Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Три си испила во рок од 6 месеци.
    Плус, апчињата се пијат веднаш по ризичниот однос, НАЈКАСНО до 72 часа, а не 2 дена пред да добиеш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Маичка86

Маичка86 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Знам не реков дека ќе пијам пред да добијам (веќе е касно за тоа) и самата си знам него дали има опаснос од таа ноќ сто ја опишав, Јас до пред скоров време немав гаиле,онака ми дојде на памет по календар пресметав и видов дека ми се плодни а можно е и тој ден да беше најплпдниот :( не сврши во мене али ми е страв и паника ме фаќа голема затоа прашав и од искуства ваши да ми кажете ве молам ??? :( и сто да правам понатака

Последна измена: 16 ноември 2017
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.833
    Допаѓања:
    173.254
    Ти вака после секој секс ако пиеш норлево, не ни очекувај циклус.
    Не се замарај толку, ќе добиеш..
    Сперматозоидите не летаат..

4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Кога веќе не ти е проблем да земаш Норлево од-време-на-време, поарно земи си апчиња за контрацепција и мирна глава. Сериозно, барем ке си на чисто, редовно ке земаш апчиња, целиот процес ке е контролиран, не мора да користите ни кондом. Норлево прави хаос од хормоните, со контрацепција барем тоа ке е избалансирано.

Пример, јас од одредени причини (скроз небитни во овој момент) не сакам да земам контрацептивни апчиња, ама не пијам ни Норлево кога се сомневам дека можеби партнерот свршил.

Норлево е измислено доколку ви пукне кондом, не доколку се сомевате во партнерот.

На Olga123, cresa-jagoda, jacqueline.s и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Маичка86

Маичка86 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    знам знам дека се опасни и прават хаос али ви кажувам, се знаев со него мн од дамна и он си е супер али некои работи ни се десија во врската мн брзо па и ова и така да ни јас ни он не бевме сигурни.затоа ги земав тие три месеци овој циклус треба да ми биде седми откко сум со него и мислам дека се ќе биде во ред, мн сум исплашена и затоа барам помош и на сите вие сто ме охрабривте ви благодарам од се срце и пак ќе прашам извинете значи шансите се мн мали или ги нема ??? или??? :( и двајцата несме спремни за ...... :(

6. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Еден совет: пошто не ти е проблем да ги голташ Норлевото како тик так бонбончиња,голема паничарка си,зошто не се одлучиш за орална контрацепција,односно антибејби пилули? Појди на гинеколог ќе ти препише и завршена работа....
    Ова е премногу,знаеш што му правиш на организмот со Норлевото?
    Не си играј со животот девојче!
    Инаку не си бремена.

На cresa-jagoda, buba4e89 и Маичка86 им се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.420
    Допаѓања:
    42.525
    Ич да не се сеќираш, на толку Норлеви, нема шанса да затрудниш годинава...

И битно дечко ти да сврши, немој ич на здравјето и бременоста да мислиш ПРЕД да имаш секс, само потоа.

На Trxmx, cresa-jagoda, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Маичка86

Маичка86 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам ilyan за подршката барем малце од малце да се смирам. нема повеќе никогаш да дозволам пак да се деси истото :)

Знам во право си си ја знам грешката нема повеќе сто да објаснувам крива сум али се ќе се поправи само да не се деси тоа од што највеќе се плашам а за понатака се разбира дека нема да дозволам повеќе да си играм со животот

Ilyan само да те прашам уште нешто знам дека максималната доза на апчињата е 2 пати годишно и тоа едно во првите 6ст месеци и второто во остатокот од годината и тоа во екстремна ситуација.јас испив 3 во рок од 6 месеци :( :( :( срам ми е што го кажувам ова али немам друг избор. Ми пиша дека е премногу знам ама сега и тоа ми е секирација која е опасноста не ме плаши :(

Последна измена од модератор: 17 ноември 2017
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Ова веќе е трагично. Од што најмногу се плашиш? Бременост? А од последиците од Норлево, на пример? Од хормоналниот хаос?

Ц ц ц, страшно.

На DAngel и Matotheja им се допаѓа ова.
  10. Маичка86

Маичка86 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Од Бременост пред се , а последици исто подеднакво ама незнам сто би можеле да бидат може ли некој да ми објасни несум мн искусна на таа тема ??? и барем ако неможете да ми помогнете барем за совет не ми одмагајте ... сега уште повеќе се преплашив мене да ми беше се ок немаше да пишам знам дека сум крива само барам совети за се да поправам и никогаш да не се повтори ова

да знам и циклусот страда и се померува и уште мн други работи нејќам
    да ги спомнам затоа не ни пијам повеќе а циклусот ми дојде полека во нормала барем така мислам и затоа се испаничив а секогаш сум имала заштитен однос али незнам незнам што да кажам ... Сам ми е голем

11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Логика = нула. Три пати си можела да трчиш во аптека по апче, ама не ти текнало онака да прочиташ последици?

