1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    Па чим почнало денес да ти тече прво кафено,па црвено значи веќе си добила,не мора да тече кој знае колку првиот ден

2. Panicarka

Panicarka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    19
    ама мене привот ден ми идеше нормално ...тоа ме буни...а црвено мн малку протече...си викам дека ке дојди...ако не не ми бега гинеколог.... Фала

3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    Па види сега не можам сигурно јас да знам,ама претпоставувам,ако си продолжи да тече значи си добила,ако не отиди на гинеколог и види си за сигурно,иако мислам дека ќе немаш потреба,барем според кажаното

4. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    ќе ти дојде сигурно, често пати може на почетокот да имаш цревеникава или кафеава течност, малку па да дојде едоната менстурација, јас барем сметам дека е нормално бидејќи се прочистуваш, ме интересираат и вашите мислења. :)

5. Panicarka

Panicarka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    19
    И јас си викам дека ќе ми дојди, да сум бремена се мн мали шансите бидејќи сум немала односи веќе 2 месеци, ама ме буни тоа што и претходната ми траеше помалку. Ама никогаш не ми било вака. А и малку сум паничарка. А можно е од тоа што променив клима.....Фала :*

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Големи се шансите од промена на клима.
    Мајка ми секогаш кога се враќа од море летно време, и се изместува мензисот (и доаѓа многу порано или многу подоцна).

7. malechkotoo

malechkotoo Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    imavme odnos so deckomi i toj svrsi nadvor od mene no mu prsnalo i kaj mene megu nozite od strana dali moze da ostanam bremnenaa ??? pomoss plss pisete mi

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ако му прснало на страна, надвор од тебе не си трудна...за во иднина совет - користете кондом и не ризикувајте.

9. malechkotoo

malechkotoo Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    епа сврши надвор од мене но му прснало и мегу нозите кај мене

10. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Деца не се прават со прскање, аман, сексуално образование!
    Едуцирајте се малку повеќе! Отвори на нет и прочитај. Најлесно е да пишете, му прснало на градите, на нозете, под мишка!
    Имаш 17 години, знаеш да имаш секс со дечко ти, а незнаеш како се прават деца!
    Теорија па пракса!!!

На unique123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Надвор му прснало, надвор од тебе :!:

12. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    4.538
    По пишаното можеме да кажиме дека си мала,а не по никот. Образовај се малце. Користи го интернетот разумно!

13. ci84

ci84 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Имав секс со партнерот при кој однос пукнал кондомот :( се напив ургентна таблета норлево и добив на датумот на кој требаше да добијам менструација меѓутоа траеше 3 дена пократко од вообичаените 5. Моето прашање дали и покрај тоа што имав циклус има можност да сум бремена .......''страв'' ми е да направам тест :worried: . може ли некој да сподели некои сознанија :tmi:

14. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    :| Не е мое да ти судам, ама јас на 29 години би била пресреќна тестот да е позитивен. Ама тоа сум јас. :)

А инаку не мислам дека си бремена заради тоа што си добила, а Норлевото така делуваат. Сепак мораш да собереш сила, не си дете, стисни забите и направи еден тест и мирна глава.

15. ci84

ci84 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    25 imam vo brzanjeto da slushnam bilo kakov komentar sum zgreshila vo izbiraweto na godinata :( soryy

16. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    нема врска годините,ако ти не се осеќаш спремна да станеш мајка нормално е да ти е страв.Мислам дека немаш простор за паника доколку навреме си делувала со норлевото.Од мое искуство,и мене наредниот циклус ми беше пократок,и помалку интензивен.Мислам дека кај сите така делуваат,или можеби грешам,но сепак земи си тест за да бидеш сигурна,и се надевам дека ќе го добиеш посакуваниот резултат.Позз

17. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Јас на 25 год. станав мајка.Кога гинекологот ми ја потврди бременоста, јас целата се испаничив (иако веќе 2 год. бев во брак) и се сеќавам дека цело време си мислев,леле како ли јас ќе бидам мајка,што ќе му правам на бебето,ќе знам ли да го чувам и ред други мисли ми се врткаа во главата.Стомакот почна да расне,читав секаква литература за трудници и бебиња, таму пишуваше како треба да се ужива во бременоста, како се јавуваат чувства спрема плодот кој расне во тебе и слично.Јас не чувствував нешто којзнае какво посебно.Меѓутоа, тоа што се случи на самиот почеток на 7 месец,како да ме тресна по глава и ме освести, бременоста се искомплицира, лежев во болница скоро 2 месеци и јас и моето бебе се боревме за живот.Во тие моменти повеќе не мислев на себе, туку само на малото невино суштество што треба да го донесам на свет.И успеавме! Се породив со царски рез,со спинална анестезија и кога го извадија бебето и ми го покажаа, се загушив во солзи радосници, само успеав да прашам, живо ли е, здраво ли е, цело ли е.Е тоа беше љубов на прв поглед.Тоа беше најубавиот дел од мене, најчистата душа, најневината среќа.Ја пресекоа папочната врпца, но врската што во тој момент се создаде меѓу нас две, никој неможе никогаш повеќе да ја прекине.
    Мојата принцеза на 1 мај ќе наполни 4 години.Тие 4 години ми поминаа во радост за првото запче, првиот
    чекор, првиот збор, секој поминат миг заедно.Кога ја донесовме од болница, секоја вечер стоев над нејзиното креветче и ја слушав дали дише, ја гледав како спие и му се заблагодарував на Господ, што ми овозможи да ја запознаам и да ја имам.
    Сето ова ви го раскажав, затоа што гледам дека многу од вас се плашат од двете цртки на тестот за бременост или од одењето на гинеколог.Ако сте со вистинската личност, без разлика мажени или не,секогаш имате избор што можете да го направите.Јас го направив мојот избор, иако воопшто не се чувствував спремна да бидам мајка, но никогаш не зажалив за тоа.Што и да се случи понатаму, и да останам без својот сопруг, и да се разведам и било што, секогаш ќе знам дека постои една личност која безрезервно ме сака.

На koritsaki, Annath, unique123 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Направи тест или посети гинеколог ние не можеме да ти кажеме, сега извини јас помлада не можам да ти судам ама ако не го сакаш бебето постои и можност да абортираш затоа види што си кај си направи тест,а после мисли што ќе правиш подоцна. ;)

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки извинетеме многу што влетвам вака со прашање многу ми е хитно пишете некои таблети кои не одат на рецепта морам одма да ги купам за послем однос ве молам ...

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Норлево мислам дека се без рецепта најдоцна до 72 часа после ризичниот однос треба да се земат. Мислам дека се околу 500 ден.