Stom si imala normalna menstruacija, toa znaci deka ne si zacnala od odnosite pred da zapocne mesecniot ciklus. Spored napisanovo vie se obiduvate da imate dete, vo toj slucaj prvo treba da go trgnete toa od mislite, da si vodite ljubov bez psiholoski pritisok i da ostavite da se sluci. Za da se sluci porano, sledete ja ovulacijata, mozete sami, no uste podobro vo konsultacii so tvojot ginekolog, pri sto ke se sledi bazalnata temperatura, ke se koristat LH testovi, taka sto precizno ke se odreduvaat tie 5-6 plodni denovi. Srekno Testovite davaat poverodostojni rezultati po dve nedeli od odnosot, pri sto vremenskata odrednica ne zavisi od nivnata cena, tuku od vremeto potrebno da se odvivaat procesite vo organizmot.
Ajde da ne navleguvame so milion podprasanja dali obilno si krvarela, boja na krvarenjeto itn., ke recam samo deka duri i da se rabotelo za implantacisko krvarenje, kako sto spomnaa prethodno ke bide preporacano da napravis lab. test za bremenost. Dokolku testovite koi si gi pravela bile vo rok pomal od dve nedeli od odnosite, togas nivniot rezultat ne bil verodostoen. Napravi si uste eden test.
Nova sum na forumot i sakam da prasam. Na decko mi mu pruzav oralen i svrsi, i malku sperma imase na prstite ama se izbrisa posle. Potoa mi stavi prst vnatre vo vaginata i so glavickata od penisot me dopirase nadvoresno, megju golemite usni. Znam deka mali se sansite ama sakam da zhan dali ima bilo kakvi sansi da sum bremena I malku sum ispanicena. Inaku vo neplodni denovi sum.
Nova sum ovde, i moeto prasanje e: vo vtornikot imav odnosi za prv pat, bese bez kondom a decko mi ne svrsi vo mene. Ne bev vo plodni denovi mada imam neredovna menstruacija pa kaj mene e malku tesko. Problemot e sto od togas dva dena po red me boli stomakot ili zeludnikot nemozam da prepoznaam, denes e okej a me faka panika, mozebi zatoa sto mi bese prv pat ili pak ima mesto za panika? Sepak ne mislam deka tie simptomi bi se pojavile den po odnosot kako i da e. Blagodaram odnapred
Не бери гајле ништо не ти е сигурно е од возбуда па одма мислиш дека има нешто ,трудна туку така не се останува ...
Здраво Имавме односи со дечко ми скоро пред недела две без кондом. Мислам дека не сврши во мене, но еве веќе 9 дена ми доцни. Исто така имав голем стрес и нервози од друга страна. Што мислите?
Pomegju nedela i dve ima razlika, bidejki pred nedela znaci deka odnosot bi bil vo neplodni denovi, a pred dve vo plodni (pritoa nedela-dve smetani pred ovie devet dena docnenje). Stresot kako pricina za docnenje e najcesto zastapen, no ako odnosot bil dve nedeli pred ocekuvaniot pocetok na noviot mesecen ciklus, postoi moznost za bremenost. Napravi si test.
Zdravo devojki, bi ve zamolila za pomos...na 8 oktomvri imav nezgoda poradi koja morav da ispijam norlevo bese vo neplodni denovi i mi dojde na datumot koga trebase na 13 oktomvri potoa dobiv pak na 6 noemvri znaci na 22 dena mnogu porano od ocekuvano bidejki obicno dobivam na 27/28 dena... e sega do utre mi e 28 den od dobienoto i treba da dobijam no seuste nema ...inaku imav odnosi na 11 i 12 noemvri na plodni denovi no sigurna sum deka ne svrsil vo mene...potoa imav pak na 24 i 25 vo neplodni denovi i togas nesvrsil vo mene...dali e vozmozno da sum bremena ne osekam nikakvi simptomi osven naduvan stomak mozebi odso mi kasni no sepak sovet ?
Ако добро те разбрав, последен пат си добила на 6ти ноември, што значи дека не ти касни уште. Мене месецов ми дојде на 31ви ден, а минатиот на 23 дена..а обично добивам за 27-28. Ќе добиеш сигурно, не се секирај. Избегнувај норлево и такви апчиња друг пат. Поздрав.
ne mi kasni sesute znaci utre mi e 28 den no sepak....sakav samo da prasam za mislenje...norlevo prvpat pijam...toa me interesirase dali moze da mi kasni od apceto i na treta menstruacija otkako sum go ispila..fala vi
На трета менст од кога јас го имав испиено апчето, ми каснеше 10 дена. Бев на гинеколог, сум имала циста. Затоа не се изненадувај доколку ти касни, да ти се средат хормони потребни се 3 месеци да се вратат во нормала.
Штом си имала секс во плодни денови без заштита секогаш постои можност да си бремена Иако шансите се мали.. Мене не ми е јасно, толку ли ви се скапи кондомите? Па штитат и од спб..
Ne se skapi kondomite problemot e sto znaat ponekogas da napravat problem kako primer da se skine...bas poradi toa piev norlevo...nie sme sigurni deka nesvrsil vo mene...samo sakav da prasam dali apceto moze da ima nesakani dejstva i na treta menstruacija...