POMOGNETEE! Mi kasni veke 5 dena a so decko mi imavme zastiten odnos vo plodni denovi. Mene me maci toa sto na pocetokot na odnosot toj vleze nekolku pati vo mene bez prezervativ neka e bilo okolu 5,6 pati i potoa vednas go prodolzivme odnosot so prezervativ i na krajot sekako toj svrsi nadvor od mene vo prezervativot.Dali e mozno da sum bremena bidejki mi kasni veke 5 dena no da napomenam deka imav i bolest bev nastinata sega sum pod stres i bev na doktor mi zemaa krv pa mozno li e i od toa da ne mi doaga..Pomognete koj znaete ve molam..
Tocno e deka poradi odredena bolest, terapija, stres, promena vo ishrana, prmena na klima pri patuvanja,..., mozat da predizvikaat docnenje na ciklus, no ne treba da se zanemari nezastiteniot odnos. Dobro bese spomnato prethodno, dokolku sakas da si sekogas sigurna, neka ne penetrira bez zastita. Se' dodeka postojat sansi, bez ogled na toa dali se golemi ili mali, nikomu ne mu e garantirano, deka bash nemu nema da mu se sluci ili ke mu se sluci. Dokolku ciklusot docni uste dva tri dena pojdi na pregled, bidejki sekoe docnenje podolgo od pet dena moze da znaci mnogu nesta, a ako toa ne e predizvikano poradi bremenost, ne znaci deka drugite mozni pricini ne se seriozni, seriozni se site pomalku ili poveke. Sekoja polovo zrela zena, posebno ako e sekualno aktivna, treba redovno da odi na ginekoloski pregledi, za da si go cuva zdravjeto na reproduktivniot sistem. Vistinska pomos i resenie sekako deka se dobivaat po izvrsen pregled, koga ke se dijagnosticiraat priciniteli na odredena sostojba, dodeka tuka moze samo da se pretpostavi i da ti se sugerira da pojdes na pregled.
Vcera napraviv test za bremenost i mi ispadna negativen taka da mislam deka ne treba da panicam tolku poradi strav od bremenost ,ama ete deneska pak ne mi dojde mens a mi kasne veke 6 den e ova..Sum citala slucaevi sto i kasnelo i po 2 nedeli pa ne bilo nisto ama neznam na sto da mislam..
Moze da docni i mesec dena i da ne e nisto, moze i deset dena, a da e nesto, zatoa sekogas postoi opcijata odenje na pregled. Ne znaci sega deka ti si bolna, no pozelno e da pojdes na pregled, za da bides sigurna deka ne si.
Ti blagodaram mnogu na sovetite ke pocekam uste eden den pa dokolku ne mi dojde ke se obidam na pregled. a sega imam bel iscedok koj mi tece dodeka mi kasni mens i neznam sto e toa..
Znaci mozna infekcija, sto isto vlijae vrz ciklusot... Sekoja pojava na iscedoci, e pricina poveke za odenje na pregled. Pojdi na pregled.
Polovo zrela i seksualno e aktivna, taka sto nejzinata vozrast nema vrska so situacijata. Se pojavil iscedok, koj moze da bide posledica od infekcija, koja mozebi ja prenel nejziniot partner, a mozebi nesrekno ja dobila preku patogeni "sobrani" vo javen toalet, dopir so necisti race posle vozenje vo javen prevoz ili dopiranje na pari itn itn...
17 години е прерано за да се стабилизира менструалниот циклус. На твои години нормално е да имаш нередовни циклуси. Не велам дека не треба да се консултираш со гинеколог, но инсистирам да ги игнорираш коментарите дека си болна, дека имаш инфекција и уште помалку дека може да си бремена кога дечко ти свршил во кондом. Поверојатно е дека се уште не ти е регуларен циклусот. О, има врска и тоа како. Во тинејџерски години е многу веројатно циклусот да е нередовен. Добро би било да престанеш да ги вадиш од памет девојчињата: конечно.
Ne ja vadam od pamet, tuku i' kazuvam kako realno stojat rabotite. Nikoj ne i' rece deka e bolna, no moze li nekoj da i' garantira deka ne e, dodeka ne se pregleda? Iscedokot koj go spomnuva, da ne se pojavil tuku taka? Treba da odi na pregled - fakt.
Дечки и девојки, за да нема повторно бан од теми, смирете страсти. Колумбо, кога веќе пишуваш долгометражни постови за бременост на женски форум, те молам земи ги во предвид СИТЕ фактори пред да преплашуваш тинејџерки со дијагнози од ракав. Притоа ве молам задржете се на прашањето ДАЛИ СУМ БРЕМЕНА, а не дали имам бактерија или спб.. Благодарам на разбирањето
Ban? Da ne navrediv nekogo slucajno ili da ne se raspravam? Nikomu ne postaviv dijagnoza, ete pogore citat od moeto mislenje. Fakt e deka dodeka ne otide na pregled, ne moze nikoj od nas preku forumov da i' kaze sto i' e. Ke pojde li na pregled, dokolku nikoj ne i' objasni sto moze da bide, dokolku eventualno nesto ne e vo red? Ne, tuku ke se zalazuva, a posle moze samo da trga maki narodski receno. Zatoa malku razmislete pred da obvinuvate. Znam sto pisuvam, na 90% od vas mozam tatko da vi bidam spored vozrast, taka sto vaseto dobro i toa kako mi e vazno, bidejki - idninata ostanuva vo racete na mladite.
Колумбо, последна опомена да почитуваш модераторски опомени! Темата е дали сум бремена па ако имаш да советуваш некого дали е бремена или не, советувај. Бидејќи се наоѓаш во подфорум СЕКС и тема ДАЛИ СУМ БРЕМЕНА, не се расфрлај со можни дијагнози, кажи и можеби си бремена или бремена си и готово. Не е соодветна темата да објаснуваш зошто и касни на девојката. За тоа оди во медицина, тука дијагнози НЕ. Со тоа што можеш да бидеш татко на пола од девојките тука, доаѓа и одговорноста и треба да си го ставиш прстот на глава малку и да подразмислиш што пишуваш на несоодветна тема, каде што од тебе не е побарана здравствена анализа на членката.
Ги разгледав старите мислења на Тасе26. Од 25 мај 2016 па наваму цело време само прашува дали сум бремена? Епа пред да почнете со сексуални односи информирајте се малку. Бремени не се останува со пиење шеќер и вода.
Здраво девојки, имам еден мал проблем со дечко ми имаме секс веќе 5-6 месеци (секогаш со кондом), месецов имавме однос 2-3 пати се случуваше на почетокот да го стави 5-6 пати без кондом (без да сврши 100% сум сигурна) и потоа продолжувавме со кондом.Менструацијата ми доаѓа обично на секои 28-33 дена,веќе 36ти ден и сеуште немам добиено а веќе 2 недели имам пмс симптоми(исфрлано лице,ми се јади претерано,зголемени гради,болка во градите,подуен стомак,на моменти се случува јаки грчеви на кратко време).Многу сум испаничена поради таа предсемена течност можете ли да ми дадите некаков совет што да правам? Дали има шанси од таа предсемена течност да се случило нешто?