Членката вероватно сакаше да споделиме искуства дали некој од нас имал таква ситуација,но сепак треба консултација со гиниколог.И да ова е форум и треба да си разменуваме искиства и да си помагаме,без разлика на прашањата што ги поставуваме.Ако можеме да си помогнеме.Поздрав и секое добро
хахаха таман работа не сум до толку...ние сакаме да имаме но не сум правела до сега тест и незнам како иде тоа...хахах хехе фала тии но ке почекам уште за секој случај
Здраво, Да ве прашам нешто.... плоден ден ми беше на 11.07 вчера направив тест , на 7миот ден од однос преку крв но hcg-то беше 0.1.Дали е многу рано или навистина нема бременост? Фала
Posleden pat imav odnos na denovite na ovuluacija ( pred 18 dena) 2 pati edniot pat zastiten drugiot ne (znam, ogromna greska). Imam podueni gradi i se custvitelni (no ova mi e sekogas pred da dobiam) i mi kasni 3 dena no osven toa ne primetuvam drugi simptomi. Redoven mi e ciklusot, mi nema kasneto odamna i togas bilo maksimum 1 den kasnenje. Imav simptomi na PMS. Citav deka moze da kasni od stres, i toa e mozno bidejki bev strasno istresirana i emocionalna cela nedela. Imam 19 godini i mnogu mi e stresno ova. Strav mi e da zemam test za bremenost Sovet, mislenje?
Подобро да земеш тест па да знаеш на што си и побрзо да донесете одлука него да чекаш.Чим ти касни три дена слободно направи си
Денес повторно направив тест со sure check со првата мокрача.... 4 дена пред циклус .. пак покажа само една црта .... има ли надеж за бременост :'(
ама мн рано правиш тестови..стрпи се нека ти задоцни циклусот па тогаш.Вака само психички се измачуваш
Прочитај го упатството на sure check. Дали пишува дека можеш да го правиш 4 дена пред циклус? Не. Туку еден ден по доцнењето на циклусот. Читајте упатства.
Zdravo devojki jas sum nova na forumot ve sledam nekoe vreme i resiv da pisam posledna menstruacija mi bese na 14.07 a posleden rizicen odnos so mm na 21.07(neplodni denovi sporet moja presmetka) dali e mozna bremenost ? I za kolku vreme mozam da napravam test a da ne ja cekam slednata menstruacija vi blagodaram
Бременост е секогаш можна, штом имаш незаштитни односи, јас во неплодни денови останав бремена со второто...
Како што ти кажа членката се е можно. Прв незаштитен однос два дена после циклус еве ме бремена. Јас направив 5дена пред да доцни и покажа бледа линија, најверојатно ради рана овулација. Не ми текнува на името на тестот. Напомени им во аптека дека не ти доцни, за рана бременост има тестови со поголема осетливост.
Прв симптом болни гради и брзо се заморував. Втор несвестица . Тоа ми беше заради пад на шеќер и притисок. Тогаш направив и тест. После потврдив преку крв, два дена пред циклус HCG ми беше накај 80. Откако ми доцнеше два дена на гинеколог веќе видовме сакус. * И одбивност од храна имав, но мислев дека е од топлото и друг пат ми се случувало.
Почекај да ти задоцни можеби подоцна ти била овулацијата иако има тестови кои покажуваат ако си трудна и пред добивање на циклус.Мојот тест покажа 6 дена пред циклус бледа линија..
Ќе може ли мала помош од некоја? Дали е возможно по само една недела од завршувањето на менструацијата, да дојди пак? Или пак, станува збор за крварење предизвикано од Норлево?
Дали после 10 дена од однос со сур чек тестот од 134ден може да покаже бременост или да чекам први август за добиванје??? ми се гади и имам нагони на повраќање 4дена. овулација имав на 15 а секс на 8ми и 13. и секако после 15ти ама не се важи тоа бидејќи не беше во неделата на овулација. бидејчи нели сперматозоидиите 24часа с активни. Инаку ова е после 5 години од првото дете а тпгас не знаев дека сум бремена дури после месец дознав ама сега сакам побрзо. поздрав молам некој кој знае да ми пише.