Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lover236

Lover236 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Fala ali sea pred malce dodeka bev vo toalet nanhartija se pojavi bledo rozeva tocka sto moze dade

Sto moze da znaci toa

Последна измена од модератор: 3 февруари 2018
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.013
    Допаѓања:
    178.418
    Тоа значи дека си играш со сопственото здравје. Секоја промена, што се случува таму и што те става во мисла, особено кога периодот ти е далеку, треба да го сфатиш озбилно и да не чекаш за да посетиш гинеколог. Преглед и разговор со гинеколог ќе ти разјасни се што не ти е јасно, а на форумов само дополнително те збунува.

3. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Прво да напоменам, циклусот ми е нередовен, веќе 6 години. Пред скоро два месеца, само што ми заврши циклусот пиев Норлево. После една недела откаго го испив крварев, исто како менструација. Пред 14 дена имав два пати во иста вечер незаштитен однос на неколку часа разлика. Ниту еднаш не сврши во мене, но мислам дека ми беа плодни денови (4-5 дена пред овулација). После односот ме болеше долниот дел на стомакот, не го сфатив сериозно. Пред 3 дена имавме три пати во иста вечер, но пак не сврши внатре. Градите ме болат и се отечени, не чувствувам болки во стомакот, ниту пак гадење. Треба да ми дојде за 4 дена (пресметано според циклусот после апчето, а според регуларно-нерегуларниот веќе ми касни), но вчера додека имавме односи на почетокот ме болеше како да ми влегува прв пат и десетина минути покасно почнав да крварам некоја светло црвена, многу течна крв. Прво помислив дека нешто се повредило, па за тоа, но после саат/два стана густо и темно, како прв ден од менструација, но од страните околу темниот дел беше релативно светло и толку беше. Утрово немав ништо. Изминатиов период бев под стрес, испитна, некои небитни проблеми што сама си ги создадов. Знам дека е рано, но направив тест, беше негативен, а и пополнив некој онлајн гинеколошки квиз и резултатот беше дека шансите за забременување ми се исклучиво мали. Прочитав дека кога јајце- клетката ја оплодува матката, потекува крв и трае само ден или два. Исто така недела дена пред односот имав проблем со кандида, но ми помина. Тоа е тоа, ќе почекам уште 5-6 дена, па ќе направам уште еден тест.

Знам дека ви нафрлав многу информации, ве молам бидете искрени и директни за тоа што доволно се изнаслушав: не се потресувај за џабе, не си бремена. И да, знам дека треба да користам заштита, а после ваков стрес верувајте дека нема ни да го допрам без кондом.

4. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Девојкии ве молам за помош,изгубив невиност пред околу месец ипол, а пред 2 недели за време на овулација имав еднакафеава течност проследена со крв (за прв пат), а сега ми доцни менструацијата три дена.. нормално ли е ова,ви се има ли случено..има ли причина за загриженост..? А немам симптоми на бременост и мислам ако сум трудна би требало ли да имам симптоми или е рано уште?

5. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    5.386
    Имаше ли ризичен однос?

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Нормално е.
    А и не се останува од небо труден.

7. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Па често имаме без кондом.. у суптина сакам да прашам дали крвта за овулација би можело да биде причина за доцнењето или?

8. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Sakam da prasam ako sum veke trudna 2 3 nedeli postoi li nacinso nekoe apce?

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Такво апче само може да ти одобри гинекологот. И мислам дека можеше до 2ра недела.

На Ariaelon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    A dali ako si bremena imas ovulacija
    ?

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Не.
    А ако си бремена 2-3 недели и тестот за бременост ќе ти покаже точен резултат.

12. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.838
    Допаѓања:
    58.176
    Зошто не направиш тест?

13. vi427678

vi427678 Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki denes trebase da mi dojde no kasni imav seks so kondom vcera no deckomi na sredina od odnos go stavi 2-3 pati bez kondom i potoa prodolzivme povtorno so kondom , na kraj svrsi na strana.Posle toa primetivme beli tocki na penisot prv pat gi srekavam .Mozno li e da sum bremena

14. vi427678

vi427678 Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Pomos ! devojki denes trebase da mi dojde no kasni imav seks so kondom vcera no deckomi na sredina od odnos go stavi 2-3 pati bez kondom i potoa prodolzivme povtorno so kondom , na kraj svrsi na strana.Posle toa primetivme beli tocki na penisotprv pat gi srekavam .Mozno li e da sum bremena

15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    5.386
    Не

16. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Ke pocekam uste nekoj den pa ke mora da probam,a testot posle kolku vreme moze da pkkaze tocni rezultati?

17. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.838
    Допаѓања:
    58.176
    2 недели по односот

18. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Dobro,fala ti

19. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Да прашам имала ли некоја медикаментозен абортус? Слушнав дека е понов метод и може да се направи до 14 недела од бременоста со апче наместо хируршка интервенција,ама дали е достапен и кај нас?или го има во близина бугарија,србија,грција..?

20. Miss.A.

Miss.A. Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    2.315
    Достапен е и кај нас колку што сум информирана, ама лековите се' уште не се регистрирани кај нас. Прашај го гинекологот за повеќе инфо, се врши под негов надзор.