1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. CherryPop

CherryPop Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    18
    Неодамна станав сексуално активна, поточно пред 2 месеци. Ми доцни веќе 3 недели, правев 2 теста за бременост негативни излегоа, проверив урина и тоа беше негативно,сето тоа беше пред 2 недели, во текот на тие 2 недели имав на почетокот кафеав исцедок, а подоцна стана и црвен, но немав никаква крв во урината?За што поточно се работи?

2. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.878
    Допаѓања:
    59.209
    Телото ти се привикнува на новата промена, поради тоа и најверојатно ти доцни.
    Кога веќе си сексуално активна, обавезно посети гинеколог.

3. CherryPop

CherryPop Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    18
    Но, многу ме плаши тоа што во раната бременост исто така се појавува тој исцедок, а мене сеуште ми доцни.

4. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.878
    Допаѓања:
    59.209
    Си направила тестови, биле негативни, значи не си бремена. Во секој случај посети гинеколог кога веќе си сексуално активна.

5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    7.412
    Prosti so decko ti koga so malce alkohol koga kondom puka no svesna li si kakov hormonski shok pravis so tolku cesto zemanje na norlevo. Sama sebe si stetis, demek panicarka.Epa mila da ne se tufkash pokasno od mnogu bonboncinja norlevo. Ne samo sto ne si spremna za mama tuku ne si ni informirana za toa sto pies. Pojdi na ginekolog i zemi kontraceptivi , podobro e koga si sexualno aktivna otkolku da si pies sekoj vtor mesec norlevo.

6. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Ne e nevobicaeno ciklus da docni nekolku nedeli, no ne sekogas pricinata za docnenjeto e nesto zanemarlivo.

Zatoa sekoe docnenje na ciklus podolgo od pet dena treba da bide pricina da se pojde na pregled.

Stom imas oboeni iscedoci, toa e uste edna pricina poveke za pregled.

Velis deka nemalo krv vo urinata, no normalno e da nema, bidejki toj iscedok doagja od reproduktivniot sistem, a ne od urinarniot.

Si napravila testovi, koi bile negativni, znaci ne se raboti za bremenost, a pricinata za docnenjeto na ciklusot ke ja doznaes po napraveniot pregled.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Од уста на уста се доаѓа до Норлево.
    Следен пат кондомчиња и раат.

На Маичка86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Здраво :) На 8ми ноември последен пат имавме незаштитен однос, а на 18 ноември требаше да ми дојде. Ми касни 5 дена. Денес правев тест и ми покажа негативен. Да му верувам на тестот или да почекам уште некое време. Инаку градите ми се отечени како пред да ми доаѓа. Знам дека не сврши во мене, ама ете ме фаќа паника:(

9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.834
    Допаѓања:
    173.255
    Бидејќи обично гледаме на гравчиња, а последниот грав го сваривме за темата за готвење.. еве сега ќе гледаме на прсти..пилешки:emo:

Ако гледаме вака објективно, штом не свршил во тебе и тестот е негативен, нема место за паника..
    Колку повеќе се стресуваш, толку повеќе ќе ти касни.. релакс

На Lolo5, Olga123, L-a-r-a22 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    Женски на 12тиот и 13тиот плоден ден сврши во мене, следната недела уште 3 пати, пред 2 дена за време на менструација пак и на мене секој тест ми е негативен а до сега имам направено 4. Има шанси да сум сепак бремена, да одам на гинеколог или џабе ми е само патот?

11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    84.919
    Почекај уште малку можеби си покасно останата бремена ,а можи и да не си ....

12. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    А сега и да одам на гинеколог не верувам да се гледа?

13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.110
    Допаѓања:
    136.868
    Ако сврши во тебе не е 100% сигурно дека ќе останеш бремена, макар и плоден ден да ти бил. Штом си добила и имаш негативен тест нема потреба од проверка на лекар.

На Olga123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Од она што го имам прочитано на соодветна тема, а и од кажување на другарка, кога е позитивен тестот, линијата е ептен ептен црвена.

Штом си добила - 99% сум сигурна дека не си бремена.

Некаде имам прочитано или слушнато дека другарка на другарка, (па она на мене), и има кажано дека била бремена а добивала и менструација неколку месеци. Искрено, јас во тоа не верувам, убедена сум дека при бременост, и да има крварење, тоа е минимално и воопшто не е исто како редовен циклус.

Најсигурно е да провериш преку крв, ама при менструација, мислам дека нема потреба.

Друго, и да има бременост, гинеколог нема да "види", ќе ти каже преку крв да провериш.

15. железната лејди

железната лејди Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    50
    Имам едно прашање. Има еден тест за временост околу 200 денари, дали ако се направи 5 дена по ризичен однос да установи резултат?

16. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Не верувам дека ќе ти покаже точно , подобро почекај барем 14-15 дена по односот за да направиш тест .

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.878
    Допаѓања:
    59.209
    Премногу е брзо после 5 дена да ти даде точен резултат.

18. железната лејди

железната лејди Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    50
    Дада знам затоа и прашав ме збуни затоа што аптекарката ми рече тестот бил наменет за 5 дена после односот...

19. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Најмалку 7 дена се потребни за да стигне до матката таа оплодена јајце.клетка а не уште и хормон да почне да се лачи (според мене теоретски шанси нема на 5 ден позитивно да покаже ако има бременост) .

На железната лејди и lost123 им се допаѓа ова.
  20. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.878
    Допаѓања:
    59.209
    Така пишува на него, но не можеш да бидеш сигурна дека за толку краток период тестот ќе ти покаже точен резултат. Би ти кажала да си почекаш 2 недели.

На железната лејди му/ѝ се допаѓа ова.