Здравоо јас пак да си прашам. Имавме незаштитен однос (не сврши внатре) и после 10 минути имавме па ама не докрај, значи немаше свршување вториот пат, ама дм заборавил да се измие од првиот пат. Односот беше во плодни денови, ден пред овулација. Треба да добијам за една недела, а два дена имам остри болки во долниот дел на стомакот и на психа ме мава. Може да правам тест сега или да чекам ако ми доцни?
Рано е уште за тест. Јас мислам дека не си бремена, бидејќи спермата не може да опстане во надворешни услови. Може некои од нив да се живи, но ја губат способноста да се движат. Сперматозоидите бараат топло и мокро место како вагината. Држам среќа да ти дојде.
Рано е за тест почекај да ти касни барем 2 3 дена па тогаш, мала е веројатноста да си бремена но сепак постои
Имам познаничка која на овој начин остана бремена. Не е толку битно да се измие после свршување, затоа што како што ти кажа @Hello me, не се проблем сперматозоидите од надвор, тие не опстануваат, проблем се тие што заостануваат внатре и заедно со секретот од уретрата во текот на следниот однос може да доведат до бременост. Затоа е битно да уринира после односите, ако не планирате бременост и потоа може да повторувате.
Ако те силува некој кога носиш минич, ќе го 'разбереш'? А зборуваш за неинформираност на некои таму...
Значи како да ти објаснам дека ПРОВОЦИРААТ! Се пикаат кај што не ги бере, посебно по социјални мрежи кај што е уште полесно да се излажат. И се што зборувам е како што е, значи треба да се преземат мерки!
Во право си @Saba08, може да има останато сперма во предсемената течност. Да се надеваме дека нема да доведе до бременост.
Добро ти излеа не знаеш што збориш и за што јас искоментирав, разгледајте малце пошироко,подлабоко, од друга перспектива, до тогаш нема да ме разбереш (а и нема потреба), никогаш не ги подржив силувачите фала богу, сега го завршувам разговоров зошто може да се препуцаваме до утре.
Има врска, ама виновен е тој што силова. И ти може ќе видиш машко дете од 13 години на социјалните мрежи по купачи, ама нема да те привлечи сексуално, па уште да го силуваш.. нели?
Не ги поддржуваш ама ги оправдуваш, башка што го наспчи целото твое мислење кон малолетници, значи веќе за педофилија збориме. Педофили оправдуваш?