Планирав.Ама незнам дали добив....На тоалетот имам крв и на влошката...Ама се плашам да не е тоа вонматерична бременост.....Крвта е чиста....Можеби првиот млаз е ваков ама незнам....Почнав веќе свашта да мислам ...Вчера читав симптоми некако ми се поклопуваат.... Уште имам болки можно ли е да е нешто друго?
Па вчера читав дека ако доцни циклисот и болките се во долниот дел од грбот и јајниците и ако после одреден период добиеш се работи за тоа.....Можеби и сум прочитала ама не сум разбрала....ќе полудам веќе.....
Mi docni edna nedela i imav odnosi sinokja... posle toa bev vo wc i koga se izbrisav so hartija imav krv kako pocetok na menstruacija si rekov okay.. sabajlevo isto no sega vekje nema krv ...
Ако пред тоа си имала ризичен однос тоа може да е имплантација, ако си имала груб секс може да е од мала повреда. Направи тест ќе знаеш што е, или бременост или посети гинеколог.
Здраво пријателки ми треба одговор зошто се наоѓам во малце незгодна ситуација. Пред 4 дена женска ми требаше да добие но пред тоа имавме односи и сеуште и касни. Некој ми викаат да помине една недела па ако нема добиено да направам тест за бременост. Ваше мислење?
Може да направи тест уште на прв ден доцнење. Нека направи, ќе и покаже точно не треба да чека една недела да и доцни.
Женски ми доцни 6 дена, немам направено тест а планирам, пред 2 ипол недели имав незаштитен однос, не сврши во мене, но сепак ми е страв. Имав стресен период кој траеше долго време, настинка која уште трае со затнат нос веќе 4 недели.Од симптоми немам буквално ништо, пред една недела ме болеше стомакот како пред добивање но ништо, од тогаш синоќа мала болка во стомакот и од време на време како сечење во јајниците. Ако не е бременост можно е да е од стрес или настинка ама никогаш не ми е доцнела 6 дена. Немам матичен гинеколог, а студирам во друг град и не знам колку е на приватно или мора матичен?
Можно е да ти доцни од стрес,настинката не паничи одма. Ако не свршил во тебе немаш простор за грижи.
женски собрав храброст и направив тест. зедов од овој што се прави во било кое време, и капнав со пипетата 4 капки и чекав 5 минути до 10 и се појави C линија , тоа една линија само значи не сум бремена и валиден е ако има Ц линија ? мислам една де? ми доцни веќе 9 ден а имав незаштитен пред 2ипол, 3 недели некаде, да правам друг или негативен е ?
Негативен е така ? оти очиве нешто матно ми гледаат, се ми се чини бледа линија втора гледам а и со блиц светнав да се уверам.Малку разлеано ми е кај Т затоа прашувам.
Здраво девојки, по долго време На последниот тест за бременост кој го правев 6 дена од доцнењето, конечно имав јасна цртка за позитивен тест. Дури оваа недела повеќе ги чувствувам симптомите, но за тоа во друга тема. На сите ви посакувам да го видите она што го очекувате!
Veruvate da e i kaj mene toa deneska 5 den nemam nikakov simptom da mi dojdat samo sinoka.mi bolese zeludnikot i mi se povrakase Ve molam pomossss