Дали е можно девојче да е бремено ако немале односи, но дечкото и свршил на нејзините гаќички? Таа никогаш немала односи, но и доцни циклусот дали постои место за страв?
7 дена по ризичниот однос бев на гинеколог за пап тест и правев вагинално ехо. Се си беше во ред Сакам да ве прашам доколку сум била бремена дали е можно да види докторот или 7 дена се прерано за да се види
Рано е. Доколку е оплодена јајце клетката, имплантацијата настанува од 6 до 12 дена по овулација. Значи битен е денот на овулација, а не денот на ризичниот однос. Дури и да се работи за 7 дена од овулација, рано е да се види нешто на ехо. Откако ќе добиеш позитивен тест за бременост и паралелно испиташ бхцг преку крв, вредноста треба да биде од 1500-2000 за да се потврди бременост на ехо.
За време на прегледот ми рече дека Овулација ќе сум имала за 2-3 дена и дека веќе гледа зрела јајце клетка која е спремна да ја испупшти јајникот
Според тоа што ти го кажал докторот, доколку се обидувате за бременост, требало баш тие два дена да имате незаштитени односи, непосредно пред овулација и на денот на овулација.
Имав незаштитен однос а ми било најплоден ден..Пред тоа свршил пред 7 часа..Да пијам норлево?? Минаа 9 часа од односот и не сврши во мене
Zdravo sakam da prasam dali postoi brenost mi kasnese 15 dena potoa dobiv no Eve veke 4 den po edna temno kafeava točka imam prethodno sum nemala nikakov problem imav redoven ciklus i obilen a ovoj pat vaka mi se slucuva i me bolat mnogu gradi
Сериозно е прашањево? Аман бе едуцирајте се пред да се соблечете(макар по гакички) @Primadonna Пиј, бонбонче е тоа. Не е можно да си бремена и нема врска кога тој свршил претходно со забременување. @Katesaranoic не направи тест во тие 15 дена додека ти доцнеше? Не верувам дека си бремена но направи еден за мирна глава. Според ова што го кажуваш можно е да си бремена, Направи уште еден тест
zdravo, sakam da ve prasam imav nezastiten odnos, prviot pat svrshi na strana spored nego se iscistil ama ne sum bash sigurna kolku bese cist za vtoriot pat dali ima mesto za panika?