Секако дека тестот не покажува резултати после ден-два од однос. Обично даваат резултат откако ќе ти задоцни периодот иако имаше и еден кој се правеше и пред тоа, не ми текнува кој беше, прашај во аптека. Ама и за тој мислам дека требаше барем недела дена да има од односот ако не се лажам... И навистина не ми е јасно зошто дозволувате свршување внатре кога не ви е во план бременост.
@лавица19 пиј апче ако е непланирана бременост, големи се шансите штом свршил во тебе. За тест е рано, после една недела можеш да правиш.
Апчињава како бонбончиња ги земате изгледа Редно е веќе само со рецепт да се земаат овие норлево инаку по мое си мислам дека младината ќе си направи од ништо - нешто со организмот .
прво и основно прв пат во живот земам апче ве прашав за мислење ако знај некој нешто зошто одма осудувате убаво се распрашав ми објаснаа во аптека фала ви и крај на темата незнам зошто само осуди ако сакаш поможиму на некој ако не немораш никој не те тера ..
Зашто норлево колку што штити толку е и штетно. Ќе имаш проблеми со хормони, менструација итн. Па пожелно е да се спасиш од истово да си купиш кондоми и да тераш работа. Не видов осудување во постот и тебе никој не те тера да пиеш апче,сама си правиш.
Zdravo zenski mene mi kasnese 6 dena i posle toa dobiv imav prviot den taka vtoriot den svetlo rozeva krv i drugite dva dena kafeavo i mi rekoa deka e mozno da e posledna menstruacija demek sum se cistela
Ми касни неколку дена а имав незаштитен однос еден ден пред датумот за добивање.Дали е можно да ми доцни од тоа што имав однос еден ден пред добивање или тоа нема врска ве молам за одговор.
и? кој е автор/ка? ... односно чиј превод е и од кој портал е? го најдов порталот преведен на бугарски, македонски... но тое е нечие видување дали стручно или не нема некој потпис од стручно лице ... како и да е, Базалната температура преставува најниска температура на здраво телото при мирување најмалку 8ч без станување која се мери во уста- орално, вагинално и анално ! Но најпрепорачливо е анално т.е. ректално !
Здравоо девојкии имам едно прашање може на некој ќе му биде смешно ноо ме тепа психата..Вакаа овој месец имаав однос но заштитен при штоо партнерот не сврши во мене но според пресметките ми бил плоден ден..деновиве требаа да добијаам и имам симптоми за добивање но ме страаааав затоа што односот беше во плоден ден.Сега сакаам да прашам дали постои шансаа за бременост преку кондом и без ејакулација внатре во мене? Да напоменаам декаа кондомот не се скинаа односно остана цел..