Помош: пиши на google.com - последици од Норлево и вуала!

На joy1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Девојче,не читаш упатство пред да се напиеш апче кое го пиеш без препорака на доктор?
    Еве ти уште една грешка,си играш со здравјето!

13. Маичка86

Маичка86 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Леле луѓе значи имав испиено во април и јуни и сега во август значи претерав знам али од тогаш навака се е нормално и циклус и се немав некоии промени во боја се сибеше нормално ... сакате да кажете дека неможам да останам ...не ме плашете ве молам ... јас само пишав дали е можно да останам од тој однос пошто беше со кондом го извади пошто незнам зашто сврши надвор а ми беа меѓу најплодните денови ...

14. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Женски бе, дај малку повеќе си го ценете своето здравје.
    Не е најбитно од се дечкото да сврши.
    Да му се плукнам на задоволството ако треба да си го уништам здравјето.
    А и некои дечковци изгледа само гледаат ќеф да си направат, за ништо друго не им е гајле.
    Јас 9 г сум сексуално активна, со еден партнер и можеби нема да верувате ама до сега никогаш не му се случило да сврши во мене.
    Едноставно внимава.
    И затоа не ми е јасно како постојано ви се случуваат вакви нешта.
    Нека внимаваат малку.
    Нека уживаат, ама мозокот нека им биде вклучен.

На joy1, cresa-jagoda, YoungandBeautiful и 8 други им се допаѓа ова.
  15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    абе @Маичка86 , нели можеш да си купуваш апчиња за контрацепција ако не веќе нешто друго? Сериозно, не гледам како е полесно да купиш норлево секој месец, отколку апчиња за контрацепција. Утре кога ќе сакаш бебе очајно, тогаш ќе си ја трескаш главата,сега битно гледај овај ебачот да си го направи ќефот, оти има норлево. Ма оди во аптека порачај си 12 за цела година, може со попуст ќе ти ги дадат.
    Бог да чува и да брани... знаеле по форуми да пишуваат, а не знаат што е кондом или контрацепција воопшто!!!
    Се напнав ептен од муабетов.

На cresa-jagoda, JustFun и Black girl им се допаѓа ова.
  16. Маичка86

Маичка86 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    несакав со мојот проблем да замарам никого стварно извинете мене ми беше само да знам да не останам труда пошто несумспремна дали има шанси на таков начин пошто бев во најплодните денови али не сврши во мене не ги спомнувајте апчињата знам дека штетат и знам дека има последици после тоа и на плодност и на здравје ама и јас и дечко ми не сме искусни сеуште и он се кае и нервира не од тие верувај те ми а за понатака знам и вртам нова страна и нов живот ... ме јаде совест да не останало нешто ма да се проверив немаше ништо и се измив и се останато ...

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    13.688
    @Маичка86, колку години имаш ако не е тајна? Ако си 1986 година родена според името, тогаш срамота е да не си едуцирана за сексот. :tmi:Извини вака.

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @Маичка86 без потреба си го пиела апчето три пати, ете еднаш да имало потреба поради скинат кондом, ама другите навистина без врска. Ако не свршил во тебе нема никаква шанса да останиш бремена.

На Маичка86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Маичка86

Маичка86 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Знам дека е срамота али сепак е реалност некријам :( едно ставно сакам се ова да заврши и грижи и се да добијам месецов и да продолжам понатака со нови лекции што ги научив досега :(

Ти благодарам од се срце тоа ми беше потребно :( :) барем една мала утеха ако не друго

На EraBon и kristina.k им се допаѓа ова.
  20. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Нус-ефекти од контрацептивните пилули

Пилулите, секако, носат и свои негативни страни кои на некој начин му штетат на здравјето. Некои од негативните страни на примањето на орална контрацепција се:

1.Крварење (не во текот на менструацијата)

2.Мачнина и/или повраќање

3.Главоболки

4.Хипертензија

5.Згрутчување на крвта

6.Може да придонесува за формирање на камен на жолчката и бенигни тумори на црниот
    дроб

7.Зголемување на тежината или надуеност

8.Меки и нежни гради

9.Не заштитува од сексуално преносливи инфекции

10.Губење на желба за секс

11.Венозен тромбоемболизам

12.Зголемен ризик од срцев удар

За следен пат да се знае кои се нус појавите од норлево апчиња, кога ги пиете како бомбони притоа не ги читате содржините и не се советувате со гинеколог.

Мене воопшто не ми е чудно, не се распрашуваат, едуцираат, срам ги е да посетат гинеколог ама после се каат кога прават погрешни чекори и плачат по форумите и на крај не сакам да родам сега, не сум спремна, ми доцни, крварам, бла бла појави.
    Побогу, доцни и од обични лекови при настинка, да не зборуваме за вакви јаки апчиња.
    Што ви е тешко да отворите и да се едуцирате? ќе ви одземе 1 саат од времето, да прочитате се што ве интересира.
    Никој не ви е виновен.

На joy1 и buba4e89 им се допаѓа ова.