И тој е релативен. Може да покаже на недела дена од оплодувањето ( или во случаите на ивф) . На недела дена од односот тешко. Спермата може да "живее" и 72 ч. Така да до оплодување на јк значи може да дојде и после 3 дена од односот. Па нели таа јк треба да патува до матката, па да се вгнезди, па да почне да се лачи хормонот бхцг итд итд. Значи, тестот направен по недела дена од ризичниот однос дефинитивно нема да даде веродостојни резултати.
Нема што да прашувам. Ова што ти го "тврдиш" ни во 30 век нема да е можно. @LiliBoz ,@Dust елате бе овде да се" поедуцираме" малку
Здраво феминки. ве читам повеќе време, но сега решив конечно да се зачленам и да ви побарам мислење. Имам редовен месечен циклус, на околу 30 дена. Овулација имав на 12ти овој месец, а на истиот ден имав однос со дечко ми кој сврши во мене, истото се повтори после неколку денови. Речиси една недела помина, немам некои особени симптоми, само некој мал притисок во долниот дел од стомакот и повремена болка во јајниците. Дали ова може да е некој знак или? Кои се вашите искуства, кога најрано би почувствувала симптоми ако веќе „има нешто“?
после 2 недели мислам или 3 недели има симптоми а можеби и да немаш, индивидуално е. а ако свршил во тебе тогаш шансите се многу големи, мислам сигурно го знаеш тоа. јас имав незаштитен и не сврши во мене ама пак се плашам да не има нешто.
Здраво девојки...ајде мислење ваше. Ми дојде на 7-8ми Март.. ми заврши целосно на 11ти Март. Вчера на 17ти Март имавме однос и сврши во мене. Дали постои шанса да забременам. Според калкулаторот овде на фемина пише максимални шанси. Кога е погоден момент за проверка со тест, или да се чека до следна менструација???
Можеш да направиш тест преку крв периодот кога ќе ти биде за добивање. Мене со второто тогаш ми покажа рана бременост зошто очекував и ги имав сите симптоми. А на тестовите со урина искрено не им верувам, зошто сестра ми со второто остана бремена, и доцнеше неколку дена, а три тестови и беа негативни. На ехо и потврдија бременост.
Osekam kako da me boli stomakot od dvete strani kako da i e ukoceno kako zdrveno isto kako od vezbanje primer...ima samo dva dena pominato a citajki e rano da imam bilo kakvi simptomi. Mozebi od so suk se stegala ili nezzz..