1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    bigfish ти благодарам многу на поддршката.Ова што го видов сабајле воопшто и не ми личеше на исцедок,но како и да е,правам после тест и се надевам на посакуваната пременост :)

2. bigfish

bigfish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    ајде само храбро , што треба да биде ќе биде, држиме палци

3. peperutce27

peperutce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Дали има шанси да сум бремена, немав имано сексуални односи околу година и половина, имав пред 2 недели и требаше да добијам токму пред 2 дена, претходно имав нормален период сега ми доцни малку, и загрижена сум. Дали има шанси да ми се пореметил периодот бидејќи немам имано сексуални односи многу одамна? Инаку односите беа со кондом, партнерот тврди дека не евакулираше во мене, и дека само еднаш почнал само за секунда и веднаш го извадил, а кондомите проверивме дека не се пукнати. И?

4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    ^ Нема од што да си бремена. Штом со кондом и сте провериле дека не е пукнат тогаш нема што да ти е страв. Малку ти доцни, може да биде од се и сешто. Најчесто вака доцни од страв и стрес, а и најверојатно од што не си имала односи подолго време

5. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Не ми се верува дека пишувам во темава, ама пусти страв, морам да прашам.
    Со дечко ми цел месец имавме незаштитен однос, неколку пати, ама никогаш не свршил во мене, секогаш надвор, во тоа сум 100 % сигурна.
    Ми касни веќе четврти ден, но не чувствувам никакви симптоми дека ќе добијам, само од време на време ќе ме заболи стомакот како пред добивање и одма ќе ме пушти.
    После ќе правам тест, ама морам прво тука да прашам, што мислите вие?
    Колку се големи шансите да се забремени од предсемена течност?

Пукнав од страв, се распаметив. Само нека даде Господ да не е ништо, и апстинирам од секс засекогаш,мајке ми!

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Штом си сигурна дека не свршил во тебе, нема зошто да мислиш многу, најверојатно не си бремена. Минимални се шансите да забремениш од предсемената течност, скоро никакви. Сигурно ти касни од други прилини. Сега си напната и под стрес, па и тоа придонесува да ти касни. А си патувала ли некаде последниов месец? Затоа што и тоа може да има влијание на циклусот.

7. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Не, не сум била никаде, ама имав некои стресови месецов, плус кандида, можеби е и од тоа.
    Најмногу ме загрижуваат повремените болки, прочитав дека тие биле симптом на бременост.
    Што се не ми се сврте во глава, 17 години и трудна. Нешто можеби се развива во мене, како ќе и кажам на мајка ми, од каде пари за абортус... па и самиот абортус ме плаши.

Милион сценарија, филмови. Дај Боже да се за џабе...

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Направи си тест, така ќе бидеш мирна, а вака милион прашања ти се вртат во глава, напната си, нормално дека не можеш да добиеш. И мене ми се има случено да ми касни на психичка база, знам кои стресови се тоа, но со нервоза можеш само полошо да направиш. Затоа, направи си тест и извести не. Ти посакувам среќа! :)

На n.a.t.t.y му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не се секирај, шансите да си бремена од предсемена се 0.01%, скоро никакви. А и која е веројатноста да ти биле баш плодни денови, и да се оплоди.....ехеее колку работи треба да се поклопат. Не иде туку така :)
    Направи си тест, ќе те смири и ќе добиеш
    Инаку било какви симптоми да имаш сигурно не се на бременост, премногу е рано за такви работи. Ти се стега стомакот или од страв или дека треба да добиеш

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    што повеќе се тресете и плашите го стегате организмот и му правите стрес а со тоа ја зголемувате шансата да ви касни. Ајде олабавено малку и позитивно и веќе утре ќе добиеш. Сте се запрашале зошто повеќето добиваат навечер и оп сабајле имаат веќе добиено. Баш поради тоа што навечер додека спиеме организмот се опушта не е под стрес и работи правилно.

11. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ви се има случено да не ви трај мензисо исто на пр некогаш 5 а некогаш 6 и дали е тој некаков проблем ако е веке така

12. sunshine93

sunshine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    37
    Мислиш некогаш ти трае 5 некогаш 6 дена? Ако е тоа, не е ништо, сосема нормално е. Различно може да биде секој месец. Мислам дека е малку чудно ова да го прашуваш на 18 години :^) ако ти се точни податоците..

13. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Ништо од мојата бременост ;( Баш ми се скрши филмот,ама тоа е.Повеке среќа можеби ке имам следниот месец...

14. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Добив сабајлево!!!
    Ова ми беше памет за друг пат! :)

15. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Не можам да читам 150 страни наназад, ама реално, темата ми е глупава |(

Може да се отвори тема за поддршка и совети за оние кои сакаат и се обидуваат да забременат (ако веќе нема таква)! Има еден куп теми за заштита од несакана бременост и сексуално преносливи болести за оние кои се' уште не знаат како да се заштитат, како и теми за различни информации поврзани со семејство, брак, абортус итн итн итн.

На прашањето дали сум бремена, никој од форумот не може да одговори! *DUH* |(
    Прв чекор би бил купувањето на тест од аптека, можеби и уште еден тест доколку сметате дека има некаква грешка и наредно е преглед кај гинеколог во најкраток можен рок! Толку! :x

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    bremenost/poddrska-za-onie-sto-sakaat-da-zabremenat-t3956/
    таква тема има да, ама зошто против оваа тема. Па некогаш девојчињата си имат проблем, двоумат се , незнаат што да мислат прават, па бараат помош, некој совет. Има ги да што трескат глупости „задоволувам се со перница може ли да останам бремена„ |(
    Ама сепак може да се има и ваква тема за тие што не се искусни да си питат па и ние да можеме да се насмееме на некоја зелена што не узрева ни у африка :D

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Е ова сакав и јас да кажам,ама ај да не бидам оф топик.
    И има некои што немаат пари за тест бре,или во моментот не можат да купат, не можат да отидат на гинеколог...
    На крај краева,нема да е испишана 150 страни ако е глупава.

На SanjaKirchner му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wildrose93

wildrose93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Луѓе синоќа со дечкоми имавме секс првиот пат со кондом се убаво он сврши и после 15 мин пак си присакавме и почнавме ама без кондом па после го ставивме кондомот. Ме плаши помислата знам имам читано за тоа како заостанува од спермата во каналчето а подоцна со семена течност може да се исфрли и еве цело време тоа ми е у глава.. можно ли е такво нешто или грешка сум... иначе треба за 2-3 дена да ми дојде...

19. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Мислам дека нема потреба од паника, треба да ти дојде за 2-3 дена значи не ти се плодни денови а и прв пат ти е не верувам дека ќе бидеш од тие што од првиот пат забремениле.
    Едно да ти кажам немој да се нервираш па затоа да ти заостанува менструацијата, а и после првиот сексуален однос може да ти доцни бидејки телото не е навикнато се уште на промени.

П.с ако толку се плашиш за да не ја мислиш многу купи си еден тест, макар што јас мислам дека нема место за паника :*

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.010
    не би требало да си, но сепак да се успокоиш купи си тест, или ако не ти се чека толку оди на гинеколог :)