1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    58.862
    Многу ти е рано за тест, може да биде лажно негативен доколку има бременост.
    Почекај 1 ден да ти доцни.

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.326
    Допаѓања:
    182.187
    Не си пишала дали имало ризичен однос и колку време поминало од истиот.

3. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    293
    Posledna menstruacija mi bese na 3ti mart a odnos imav na 6ti 9ti i 13ti mart i tripati svrsi vo mene

4. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    58.862
    Има шанси, направи тест ако ти доцни на прв ден.

5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.326
    Допаѓања:
    182.187
    Обично се чека до 2 недели од ризичен однос за тест, според тоа ти можеш да направиш ако си на мерак. Исто ако ти доцни можеш повторно да направиш тест.

На Адрија и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. Heart123

Heart123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки
    Нова сум на форумов, ве читам често па решив да ја споделам и мојата мака со вас, и секако вие со мене вашето искуство. Имам правено хистероскопија во декември и откако се бидна во ред од страна на докторот, пробуваме со мм да останам бремена, но претходниот месец ми дојде, е сега на 1 март ми беше последната менструација ги фативме и плодните денови и овулацијата и од тогаш градите ме многу болат и брадавиците ми се премногу осетливи други симптоми незнам дали имам можда ми е и до психата, но и кичмата ме многу боли и од денеска и онака благи болови во јајниците и имав денеска да не кажам многу но не и малку исцедок како многу светол кафеав па и не е кафеав бежкаст да кажам и вода. Не сум трпелива па ве молам за некое ваше искуство дали овој исцедок е симптом на менструација или бременост. И секако сум поспана многу но јас и вака си спијам многу. Помагајте, а да направам тест знам дека е рано. Позз

7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    Симптомите се тие но некако многу ти е рано за да ги осетиш ,можно е да ти е и од тоа што мислиш, дај Боже да си бремена но би ти рекла да почекаш до друга менструација и онака имаш уште околу недела дена па ако ти касни направи тест до тогаш тестот ќе ти даде точни резултати.
    И исцедокот може да значи многу работи, може да си проладена или некоја мала инфекција а може и да не е ништо, за да си на чисто појди на гинеколог таму ќе добиеш одговор на се што ти е не јасно, види па пиши.

Последна измена: 25 март 2018
  8. Heart123

Heart123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Благодарам многу, ке почекам до следната менструација па ќе ви пишам

И заборавив да ви пишам дека пред недела дена проверив хемостаза и димери, и излезе дека имам покачени димери 1118 ми се, дали сте запознаени дали е тоа страшно и дали нешто би пречело? Неможат да ми дадат терапија бидејќи се уште не се знае ништо дали сум бремена или не.

Последна измена од модератор: 27 март 2018
  9. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    Здраво, со дечко ми имаме заштитени односи меѓутоа предходниот месец имавме незаштитен и сигурна сум дека не сврши во мене. Потоа имав многу јак цистит и пиев антибиотици 10дена. Имав мн стресен период и сега ми касни 6 дена. Дали има шанси за бременост со тоа што ми касни или можно е од антибиотицоте?

10. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    58.862
    Направи тест.

11. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Jas imav pisano prethodno ama sepak moram za sovet i me grize sovest... znavi pred 3 ned imavme odnos so deckomi SO kondom i kolku so mi rece i toj znaci svrsi od koga izleze od mene i go proverivme kondomot ne bese skinat... togas spored aplikacijata za sledenje na mens mi pokazuvase deka imam uste 4 den do ovulacija.. i jas po 11 dena posle odnosot kupiv test i bese negativen, a trebase da dobijam pred 4 dena ali ja nema uste a na momenti me fakjaat jajnicite i nemam apetit (ili mozebi mi e do pshihata) neznam dali ima nesti za panika ili sepak da pocekam :worried::( help

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    37.705
    Утре направи тест. Сигурно ќе ти покаже точен резултат.

13. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Panika me fajka straf mi e :worried::worried:

14. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    Зошто те фаќа паника и сама рече користевте кондом. Никогаш не ти се случило да ти касни пред ова?

15. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Pa mi ima kasneto ama koga bev sigurna deka nemav nisto okay mi bese ne mislev tolku, oti ne se gledame mn so deckomi... i sega koga mi kasni a togas ne zabelezavme ubavo da ne slucajno isteklo od.kondomot pa da ostanalo vomene a toj veli deka sig ne ima nisto, i me kopka...

16. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    Девојки, денес ми е 14ти ден од "ризичниот" однос, не добив, правев тест поручекта be safe, излезе негативен, а отпосле видов дека рокот му истекол на 09/2017... што мислите, ова влијае ли на веродостојноста на резултатот? Патем, имам бел течен исцедок, и пред да добијам претходни месеци имав, но не толку... збунета сум сега скроз :

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    37.705
    Утре направи друг тест. Сигурно ќе ти покаже точен резултат. На овој му изминал рокот и можно е да е погрешен.

На Ljubica87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vikule3

Vikule3 Нов член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки нова сум во ова па сакам да прашам Ми требаат повеќе мислења 15 ден ми доцни и имам проѕирен исцедок густ дали има шанси да сум бремена и треба ли да чуствувам нешто зошто освен низок притисок други симтоми немам благодарам однапред

19. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Направи тест, ако е негативен одма на гинеколог.

20. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    А сврши во тебе?