Fala ali sea pred malce dodeka bev vo toalet nanhartija se pojavi bledo rozeva tocka sto moze dade Sto moze da znaci toa
Тоа значи дека си играш со сопственото здравје. Секоја промена, што се случува таму и што те става во мисла, особено кога периодот ти е далеку, треба да го сфатиш озбилно и да не чекаш за да посетиш гинеколог. Преглед и разговор со гинеколог ќе ти разјасни се што не ти е јасно, а на форумов само дополнително те збунува.
Прво да напоменам, циклусот ми е нередовен, веќе 6 години. Пред скоро два месеца, само што ми заврши циклусот пиев Норлево. После една недела откаго го испив крварев, исто како менструација. Пред 14 дена имав два пати во иста вечер незаштитен однос на неколку часа разлика. Ниту еднаш не сврши во мене, но мислам дека ми беа плодни денови (4-5 дена пред овулација). После односот ме болеше долниот дел на стомакот, не го сфатив сериозно. Пред 3 дена имавме три пати во иста вечер, но пак не сврши внатре. Градите ме болат и се отечени, не чувствувам болки во стомакот, ниту пак гадење. Треба да ми дојде за 4 дена (пресметано според циклусот после апчето, а според регуларно-нерегуларниот веќе ми касни), но вчера додека имавме односи на почетокот ме болеше како да ми влегува прв пат и десетина минути покасно почнав да крварам некоја светло црвена, многу течна крв. Прво помислив дека нешто се повредило, па за тоа, но после саат/два стана густо и темно, како прв ден од менструација, но од страните околу темниот дел беше релативно светло и толку беше. Утрово немав ништо. Изминатиов период бев под стрес, испитна, некои небитни проблеми што сама си ги создадов. Знам дека е рано, но направив тест, беше негативен, а и пополнив некој онлајн гинеколошки квиз и резултатот беше дека шансите за забременување ми се исклучиво мали. Прочитав дека кога јајце- клетката ја оплодува матката, потекува крв и трае само ден или два. Исто така недела дена пред односот имав проблем со кандида, но ми помина. Тоа е тоа, ќе почекам уште 5-6 дена, па ќе направам уште еден тест. Знам дека ви нафрлав многу информации, ве молам бидете искрени и директни за тоа што доволно се изнаслушав: не се потресувај за џабе, не си бремена. И да, знам дека треба да користам заштита, а после ваков стрес верувајте дека нема ни да го допрам без кондом.
Девојкии ве молам за помош,изгубив невиност пред околу месец ипол, а пред 2 недели за време на овулација имав еднакафеава течност проследена со крв (за прв пат), а сега ми доцни менструацијата три дена.. нормално ли е ова,ви се има ли случено..има ли причина за загриженост..? А немам симптоми на бременост и мислам ако сум трудна би требало ли да имам симптоми или е рано уште?
Па често имаме без кондом.. у суптина сакам да прашам дали крвта за овулација би можело да биде причина за доцнењето или?
Zdravo devojki denes trebase da mi dojde no kasni imav seks so kondom vcera no deckomi na sredina od odnos go stavi 2-3 pati bez kondom i potoa prodolzivme povtorno so kondom , na kraj svrsi na strana.Posle toa primetivme beli tocki na penisot prv pat gi srekavam .Mozno li e da sum bremena
Pomos ! devojki denes trebase da mi dojde no kasni imav seks so kondom vcera no deckomi na sredina od odnos go stavi 2-3 pati bez kondom i potoa prodolzivme povtorno so kondom , na kraj svrsi na strana.Posle toa primetivme beli tocki na penisotprv pat gi srekavam .Mozno li e da sum bremena
Ke pocekam uste nekoj den pa ke mora da probam,a testot posle kolku vreme moze da pkkaze tocni rezultati?
Да прашам имала ли некоја медикаментозен абортус? Слушнав дека е понов метод и може да се направи до 14 недела од бременоста со апче наместо хируршка интервенција,ама дали е достапен и кај нас?или го има во близина бугарија,србија,грција..?
Достапен е и кај нас колку што сум информирана, ама лековите се' уште не се регистрирани кај нас. Прашај го гинекологот за повеќе инфо, се врши под негов надзор.