Неодамна станав сексуално активна, поточно пред 2 месеци. Ми доцни веќе 3 недели, правев 2 теста за бременост негативни излегоа, проверив урина и тоа беше негативно,сето тоа беше пред 2 недели, во текот на тие 2 недели имав на почетокот кафеав исцедок, а подоцна стана и црвен, но немав никаква крв во урината?За што поточно се работи?
Телото ти се привикнува на новата промена, поради тоа и најверојатно ти доцни. Кога веќе си сексуално активна, обавезно посети гинеколог.
Но, многу ме плаши тоа што во раната бременост исто така се појавува тој исцедок, а мене сеуште ми доцни.
Си направила тестови, биле негативни, значи не си бремена. Во секој случај посети гинеколог кога веќе си сексуално активна.
Prosti so decko ti koga so malce alkohol koga kondom puka no svesna li si kakov hormonski shok pravis so tolku cesto zemanje na norlevo. Sama sebe si stetis, demek panicarka.Epa mila da ne se tufkash pokasno od mnogu bonboncinja norlevo. Ne samo sto ne si spremna za mama tuku ne si ni informirana za toa sto pies. Pojdi na ginekolog i zemi kontraceptivi , podobro e koga si sexualno aktivna otkolku da si pies sekoj vtor mesec norlevo.
Ne e nevobicaeno ciklus da docni nekolku nedeli, no ne sekogas pricinata za docnenjeto e nesto zanemarlivo. Zatoa sekoe docnenje na ciklus podolgo od pet dena treba da bide pricina da se pojde na pregled. Stom imas oboeni iscedoci, toa e uste edna pricina poveke za pregled. Velis deka nemalo krv vo urinata, no normalno e da nema, bidejki toj iscedok doagja od reproduktivniot sistem, a ne od urinarniot. Si napravila testovi, koi bile negativni, znaci ne se raboti za bremenost, a pricinata za docnenjeto na ciklusot ke ja doznaes po napraveniot pregled.
Здраво На 8ми ноември последен пат имавме незаштитен однос, а на 18 ноември требаше да ми дојде. Ми касни 5 дена. Денес правев тест и ми покажа негативен. Да му верувам на тестот или да почекам уште некое време. Инаку градите ми се отечени како пред да ми доаѓа. Знам дека не сврши во мене, ама ете ме фаќа паника
Бидејќи обично гледаме на гравчиња, а последниот грав го сваривме за темата за готвење.. еве сега ќе гледаме на прсти..пилешки Ако гледаме вака објективно, штом не свршил во тебе и тестот е негативен, нема место за паника.. Колку повеќе се стресуваш, толку повеќе ќе ти касни.. релакс
Женски на 12тиот и 13тиот плоден ден сврши во мене, следната недела уште 3 пати, пред 2 дена за време на менструација пак и на мене секој тест ми е негативен а до сега имам направено 4. Има шанси да сум сепак бремена, да одам на гинеколог или џабе ми е само патот?
Ако сврши во тебе не е 100% сигурно дека ќе останеш бремена, макар и плоден ден да ти бил. Штом си добила и имаш негативен тест нема потреба од проверка на лекар.
Од она што го имам прочитано на соодветна тема, а и од кажување на другарка, кога е позитивен тестот, линијата е ептен ептен црвена. Штом си добила - 99% сум сигурна дека не си бремена. Некаде имам прочитано или слушнато дека другарка на другарка, (па она на мене), и има кажано дека била бремена а добивала и менструација неколку месеци. Искрено, јас во тоа не верувам, убедена сум дека при бременост, и да има крварење, тоа е минимално и воопшто не е исто како редовен циклус. Најсигурно е да провериш преку крв, ама при менструација, мислам дека нема потреба. Друго, и да има бременост, гинеколог нема да "види", ќе ти каже преку крв да провериш.
Имам едно прашање. Има еден тест за временост околу 200 денари, дали ако се направи 5 дена по ризичен однос да установи резултат?
Не верувам дека ќе ти покаже точно , подобро почекај барем 14-15 дена по односот за да направиш тест .
Дада знам затоа и прашав ме збуни затоа што аптекарката ми рече тестот бил наменет за 5 дена после односот...
Најмалку 7 дена се потребни за да стигне до матката таа оплодена јајце.клетка а не уште и хормон да почне да се лачи (според мене теоретски шанси нема на 5 ден позитивно да покаже ако има бременост) .
Така пишува на него, но не можеш да бидеш сигурна дека за толку краток период тестот ќе ти покаже точен резултат. Би ти кажала да си почекаш 2 недели.