1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. macorkata

macorkata Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки си го направив тестот и ми покажа негативно,бев малце настината па можеби од тоа е и се надевам дека ке ми дојде кај и да е :)) ви благодарам во секој случај :)

2. torko55

torko55 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Со девојка ми имаме односи без кондом. И доцни веќе цела недела и нема никакви знаци дека би требало да добие во брзо време. Се жали на чудни болки во градите што претходно се нема случено. Не и е ни подуен стомакот и нема никакви болки.

Мислење?

Благодарам однапред.

3. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Најубаво да си направи тест за бременост,така најсигурни ќе бидете дали има нешто или не.

4. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Оди во аптека и купи и тест, така најубаво ке знаете. Кога веке и доцни цела недела сигурно ке покаже точен резултат. Истите симптоми се и за добивање и за бременост, така да неможете да знаете ако не направите тест или да оди на гинеколог.

5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ако не добие наскоро, нека тркне до кај матичниот лекар да и земат крв, така е 100%точно и сигурно, а вака тестовите се 99,9%точни :)

6. torko55

torko55 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Фала многу, а да не знаете од прилика која цена е еден тест?

7. Ani.taa

Ani.taa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    па мислам 170 ден . има и поевтини.

На torko55 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    120 ден sure check се вика,најефикасниот и најточниот барем според мене

На torko55 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. busavata

busavata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    16
    Јас би ви препорачала да мислите предходно, а не откако ќе биде работата.
    Кондомот е 100% сигурен ако е правилно користен. Ако пукне, се приметува, и утредента се пие Day After пилула. Можете да имате секс и (не препорачувам) без кондом, доколку испиета анти-беби пилула минимум 1 час пред односот.
    Најчесто симптомите на ПМС и бременост се многу слични, а стануваат уште послични кога се плашите од несакана бременост.
    Како и да е, прв чекор е правење на тест за бременост, кој доколку излезе позитивен е 100% точен и нема никаква шанса за грешка, но ако е негативен постои можност да сте бремени, иако мала, сепак постои. Но, вие самите најдобро знаете колкави се шансите за бременост, и колку има шанси негативниот тест да е точен.

10. bunny.misuaxx

bunny.misuaxx Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Дали ако на пример до сега си немала сексуални односи и при пробување не успева да ти ја одземе невиноста (ниту третина внатре) но е без кондом а притоа тој не свршува. Дали има шанса да забремениш? (предсемена течност?) Стварно ме интересира.

11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    па ако не имате односи како ќе останеш бремена а од претсемената течност има случаеви кои останале бремени ама тоа ретко се случува хеехх само тие што имат мн среќа :lol: :lol: :lol:

12. macence666

macence666 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ve molam za pomosh... mi kasni veke 15 dena,imam gadenje i test napraviv i e pozitiven.mozno li e da ne e tocen testot ili???

13. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    Тестот може да биде лажно негативен но никогаш лажно позитивен,така да бремена си чим излегло позитивно.Сепак посети си гинеколог

14. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    па ако си имала незаштитен однос и ако толку многу ти доцни не ми се верува да е лажен иако постои можност да не е точно, секогаш е ова одговор оди на гинеколог или провери преку крв најсигурно ти е!

15. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Маченце има некаде по форумов напишано. Лажно негативен може да биде, но лажно позитивен не. Тебе ти касни 15 дена, плус ти покажало позитивен. Сега, за да потврдиш оди на гинеколог, да ти кажат која недела од бременоста си.

16. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    Исплашена

Душички јас сум нова на форумов и имам 1 проблем имам мувач кој веке 3 месеци редовно се муваме ама сега 1 пат имавме секс ама без кондом бидејки не поднесувал кондоми и ми сврши врз вагината ама се плашам дали може да останам бремена од предсемената течност и да нему капнало некоја капка внатре. Инаку ми беше 7 ден од менструација мене ми трае по 7 дена менструацијата. И дали тој ден е плоден ме занима ве молам за совет. А заележувам дека после сексот некако ме избегава како да несум му битна не знам што да правам ве молам за совет.

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Иако мислам дека не си бремена, затоа што не се останува бремена така лесно, сепак за секој случај направи си тест. И во иднина внимавај со кој што правиш, не е дека ќе останеш бремена, но може да ти пренесе некоја инфекција.

18. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Би ти кажала дека не си, ама да не глумам Баба Ванѓа. Со тресење сега веќе ништо не правиш.
    Затоа, еве ти календар на плодни денови, пресметај си http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8 .

19. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    тестот неможе да не е точен ако ги имаш симптомите. Најпаметно ти е да појдеш на гинеколог да се увериш и тој ќе ти даде совет за понатака што да правиш

20. Panicarka

Panicarka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    19
    Требаше да ми дојди во неделата но сеуште ми нема дојдено, а претходно имав но 1-2 помалку од вообичаеното, а сега денеска ми протече кафеава течност и малку црвена и цел ден ми е така, а ме болат градите многу и ми кркори мн стомакот, а цел месец сум немала односи. Последно односи имав на 5-6 март. Што можи да ми е... :^)