Во моиве 10тина год сексуална активност еднаш не ми се скинал.. Купете си квалитетни и бркајте работа Барем од спб сте заштитени
Piev norlevo na 8 oktomvri togas svrsi vo mene i morav da ispijam iako bev vo neplodni denovi...prasanjeto mi bese dali i na treta menstruacija seuste ima negativni dejstva apceto kako docnenje na primer...ali okej e mi dojde denes taka da bev uplasena i zatoa pobarav mislenje
Тука морам да се вмешам и тоа како се кинат ! И не мислам на оние некои од 3 класа туку за прочуениот Дурекс . Не мислам на див секс и нз какви секс игри . Едноставно доволно е да се нема лубрикант или девојката да не е влажна малку фали притискок пука ко новогодишен балон .
Вака со дечко ми имавме незаштитени односи но беа кратки секогаш свршуваше надвор и тоа му требаше време дур да сврши, мене ми касни 5 дена не ми е секогаш точно на време менструацијата знае некогаш напред назад неколку дена но сепак дали би можело да има место за паника. Иначе ме болат јајниците како за да треба да добивам а и се иам исфрлено
Девојки пишав во темата менструација..Никој не враќа.. Последниот однос ми беше на 1 септември..Тој ден требаше да ми дојди ама ми каснеше 6 дена и ми дојде на 7ми септ.. После тоа ми варирашее ми дојде на 32 ден па на 30 и сега еве 34 ден ми е и ми касни...значи ми касни 5 денаа... НЕМАВ НИ ОДНОС НИ НИШТО ЗНАЧИ НЕ СУМ БРЕМЕНА.. За стрес имав малку ,расправии со родители и такаа.. Значи небеше некој голем стреес.. ШТО МОЖИ ДА Е ПРИЧИНАТА? ЗОШТО МИ ДОЦНИ? ЕПТЕН СТРАВ МЕ ФАЌА.ИМАМ 16 ГОД и ако треба на гинеколог да одам ќе треба со родител..а сомајками тешкоо.. ЕДИТ; заборавив да кажам дека имам болка во градите на допир..осетливи ми се веќе 3..4 дена
Бремена не си за тука да пишеш, што може да е ние би погодувале а гинекологот ќе ти ја каже вистинската причина.
А дали претходно секогаш до ден ти беше точен циклусот? Оти сепак не станува збор за некои големи одстапувања. За да си бидеш на чисто убаво е да направиш преглед. Не би требало тешко да оди со мајка ти, за твоето здравје се работи сепак, иако би рекла дека нема место за паника. А болката во градите веројатно е симптом дека наскоро ќе ти дојде.
Za docnenje..retko mj docneshe... a za porano da ..znaeshe porano da mi dojdi.. Mozhe li da e ova otstapuvanje od norlevoo ispieno vo juli .? Amaan neka dojdi vekee.. A so majkami daa tesko kje e mnogu ko kje doznaj deka imav odnnosi...deka sum skinataa ...gotovaa sum Nekaa mi doagjaa pobrzoo aman
Од Норлево можно е да има последици како што е доцнењето на циклусот иако во случајов веќе има долг период поминато откако си го земала. Како и да е, не си играјте во иднина со сопственото здравје и немојте да земате такви таблети како да се бомбончиња. Користи заштита за да немаш после тоа вакви и слични грижи.
Од апчето не ти е, има поминато многу време за 3 месеци хормоните се смируваат. Ќе отидеш на гинеколог, можеш и сама или со другарка. Ќе го избереш за матичен и прегледот ќе те чини 300 денари (повеќето се таа цена). Кога веќе си почнала сексуален живот, оди си редовно на контроли.
Zdravo feminki, so decko mi ne koristime zastita vekje godina ipol, no nikogas ne svrsuva vo mene. Imam nerodovna menstruacija, nekogas mnogu obilna, nekogas mnogu slabo... Noemvri mesec imav nekolku kapki i posle nekolku dena pak nesto taka, kako pred dobivanje i tolku. Sega imam mnogu bolki vo gradite na dopir... Mislite li deka ima sansi da sum bremena? Fala vi, pozdrav.
... не си, прерано е да те болат градите ако си тудна, ова е само пмс очекувај можеби ќе ,, ти дојде,, , но мој совет е да се консултираш со гинеколог за редовно 3 месеца да си пиеш Цикло Прогинова за да го регулираш циклусот инаку во иднина ќе имаш борба и со стерилитет, полицистични јајници и со појава на влакна...
Секогаш има шанси кога се не заштитени односите. Болните гради може да се знак и за добивање и за бременост.
Ti blagodaram mnogu! Ima potreba da napravam test za bremenost ili da pocekam nekolku dena? Fala ti mnogu na sovetot. Ti blagodaram!
Вака, менструација добив во понеделникот(4ти) и вчера вечерта имав односи со дечко ми, сврши во мене што значи фактички на шестиот ден од менструацијата (не знаев дека планира да сврши во мене, да знаев немаше да му дозволам). Тоа се случи после 12 часот вечерта, што значи денес. Веднаш испаничив,а он као абе ајде не се секирај. Редовно имам менструација, некогаш ми трае 5 дена некогаш 7, но почесто 7. Знам дека шансите за забременување се мали, но сепак тоа е сперма а не вода, нели Има ли простор да паничам?