не споменав дека нема добра спрерма во смисла мисли дека не е плоден поради одредени причини..секогаш имал слаба сперма и во многу мали количини.. И уште нешто после колку дена можам да направам тест?
Машката сперма во плодните денови може да се задржи 3 дена во тебе. Тоа дали имал малку не игра улога, важно свршил во тебе. Ако ти касни прави тест.
Девојки хелп, при односи на крај ни пукна кондомот али првин сврши па го извади и тогаш некако пукна и незнам дали да пијам апче за ден потоа дали има некакви шанси да влегло нешто во мене..
Сврши го извади, пак го стави еднаш ама не беше ни до пола и откако го извади вториов пат примети дека е пукнат
Против сум пиењето на тоа апче пошто имам пиено и хормоните лом ми беа.. затоа и пишав за совет пошто несакам да пијам пошто не ми сврши внатре..
Девојче пишуваше вчера, денес пак. Може да ти касни 1 ден може и 1 месец. Се е индивидуално и причината позади која стои доцнењето. Ти пишав и вчера ако ти касни повеќе од една недела посети си гинеколог да ја дознаеш причината и не дозволувај повеќе да бидеш во оваа ситуација. Позз
Таа нервоза и стрес може само да ти го одложат повеќе циклусот. Смири се, отиди најбрзо што можеш да се ослободиш од тие мисли.
Dobro vecer devojki imam edno prasanje se nadevam ke dobiam odgovor,nova sum tuka i znam deka ima dosta tuka so mn iskustvo devojki, imav odnosi dosta so deckomi nekolku pati svrsi vo mene bidejki i sakavme, nomi docnese posle 2 nedeli napravivme test negativen rekov mi docni posle 3 pak negativen mi docnese se do pred 2 dena okolu 42 dena koga mi protekoja 2.3 kapki krv i vcera topce so krv kako kafeavo,zakazav za ginekolog no jas ne ziveam vo mk i podolgo treba da cekam denes nemi protece nisto...nekoe mislenje od vas? Vi blagodaram
Можеби тешко ти пробива но ќе ти дојди ,за бременост не верувам дека се работи но немора па да значи и дека не си .Сепак најдобро гинеколог ќе ти кажи .
@kuc dosega vaka ne mi se desilo, sekogas mi doagalo na vreme max fo 2,3 dena da zakasni nikogas vaka ne bilo,sepak fala na mislenjeto ke vidime sto ke ispadne ☺
Здраво девојки јас првпат пишувам тука имам доста прочитано и научено совети од тука но сега сум јас таа што бара помош.Имено со дечкоми сум во врска пола година и до сега барем не друго али редовен однос и циклус сум имала без проблем со исклучо на 3циклуса поради што се напив 3 пати норлево во оваа пола година а последниот пат беше август од тогаш навака барем мислам дека се е ок. Првиот пат јас не бев сигурна пошто брзо имавме однос, вториот пат во плодни ни пукна кондомот и третиот... секогаш имам односи со заштита али од пустот страв совеста работи... Маката ми е што 5ти према 6ти вечерта месецов имавме исто односи со дечко ми али беше малце пијан и не му одеше баш се беше генерално ок али при крајот неможеше со кондом и го извади продолживме и се беше ок сврши надвор видов но ме гризе совест и самиот ми кажа аи видов дека е надвор али според календарот од 2 до 8 ми беа плодни денови а сосема изумив на тоа немам сила и храброст да се трујам со апчинја повеќе па ве молам помагајте барем за утеха ако не дали има шанси да останам трудна треба да добијам на 20 или 21 симтоми за циклус имам али ме фаќа страв помагајте за мама уште не сум спремна
Девојче не си трудна и сега ако испиеш нема ефект треба за некој ден да ти дојди ,и пази не се бомбони за да ги пиеш така кога ќе ти текни ..