Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Направи тест може си бремена :) штом си имала кафено ќе покаже тестот бледо црвена линија

Што ви е бе? Се расправате за апчиња, за хормони, ако сакате по 5 во месецот пијте кој ве спречува. Јас од кога се напив норлево ЕДНАШ (во живот) ми каснеше повеќе од 2 месеци. Хормони се во прашање ало!! Ако незнаете да се е*ете безбедно нека не ви влегува!! А не овде да паметувате и сите доктори да изигравате од google.

Последна измена од модератор: 25 октомври 2018
    На marchi-cool, fana, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Џабе се распрвате. Точно е дека не мора да се чека 6 месеци до следно апче. Доволно е да си добила, што некогаш може и месеци да трае, нели.
    Ама кажи им на девојчињата дека може почесто од два пати годишно да пијат, и оп, ќе си го користат како метод за контрацепција.
    А не треба да е. Треба да се пијат што е можно поретко. За контрацепција постојат други.
    И ова од дечковците нивни, не знам дали свршив... Мислам, немој да ме јебеш...

На Victorian, lovestoneddd, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ние 8 години го користиме тој начин на "контрацепција" . Ако ти е сигурен партнерот нема шанси со свршување надвор да се остане бремена, значи нема шанси.

На srekice, IAmPresident, Hello me и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Цел ден се чувствувам како подувана во стомакот... Немам апетит, влегов да се истуширам, кога излегов треска ме тресеше :D, неможам телото да си го смирам. Ми се врти по малку.Ме боли долу ниското.. Рано е за тест, рано е за симптони.. за добивање дури после 4.11.. Да се надевам или јок.. :(

На gicka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    Па и не се некои симптоми освен болката

6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.663
    Допаѓања:
    8.721
    Ја ќе се шекнам од чекање дечки

На Starlič и gicka им се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ај подетално малце:lol: која е ситуацијата?

8. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Прочитај си ги постовите, со кои се вмеша без потреба, а потоа дискутирај за култура. Па, добро, добро, те разбравме, зошто ни треба стручна литература, студии, искуство со пациенти, кога можеме да си посетиме неколку форуми и да си станеме експерти за што си сакаме. И да, едно е вистински несакани ефекти, друго е од страв и психа, или други околности во тој момент да фантазираме, ај, да мислиме дека е од таблетата, не зборувам само за Норлево. Има во работите работи. Земај со резерва некои работи што ќе ги прочиташ овде.

Така е, браво! Ама ај нека ти текне дека си го пиела по овулација и плус си била под стрес дали ќе добиеш или не.

9. gicka

gicka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    149
    И јас исто...ке видиме дали ке се израдуваме

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    @Yowannty едно дообјаснување за фантазиите, оти не ја сфати суштината и уште, благодарам за она девојче, далеку е времето кога бев девојче. Замисли кога имаш паничен напад, а не знаеш дека е тоа и имаш тахикардија, а во тоа време се напиеш некоја таблета. Ќе мислиш дека е од таблетата, па ќе паничиш уште повеќе, па тахикардијата ќе си продолжи и така во круг, па одиш на форум и пишуваш дака таа и таа таблета предизвикува тахикардија, други ќе читаат и ќе викаат не ја пијте, оти еве од искуство од членови на форумот оваа таблета така и така. Откриваш дека е во суштина напад на паника и нема врска со таблетата, сепак податокот ќе стои во некоја тема на форумот и некој член ќе се "тепа" да докаже дека таблетата прави тахикардии. Сега, во право сум, или уште не?

Ако има одлична самоконтрола нема возможност да останеш бремена. Со сопругот тој метод го користиме низ сите години што сме заедно, а тоа се многу години, бремена сум била само по желба, т.е кога свршувал внатре. Ако ти е страв, овој метод на заштита не е за тебе.

11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.011
    Допаѓања:
    14.468
    Последно имавме односи една недела после циклусот. Онака набрзина :$ од тогаш има поминато една недела но чуствувам слаби болки во јајниците и неколку пати заматен исцедок со розовкаста или кафена боја. Знам дека сврши надвор од мене но сега ме прашува дали ми се лоши и слично и вика као демек бремена си. Последниот циклус ми траеше пократко од вообичаено и со послабо количество на крв. Симптоми никакви не чуствувам освен како што реков слаба болка во јајници и некакви чудни грчеви или пулсации во долниот дел од стомакот И потррба за често мокрење.Ваше мислење?

12. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ако знаеш дека свршил надвор од тебе што се замараш. Ако не си сигурна, ние па ич, купи си тест за некој ден и кажи ни. А таков исцедок може да имаш заради овулација, ниско ниво на прогестерон, инфекција, бременост итн.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.663
    Допаѓања:
    8.721
    Имавме односи ,сврши внатре на 20 ти . На 02.10 имав менст. Па ќе видимеее :D:yawn:

Девојки вчера бев на лекар, докторот рече рано е да се види било што ама ми рече дека ендометриумот е здебелен и сега не ми е јасно. Тоа може да е знак за бременост?

Последна измена од модератор: 26 октомври 2018
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.374
    Допаѓања:
    286.630
    После тој критичем однос на 20 и менструацијата на 02 кога ти беше наредниот критичен однос?

15. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Мене ме интересира како знаете точно на кое дато сте имале критичен однос. Само тогаш сте имале или? Баш само еднаш месечно?

На aleksandra99 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.663
    Допаѓања:
    8.721
    Па запамтив зашто тогаш бсврши внатре

17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ако добро сватив после однос си имала менс. Значи не си трудна. Или обратно ти се датумиве?

18. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.663
    Допаѓања:
    8.721
    Не обратно ги пишав. На 02 имав менс.на 20 ти однос

19. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Аха. Не е рано туку е премногу рано, а тоа што ти го кажала може е знак за мест. Но се е можно. Во текот на еден менс циклус жената може да остане само еден ден (околу 24 часа) бремена, кога ќе исфрли нели јајникот јајце клетка,таа може да се оплоди само околу 24 часа. Затоа е мн тешко да се фати од еден однос,но не е невозможно, еве мене второво ми се фати од само еден (намерно) незаштитен однос, според календар два три дена пред плодните(затоа неможеш да се водиш според нив), наредните денови имавме со свршување надвор но веќе се фатило и искрено се сметам за многу благословена и среќна. Сега само дај боже се да помине како што е редот . Се надевам и ти вака ќе се израдуваш.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Zabce.1.12

Zabce.1.12 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    13
    Zdravo imam edno prasanje do site vas.Pred eden den imav nezastiten odnos so partnerot I 3 pati svrsi vo mene,seako sakame I dvajcata baby ama jas treba da dobijam za 2,3 dena odprilika.e sega,znam deka pred ciklus se neplodni denovi pa sakam da znam dali ima barem mala verojatnost da bidne nesto ?? :D