Обавезно да си ја провериш подетално тиреоидната жлезда. Ако имаш покачено TSH може и тоа да биде причината зошто не забременуваш, неретко се јавуваат и спонтани ако не се во ред хормоните на тиреоидната жлезда.
Луѓе со дечко ми имав однос по 1 ден после менстуацијата и другиот ден кога брв во вц на хартијата имав малце крв. Иначе имавме однос со кондом.
Девојки, минатиот месец ми дојде порано но сега ми касни 2 дена. Симтоми за добивање немам. Последниот пат кога имав односи после 2 дена добив, од тогаш сум немала. Да правам тест или да не фрлам џабе пари да чекам?
Има шанса да си бремена? Ако има направи, ако не почекај да добиеш, нема друго. Или гинеколог секако, ако доцни многу од друга причина.
Да, но овој месец ми доцни. Затоа и прашав дали има логика да правам тест или да не фрлам џабе пари и да чекам да добиам.
Почекај уште некој ден за тест, и пробај да не мислиш на тоа, опушти се. Според мене не би требало да си бремена а и симптомите пред добивање не мора да ги има секој месец
женски, значи вака уште сум невина но со дечкото правевме др работи синоќа, беше премногу темно и тој сврши врз мене, имав на градите и нозете, но не сум сигурна дали имав на вагината и гениталните органи, многу бев исплашена, се истусирав и испив апче за ден потоа, меѓутоа денес повторно доживеав оргазам и страв ми е да не сум трудна.....
мислам дека може пошто хименот не е целосна мембрана и мора да има простор да помине крвта од менструација, така да цел ден сум пред нервен слом цело време мислам на тоа