Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.408
    Многу ти е рано за тест, може да биде лажно негативен доколку има бременост.
    Почекај 1 ден да ти доцни.

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.585
    Не си пишала дали имало ризичен однос и колку време поминало од истиот.

3. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    293
    Posledna menstruacija mi bese na 3ti mart a odnos imav na 6ti 9ti i 13ti mart i tripati svrsi vo mene

4. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.408
    Има шанси, направи тест ако ти доцни на прв ден.

5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.585
    Обично се чека до 2 недели од ризичен однос за тест, според тоа ти можеш да направиш ако си на мерак. Исто ако ти доцни можеш повторно да направиш тест.

На Адрија и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. Heart123

Heart123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки
    Нова сум на форумов, ве читам често па решив да ја споделам и мојата мака со вас, и секако вие со мене вашето искуство. Имам правено хистероскопија во декември и откако се бидна во ред од страна на докторот, пробуваме со мм да останам бремена, но претходниот месец ми дојде, е сега на 1 март ми беше последната менструација ги фативме и плодните денови и овулацијата и од тогаш градите ме многу болат и брадавиците ми се премногу осетливи други симптоми незнам дали имам можда ми е и до психата, но и кичмата ме многу боли и од денеска и онака благи болови во јајниците и имав денеска да не кажам многу но не и малку исцедок како многу светол кафеав па и не е кафеав бежкаст да кажам и вода. Не сум трпелива па ве молам за некое ваше искуство дали овој исцедок е симптом на менструација или бременост. И секако сум поспана многу но јас и вака си спијам многу. Помагајте, а да направам тест знам дека е рано. Позз

7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Симптомите се тие но некако многу ти е рано за да ги осетиш ,можно е да ти е и од тоа што мислиш, дај Боже да си бремена но би ти рекла да почекаш до друга менструација и онака имаш уште околу недела дена па ако ти касни направи тест до тогаш тестот ќе ти даде точни резултати.
    И исцедокот може да значи многу работи, може да си проладена или некоја мала инфекција а може и да не е ништо, за да си на чисто појди на гинеколог таму ќе добиеш одговор на се што ти е не јасно, види па пиши.

Последна измена: 25 март 2018
  8. Heart123

Heart123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Благодарам многу, ке почекам до следната менструација па ќе ви пишам

И заборавив да ви пишам дека пред недела дена проверив хемостаза и димери, и излезе дека имам покачени димери 1118 ми се, дали сте запознаени дали е тоа страшно и дали нешто би пречело? Неможат да ми дадат терапија бидејќи се уште не се знае ништо дали сум бремена или не.

Последна измена од модератор: 27 март 2018
  9. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    Здраво, со дечко ми имаме заштитени односи меѓутоа предходниот месец имавме незаштитен и сигурна сум дека не сврши во мене. Потоа имав многу јак цистит и пиев антибиотици 10дена. Имав мн стресен период и сега ми касни 6 дена. Дали има шанси за бременост со тоа што ми касни или можно е од антибиотицоте?

10. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.408
    Направи тест.

11. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Jas imav pisano prethodno ama sepak moram za sovet i me grize sovest... znavi pred 3 ned imavme odnos so deckomi SO kondom i kolku so mi rece i toj znaci svrsi od koga izleze od mene i go proverivme kondomot ne bese skinat... togas spored aplikacijata za sledenje na mens mi pokazuvase deka imam uste 4 den do ovulacija.. i jas po 11 dena posle odnosot kupiv test i bese negativen, a trebase da dobijam pred 4 dena ali ja nema uste a na momenti me fakjaat jajnicite i nemam apetit (ili mozebi mi e do pshihata) neznam dali ima nesti za panika ili sepak da pocekam :worried::( help

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.731
    Допаѓања:
    38.466
    Утре направи тест. Сигурно ќе ти покаже точен резултат.

13. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Panika me fajka straf mi e :worried::worried:

14. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Зошто те фаќа паника и сама рече користевте кондом. Никогаш не ти се случило да ти касни пред ова?

15. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Pa mi ima kasneto ama koga bev sigurna deka nemav nisto okay mi bese ne mislev tolku, oti ne se gledame mn so deckomi... i sega koga mi kasni a togas ne zabelezavme ubavo da ne slucajno isteklo od.kondomot pa da ostanalo vomene a toj veli deka sig ne ima nisto, i me kopka...

16. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    Девојки, денес ми е 14ти ден од "ризичниот" однос, не добив, правев тест поручекта be safe, излезе негативен, а отпосле видов дека рокот му истекол на 09/2017... што мислите, ова влијае ли на веродостојноста на резултатот? Патем, имам бел течен исцедок, и пред да добијам претходни месеци имав, но не толку... збунета сум сега скроз :

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.731
    Допаѓања:
    38.466
    Утре направи друг тест. Сигурно ќе ти покаже точен резултат. На овој му изминал рокот и можно е да е погрешен.

На Ljubica87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vikule3

Vikule3 Нов член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки нова сум во ова па сакам да прашам Ми требаат повеќе мислења 15 ден ми доцни и имам проѕирен исцедок густ дали има шанси да сум бремена и треба ли да чуствувам нешто зошто освен низок притисок други симтоми немам благодарам однапред

19. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Направи тест, ако е негативен одма на гинеколог.

20. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    А сврши во тебе?