Ми беше страв оти имав прочитано дека останувало сперма од минатиот пат а имавме и орален,имаше и околу 20+ минути од еден до друг однос
Ви се смее пола форум на глупостиве. Ти пишала членката дека ако не сврши во тебе немаш никакви шанси. Ти пак. Како може не едуцирани да се впуштите во сексуален однос? Не сте јасни, срамота е ова да го кажете дури. Не си бремена, крај на приказната.
Не е од не едуцираност,само поголема доза на информации. Имам прочитано дека постои шанса да се забремени и од предсемена течност. Сепак фала.
Прв пат пишувам на темава, се изначитав сѐ и сешто... Многу ми смешно и несфатливо, иако сите сме различни и имаме различни гледишта на некои теми, но како не ви е срам и глупаво да пушувате каде ви с*ршил (уста фаца,стомак) или да прашувате дали може да се забремени при истата ситуација Ако имате пристапност до интернет (штом пишувате тука значи имате) бар , пишете на гугл прочитајте како се забременува, лесно се сфаќа и учи, не се брукајте тука. Бесмислени се прашањава. Најдобронамерен совет. Не изгледа воопшто убаво.
Ти изгледа многу по форуми читаш дезинформации. Да се забременуваше толку лесно ќе немаше потреба од ин витро. Како од предсемена течност би останала бремена ? Ајде најди некој факт и докажи дека може да се остане. Што јајце клетка би била таа да забремени од предсемена течност, а од сперматозоид тројка би излегло ?
И јас ќе пишам, од што ми е досадно. Не можете да останете бремени, ако ви свршил надвор, а за тоа од предсемена или после семена течност не знам.
Шанси да остане бремена и без да сврши во неа има(мислам на било која девојка), кога во текот на една иста вечер имаат повеќе партии а притоа од едниот до другиот однос во дечкото остане дел од спермата. Ова и се случи на моја блиска, затоа заштита најдобро.
Здраво девојки! Последен пат имам добиено на 1.12, циклусот ми трае околу 30 дена, требаше да добијам на 1.1 но сеуште немам добиено. Последен однос имав на 17.12 не заштитен, но тој ме сврши во мене. Правев тест за бременост на 2.1 и на 5.1 двата покажаа негативно. Имам закажно на гинеколог во вторник. Што мислите вие дали станува збор за бременост или нешто друго?