и јас мислам дека е можно така да доколјку се сомневаш правец до кај гинекологот и нека те види на ехо
Мислам дека е можно ама тоа сигурно нема да ти биде како нормалната менструација мислам дека би било помалку обилно. Ама ретко се случува тоа-да добиваш менструација а да си бремена.
Можно е. Моја познаничка 3 месеци си добиваше нормално, а откри дека е бремена поради мачнините што ги имаше и мешето што почна да и расте.
Дефинитивно е можно, секој организам е различен. Има жени добиваат редовно, па дознаваат 5 месец дека се бремени, имено откако стомачено ке почне да им расте. Можно е да се промени малце циклусот, на пр. да има кафеава течност наместо црвена, али може се да ти биде исто како претходно. За да си ги расчистиш сомнежите правец гинеколог
Сабајле демек добив имав крв,оттогаш до вечерва ни капка,а вакво нешто не ми се случило мене и плус ми каснеше 8 дена,не знам што е работава.Да почекам да видам утре како ќе биде,може уште не пробило убаво?Иако јас секогаш имам обилно уште од првиот ден.Не знам што да правам,вака не ми било
Почекај до утре види како ќе биде, можно е уште да не пробило убаво. И јас некогаш првиот ден имам малку крв а вториот ден веќе е обилно. Секако може да си направиш тест кога ќе ти заврши или да одиш на гинеколог, ако се сомневаш дека си бремена. И многу важно: Без паника, може и стресот да има големо влијание.
Фала,еве добив денес како што треба,не паничам и да сум трудна не е ништо страшно,само ми беше чудно што ми се случува ова,зошто не ми се случило до сега.
девојки едно прашање што индиректно е поврзано со бременост. Дали ако испиеш апче за ден потоа-Норлево доаѓа до промена на плодни/неплодни денови? Ве молам да ми одговори некој искусен, битно ми е многу
нема да згрешиш ако направиш еден тест за бременост, бидејќи пред да истече спермата има проѕирни капки или течности и во нив исто така има сперматозоиди, барем така имам прочитано. сепак немој многу паника да креваш, само смирено, тетстот за секој случај направи го.
Подопро да објаснам имавне секс пред 4 дена т.с уште 3-4 дена треба да ми дојде ама се плашам од тоа што се скина да не не ми дојди или да не ми дојди а да сум бремена оти има и такви случаеви знаци само што започна сексуалнио чин кондомо се скина и одма го изваде што милсите има шанси?????
што се оденсува според мене ,нема, барем нема физички, а теоретски секогаш има, немој да мислиш многу на тоа, почекај да ти дојди бидејќи колку поке се секираш и си под стрес,толку покасно ќе ти дојде, во случај да ти закасни поќе од 4-5 дена направи тест за бременост.
сосема се согласувам исто и мене ми се деси да ми касни 9 дена бидејќи се нервирав беф и на гинеколог и тест праев ми рекоа да не се нервирам земав да читам една книга и за ден два ми дојде така да relax
еве вака... со мојот партнер имаме незаштитен однос при што тој не сврши во мене.... но еве веќе 4-дена ми касни... минатиот месец ми дојде 5 дена порано т.е добив на 6ти што значи пред тоа сум имала на 15ти. а сеа веќе ми касни 4-5 дена. а веќе подолго време ми испѓа бела густа течност. симпотоми на бременост не чуствувам ама баш никакви ни гадење ни сл. ве молам за совет и помош?? ((
Не свршил во тебе, што значи не си бремена. Нема место за паника, а може и од стрес да ти касни. Тоа што имаш бело прање би требало да е знак дека треба да добиеш. Почекај уште 2-3 дена, па ако не добиеш земи си тест за да не мислиш, иако не би требало да си.
Вака сега, извинете, но не сум доволно запознаена. Ми беше 2 ден од менструацијата (ми траеше уште) и имавме секс со еден дечко, ми сврши малку внатре малку надвор БЕЗ КОНДОМ ! Дали има можост да бременост или не, затоа што некој ми рекоа не !?