоа што направила одма тест не значи дека е рано, па на неа и доцни веќе 8 дена, што значи дека плодните денови се одамна поминати. Јас летоска на одмор кога бев ми доцнеше скоро месец дена, дечко ми тогаш намерно сврши во мене па ништо од бременоста :!:

14. ema88

ema88 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво нова сум на форумот и ве молам ако можите да ми одговорите на прашањето.
    Па вака вчера имавме секс со дечкото но тој многу брзо сврши не стигнавме да ставиме заштита сврши.надвор не во мене.....али мене ми остана мисла дали можи на пр да прснало малку кон вагината и да се случи бременост???
    Можда е глупо прашањево но морам да слушнам туѓо мислење за да се смирам оти се пореметив од мислење :worried:

15. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    драга ема доколку дечко ти свршил надвор од тебе мислам дека не постои ризик за бременост и да прснало кон вагината не се останува бремена толку лесно сепак земи си тест за бременост кој е достапен во сите аптеки за да бидеш сигурна бидејќи ми делуваш испаничена но после една недела бидејќи е сеуште рано.Како и да е мислам дека беспотреба паничиш гарант не си бремена позз

16. macorkata

macorkata Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    девојки нова сум на форумов и во голема паника сум ... имавме секс со дечко ми без заштита...минатиот месец во средината на месецот неколку дена по ред ми течеше крв ама не крв од менструација некоја друга боја по на кафеаво и бев зачудена што можеше да биде тоа ??!?,тоа траеше три четири дена и сега како и секогаш менструацијата ми доаѓаше некаде 2ри 3ти а веке е 12 и незнам дали е можно да има некој последици ??? ме боли стомах ги имам знаците како и претходно пред да ми дојде нервозна сум,јадам премногу... му кажав на дечко ми тој ми кажа дека е сигурен во себе и дека нема шанси да е бидело нешто но сака да направам тест за бременост.... има ли шанси да сум бремена?

17. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    А зошто да не си направиш тест, доволно време ти доцни за да покаже резултат. Којзнае може тоа меѓукрварење било од што си забременила :?: Да не нагаѓаме утре земи си тест и ќе знаеш на што си, бар тоа е лесна процедура.

18. macorkata

macorkata Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ... фала ке го направам тестот обавезно ... но зошто ги имам сите знаци како претходно и сега пред да ми дојде менструацијата ?? :/

19. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Не знам колку си информирана , ама симптомите за бременост се 99% исти со тие кога треба да добиеш. Ај да не те тревожам купи си утре тест обавезно и тргни си го товарот.

20. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    во право си цирибирибела потполно за симптомите за бременост и јас го имав истото крварење така да го наречам во првиот месец од бременоста.Но сепак да не ја плашиме девојката нека го направи тестот за сигурно се надевам ќе го добие посакуваниот резултат позз