Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    5.623
    Бременост настанува кога сперматозоид ќе ја оплоди јајце клетката, што значи потребна е ејакулација во вагината. Во твојот случај немало ејакулација во тебе, сте користеле и кондом, што значи не постои теоретска шанса за бременост.

Како и овој пат, така и натаму, користете заштита и нема зошто да се стресуваш после секој однос.

2. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... види, има многу работи да се изгуглира, нашиот чичко Гугл се храни со разни податоци, но никој нема да направи цензура и да ги исфрли неточните податоци, така да тие што немаат соодветно знаење и го земаат здраво за готово све што читаат ќе имаат повеќе штета одколку корист, инаку човекот учи додека е жив и за него праксата е важна, а не колку Нега 1 или некои други брошури кои во дадено време може да бидат од големо значење, а во друго време да бидат безкорисни и штетни спред брзиот развој на технологијата и медицината базирана на докази. ама и на нешто друго...
    температура, апсолутно може да се мери во секој отвор, јас само кажав мислење дека правилно мерење на Базална температура - се мисли ПРЕПОРАЧЛИВО е ректално(анално),
    [​IMG] [​IMG]
    а сега по желба нека се мери и орално, вагинално,може да се мери и во уво, или со инфрацрвени термометар на чело ! но ништо посигурно од ректално ! :)

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.780
    базална најдобро се мери ректално или орално под услов да не се пијат никакви лекови во тој период и да не се прават никакви движења.Отвараш очи после спиење и мериш одма.

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  4. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    2.991
    Преска имав секс со дечко ми без кондом и го извади пред да сврши, ама кога свршуваше надвор прскаше, а ми беше над вагината, е сега ако случајно капнало во вагината, нема шанси да останам трудна бидејки беше надвор, без потреба паничам, нели?

На MikiTass му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Здраво
    Веќе една година се неуспешно се обидувам да забременам. Минатиот месец циклусот ми започна на 23. Инаку вообочаено добивам од 28 до 30 ден. Што значи сум требала да добијам на 20-22. Денес сме 25 сеуште немам. Правев денес тест искочи негативен дали мислите дека е рано да покаже? И кога е најдобро да се направи? Од пред една недела имам болки во градите, долниот дел на стомакот и половината кои се благи и не се толку интезивни туку од време на време.Не ми се гади од време на време ми се привртува и многу ми се јаде. Секое мислење и искуство ќе ми е од корист. Благодарам.

6. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Нема шанси според мене да забремемиш на начинот кој го кажуваш :)

На spacegirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    59.158
    Не можеш да забремениш така не паничи.

Повтори го тестот уште еднаш ако е негативен закажи си на гинеколог да ја дознаеш причината за доцнењето.

Последна измена од модератор: 26 декември 2017
    На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Ne sum bremena. Naredniot den dobiv ciklus. Na 36 den. Ispitav hormoni bidejki godina ipol se obiduvame zenskite mi se vo normala no imam pokacuvnje na tsh-to 5.7 e a granicata e 4.0 me fakja panika. Fala ti vo sekoj slucaj. Pozdrav!

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Пред да ми дојде на 18ти овој месец ,имавме секс без кондом прилично кратко.Ми дојде и на предпоследниот ден од менструацијата повторно имавме без кондом можеби 5 минути не беше блиску до свршување,бар така кажа тој.Вчера пред да стави кондом влезе околу 4-5 пати и траеше 10тина секунди,но сум била во период на овулација.Има ли место за паника ве молам кажете ми не сум сигурна ни во него ни во мене зошто му го дозволив тоа.. ;(;(

10. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    59.158
    Што прашуваш конкретно не те сфаќам?

11. Primadonna

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Дали има шанси да сум бремена

12. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    59.158
    Секогаш кога има не заштитен однос шанси има. Дали биле 5 секунди или 5 минути. Исто и за плодни не плодни денови, не можеш да знаеш точно ако не ги следиш евентуално.Ние тука да погодуваме може само.

13. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    5.623
    Не свршил, нема од што да бидеш бремена.

14. Primadonna

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Да земам Норлево додека е време?

15. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    И маж ми не сврши во мене па еве 6 месец сум бремена ;)

@Primadonna нема врска дали свршил или не во тебе , секогаш постои ризик ако нема заштита но , минимална е шансата во овој (твојот) случај да си бремена , немаш потреба да се клукаш и направиш поголем проблем со хормонско апче Норлево , само биди друг пат претпазлива ако не сакаш да дојде до бременост ..

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    5.623
    А од што остана ти бремена ако маж ти не свршил во тебе? Зошто стварате непотребни паники, како ќе остане бремена без да сврши во неа?

Во твојот случај најверојатно си останала бремена после прво свршување без притоа да уринира и да се исчисти мочниот канал ИЛИ касно се тргнал од тебе, без да биде свесен дека ејакулацијата започнала во тебе. Друг начин нема.

@Primadonna Не земај Норлево, непотребно ќе го пореметуваш хормоналниот баланс.

На joy1, blackwave, lost123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Некогаш и пред семена течност чуда прави ;) сепак тоа ретко се случува да има залутано некој сперматозоид во пред семена течност , а исто така тоа е возможно кај мажите кои имаат над 30 год. и кај оние мажи кои немаат ејакулирано 4-5 дена ...

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Primadonna

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Некои ми викаат напиј се,некои не.Избезумена сум не знам што да правам.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Не ти треба, не ејакулирал во тебе, што сакаш повеќе.

20. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    59.158
    Не го земај, следен пат внимавај.