Девојки си го направив тестот и ми покажа негативно,бев малце настината па можеби од тоа е и се надевам дека ке ми дојде кај и да е ) ви благодарам во секој случај
Со девојка ми имаме односи без кондом. И доцни веќе цела недела и нема никакви знаци дека би требало да добие во брзо време. Се жали на чудни болки во градите што претходно се нема случено. Не и е ни подуен стомакот и нема никакви болки. Мислење? Благодарам однапред.
Оди во аптека и купи и тест, така најубаво ке знаете. Кога веке и доцни цела недела сигурно ке покаже точен резултат. Истите симптоми се и за добивање и за бременост, така да неможете да знаете ако не направите тест или да оди на гинеколог.
ако не добие наскоро, нека тркне до кај матичниот лекар да и земат крв, така е 100%точно и сигурно, а вака тестовите се 99,9%точни
Јас би ви препорачала да мислите предходно, а не откако ќе биде работата. Кондомот е 100% сигурен ако е правилно користен. Ако пукне, се приметува, и утредента се пие Day After пилула. Можете да имате секс и (не препорачувам) без кондом, доколку испиета анти-беби пилула минимум 1 час пред односот. Најчесто симптомите на ПМС и бременост се многу слични, а стануваат уште послични кога се плашите од несакана бременост. Како и да е, прв чекор е правење на тест за бременост, кој доколку излезе позитивен е 100% точен и нема никаква шанса за грешка, но ако е негативен постои можност да сте бремени, иако мала, сепак постои. Но, вие самите најдобро знаете колкави се шансите за бременост, и колку има шанси негативниот тест да е точен.
Дали ако на пример до сега си немала сексуални односи и при пробување не успева да ти ја одземе невиноста (ниту третина внатре) но е без кондом а притоа тој не свршува. Дали има шанса да забремениш? (предсемена течност?) Стварно ме интересира.
па ако не имате односи како ќе останеш бремена а од претсемената течност има случаеви кои останале бремени ама тоа ретко се случува хеехх само тие што имат мн среќа
ve molam za pomosh... mi kasni veke 15 dena,imam gadenje i test napraviv i e pozitiven.mozno li e da ne e tocen testot ili???
Тестот може да биде лажно негативен но никогаш лажно позитивен,така да бремена си чим излегло позитивно.Сепак посети си гинеколог
па ако си имала незаштитен однос и ако толку многу ти доцни не ми се верува да е лажен иако постои можност да не е точно, секогаш е ова одговор оди на гинеколог или провери преку крв најсигурно ти е!
Маченце има некаде по форумов напишано. Лажно негативен може да биде, но лажно позитивен не. Тебе ти касни 15 дена, плус ти покажало позитивен. Сега, за да потврдиш оди на гинеколог, да ти кажат која недела од бременоста си.
Исплашена Душички јас сум нова на форумов и имам 1 проблем имам мувач кој веке 3 месеци редовно се муваме ама сега 1 пат имавме секс ама без кондом бидејки не поднесувал кондоми и ми сврши врз вагината ама се плашам дали може да останам бремена од предсемената течност и да нему капнало некоја капка внатре. Инаку ми беше 7 ден од менструација мене ми трае по 7 дена менструацијата. И дали тој ден е плоден ме занима ве молам за совет. А заележувам дека после сексот некако ме избегава како да несум му битна не знам што да правам ве молам за совет.
Иако мислам дека не си бремена, затоа што не се останува бремена така лесно, сепак за секој случај направи си тест. И во иднина внимавај со кој што правиш, не е дека ќе останеш бремена, но може да ти пренесе некоја инфекција.
Би ти кажала дека не си, ама да не глумам Баба Ванѓа. Со тресење сега веќе ништо не правиш. Затоа, еве ти календар на плодни денови, пресметај си http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8 .
тестот неможе да не е точен ако ги имаш симптомите. Најпаметно ти е да појдеш на гинеколог да се увериш и тој ќе ти даде совет за понатака што да правиш
Требаше да ми дојди во неделата но сеуште ми нема дојдено, а претходно имав но 1-2 помалку од вообичаеното, а сега денеска ми протече кафеава течност и малку црвена и цел ден ми е така, а ме болат градите многу и ми кркори мн стомакот, а цел месец сум немала односи. Последно односи имав на 5-6 март. Што можи да ми е...