I jas se plasham od istoto. Cudno mi e toa sto pomegju testot so urina i testot so krv ne pomina ni polovina cas, ako ovoj so urina detektira prisustvo na HCG zarem nemase i na toj so krv kolku tolku da se detektira.... ufff daj boze da e nekoja greska na toj so krv, iako znam deka sansite se skoro pa nikakvi....
Daj boze da e greshka, ama vo sekoj slucaj bidi pozitivna bidejki i da imalo biohemiska bitno bilo bremenost, sto e tvoe ke si dojde.
Ама тебе уште не ти е помината датата за добивање зарем не? Што значи рано е уште. Почекај ќе видиш ако не добиеш нов тест ќе правиш и готово. Знам дека те копка аама мораш да издржиш, не мисли толку на тоа, само си ствараш стрес непотребно .затоа што ако не бидне овој медец ќе биде другиот. Штом сте плодни и веќе имаш искуство немате гајле. Ќе биде се во ред нареден пат сигурно.
Здраво девојки. Ве молам за совет или икуство. Малата ми е 8 месеци. Доење 1-2 дневно. Имавме незаштитен однос и испив апче, ден после односот. Во меѓувреме бев на гениколог за пап тест каде ми кажа дека ми е пукната јајце клетката и дека ќе добиам за 10-12 дена.Повторно имав незштитен однос но не испив апче. Сега веќе ми касни 6 дена. Направив тест на кои после 5 мин се појавува бледа втора линија. Утре сакам да направам тест од крв. Има ли некоја со вакво искуство или некој совет да ми даде.
После првото апче што си го земала за да земеш второ треба да поминат 6 месеци.А зошто пак незаштитен кога несакаш да останеш трудна?Апчето ти прави хаос со хормони а сега веќе и бременост.Не сфаќам зошто да се има незаштитен однос ако не се цели кон второ дете??
Hello zenski pred nekoj den dobiv i bas sum heppy nemav vreme da vi pisam...ete i zavrsi krajot na makata moja pozz
Не е точно дека за второ апче треба да поминат 6 месеци, ама сепак, не е препорачливо да се користат како редовна контрацепција.
Здраво на сите , имам и јас прашање ... Треба да ми дојде денеска , но последниве 5-6 дена имам вртоглавици , повраќање секој ден , болка во грбот и јајниците од време на време , и мал исцедок со бледо црвена крв ... многу сум напната и емотивна ... Да напоменам дека до сега вакви симптоми пред менструација не сум имала , речиси многу лесно ја поминувам . Прашањето ми е дали треба да направам тест и кога ?
Здраво на сите. Ми доцни 1-2 дена ги имам истите симптоми како пред добивње освен што немам притисок во јајниците туку како некое боцкање од време на време. Не сакам да се преоптеретувам со тестови пошо досега неколкупати сум се разочарала но сепак сакам да слушнам и друго мислење дали да правам тест или да почекам уште некој ден.
Се согласувам..може у после 2 недели да се испие апче повторно но не е препорачливо како што рекивтр погоре прљви хаос на хормоните и ниту еден доктор не го препорачува само кога е краен случај..дури на упатството пишува..Но многумина се навикнале на нив па си ги пијат..Еве блиска пријателка за 1 година испила 8 апчиња..не ја оправдувам во никој случај бидејќи како бонбони да се така ги пие и покрај опомена од лекар таа су продолжува со истото