Многу ти е рано за тест, може да биде лажно негативен доколку има бременост. Почекај 1 ден да ти доцни.
Posledna menstruacija mi bese na 3ti mart a odnos imav na 6ti 9ti i 13ti mart i tripati svrsi vo mene
Обично се чека до 2 недели од ризичен однос за тест, според тоа ти можеш да направиш ако си на мерак. Исто ако ти доцни можеш повторно да направиш тест.
Здраво девојки Нова сум на форумов, ве читам често па решив да ја споделам и мојата мака со вас, и секако вие со мене вашето искуство. Имам правено хистероскопија во декември и откако се бидна во ред од страна на докторот, пробуваме со мм да останам бремена, но претходниот месец ми дојде, е сега на 1 март ми беше последната менструација ги фативме и плодните денови и овулацијата и од тогаш градите ме многу болат и брадавиците ми се премногу осетливи други симптоми незнам дали имам можда ми е и до психата, но и кичмата ме многу боли и од денеска и онака благи болови во јајниците и имав денеска да не кажам многу но не и малку исцедок како многу светол кафеав па и не е кафеав бежкаст да кажам и вода. Не сум трпелива па ве молам за некое ваше искуство дали овој исцедок е симптом на менструација или бременост. И секако сум поспана многу но јас и вака си спијам многу. Помагајте, а да направам тест знам дека е рано. Позз
Симптомите се тие но некако многу ти е рано за да ги осетиш ,можно е да ти е и од тоа што мислиш, дај Боже да си бремена но би ти рекла да почекаш до друга менструација и онака имаш уште околу недела дена па ако ти касни направи тест до тогаш тестот ќе ти даде точни резултати. И исцедокот може да значи многу работи, може да си проладена или некоја мала инфекција а може и да не е ништо, за да си на чисто појди на гинеколог таму ќе добиеш одговор на се што ти е не јасно, види па пиши.
Благодарам многу, ке почекам до следната менструација па ќе ви пишам И заборавив да ви пишам дека пред недела дена проверив хемостаза и димери, и излезе дека имам покачени димери 1118 ми се, дали сте запознаени дали е тоа страшно и дали нешто би пречело? Неможат да ми дадат терапија бидејќи се уште не се знае ништо дали сум бремена или не.
Здраво, со дечко ми имаме заштитени односи меѓутоа предходниот месец имавме незаштитен и сигурна сум дека не сврши во мене. Потоа имав многу јак цистит и пиев антибиотици 10дена. Имав мн стресен период и сега ми касни 6 дена. Дали има шанси за бременост со тоа што ми касни или можно е од антибиотицоте?
Jas imav pisano prethodno ama sepak moram za sovet i me grize sovest... znavi pred 3 ned imavme odnos so deckomi SO kondom i kolku so mi rece i toj znaci svrsi od koga izleze od mene i go proverivme kondomot ne bese skinat... togas spored aplikacijata za sledenje na mens mi pokazuvase deka imam uste 4 den do ovulacija.. i jas po 11 dena posle odnosot kupiv test i bese negativen, a trebase da dobijam pred 4 dena ali ja nema uste a na momenti me fakjaat jajnicite i nemam apetit (ili mozebi mi e do pshihata) neznam dali ima nesti za panika ili sepak da pocekam help
Pa mi ima kasneto ama koga bev sigurna deka nemav nisto okay mi bese ne mislev tolku, oti ne se gledame mn so deckomi... i sega koga mi kasni a togas ne zabelezavme ubavo da ne slucajno isteklo od.kondomot pa da ostanalo vomene a toj veli deka sig ne ima nisto, i me kopka...
Девојки, денес ми е 14ти ден од "ризичниот" однос, не добив, правев тест поручекта be safe, излезе негативен, а отпосле видов дека рокот му истекол на 09/2017... што мислите, ова влијае ли на веродостојноста на резултатот? Патем, имам бел течен исцедок, и пред да добијам претходни месеци имав, но не толку... збунета сум сега скроз :
Утре направи друг тест. Сигурно ќе ти покаже точен резултат. На овој му изминал рокот и можно е да е погрешен.
Здраво девојки нова сум во ова па сакам да прашам Ми требаат повеќе мислења 15 ден ми доцни и имам проѕирен исцедок густ дали има шанси да сум бремена и треба ли да чуствувам нешто зошто освен низок притисок други симтоми немам благодарам однапред