Здраво, ми треба совет. Во неделата со дечкото имавме секс без заштита и не знам дали сврши во мене или не. Вчера пред да купам апче за ден потоа, добив мемструација без воопшто да ми доцни. Сметате ли дека треба да направам тест и да паничам или не е потребно? Ви благодарам
Апсолутно точно. Јас имам СИН баш така. Мислам девојки алооооо. Може да останеш бремена и без да сврши, еакулира или како год го нарекувате чинот на оргазам. Значи МОЖЕ. Крај точка. Имам дете така од еден по друг сексуален (со пауза) однос без ЕАКУЛАЦИЈА внатре. Неточно !!! Јас останав ТРУДНА Баш вака како што ти викаш дека неможе
Верувам дека може. Не е мој стил да бидам вулгарна ама мислиш дека со орален можеш да ја извадиш сета сперма од каналите после еакулација??? Ноп
@BabyStyle ко да те лаже овој твојов дека не свршил внатре. Имам таков впечаток. Јас не верувам во забременување од предсемена течност. Верувам во тоа дека машкото не се тргнало на време, доволно е еднаш да прсне, макар и една капка. Девојчиња, аман заман, не играјте со здравјето. Кондоми земете си. Не се скапи споредено со трошоците за лекување СПБ и гледање бебе. ЕДУЦИРАЈТЕ СЕ пред се'! Зборете со мајките, прашувајте, информирајте се. Зошто би ви било срам? Одете на гинеколог од прв циклус, и тој/таа ќе ве информира за се' што треба. Тоа е нешто природно, нешто нормално, и мора да се едуцирате за да се заштитите себеси! Како мајка го кажувам ова, имам деца, и страв ме фаќа искрено.
@Annath срце во брак сме веќе 3години. Муабетов сме го правеле многу пати. Убедена сум дека е од тоа и не е пред семена него сперма останата од 1ва партија. Затоа сеа и на јогурт дувам додека не се решам за 2ро. Препорачувам спирала за оние што не планираат да раѓаат брзо второ трето, кондоми за младите. Хормони НИКАКО доколку се неопходни. п.с може на 10та годишнина ќе ми признае дека не било така
Ај може ќе признае Моето искуство поинаку покажува. А и гинеколог ми кажал дека е невозможно. Ама добро. Мене ми е децава што се трујат со хормони за џабе, на несвршено. Поголема белја ќе си направат така
Девојки здраво ми треба ваше мислење Пред нешто малку повеќе од една недела ни пукна кондом, но не сврши во мене. Ги имам пмс симптомите ( акни, паднат имунитет, болки во градите) веќе 2 дена и стомакот ме боли а и некаков исцедок имам без мирис и боја и вртоглавица оваа вечер. Обично не ми доцни па прашањето ми е дали е нормално и дали се сите овие пмс симптоми или...многу сум загрижена кажете што мислите
Или само си замислуваш дека ги имаш тие симптоми поради тоа што ти се случило(сум била и јас во таква ситуација). Ако не свршил во тебе, нема зошто да паничиш
И моето искуство. Ја затоа велам, додека мене не ми се случи да останам бремена само од предсемена течност, тоа теоретско тврдење дека и од предсемена може да се остане бремена, за мене ке биде само една теорија и ништо повеќе. Интересно е што бремена не се останува така лесно и со само едно свршување, јас знам само еден пар каде што (наводно), типот еднаш свршил и готово - типката е бремена. П.С. @lost123 кога и да ми излезе темава, обавезно и твојот ник се појавува. Прво бараше помош, а сега делиш совети. Едит, Јас некогаш имам ПМС симптоми, некогаш не. Веројатно од нервоза ти доцни, а и колку дена ти доцни? Сигурно не добиваш секогаш на 28, туку некогаш 26, некогаш 27 дена. Ако само еднаш ви пукнал кондом, шанси да останеш бремена се минимални.
Devojki vaka: Imavme odnos ne svrshi vo mene, potoa vednas imavme oralen, potoa go izmi ubavo beshe suv i pominaa 20 min. Potoa imavme odnos pak, no kratok period.. Dali ima shansi da sum bremena spored situacijata?
Zdravo devojki, posto sum mlada i ne mn upatena sakav da ve prasam dali postoi nekoja sansa za bremenost od trienje na golo? Citav nekoi mislenja i mn sum pod stres.