Оставете ги младите да живеат раат во ова нивно време на социјални мрежи. Дали ставила на социјална мрежа слика (или шетала низ град по краток минич пред 20 години зашто тогаш немаше нет), не е причина да е силувана. Такви им се годините и ги личи, ги личи се да облечат зашто се млади, ама тоа не предизвикува силување. Силувачот е со болен мозок. Знам силувани девојки кои по ролки до врат закопчани шетале, ама пак се силувани. Болниот мозок не бара мини сукњички по инстаграм, тој демне на секој чекор и чека жртва.
Жално е во 21век да се смета дека ако малолетничка провокативно се облекува си го бара @Adeline мака ми е ко ќе си прочитам вакво мислење,не од тебе,мака ми е колку сме назадни на поле човекови права и родова рамноправност. Епа путуј Европо,не чекај на нас
Да напоменеме и дека 90% од жените се силувани од луѓе кои лично ги познавале, а не од рандом особи кои им виделе профилна на ФБ.
Многу погрешно размислуваш нема што да се дискутира и разгледува на тесно и широко. Ако некоја малолетничка си тера по нејзино,пократко облекување и поопуштено однесување не значи по дифолт дека си го бара. А еве мажите и жените ко тебе што подразбираат дека си го бара што вие како животни од синџир пуштени сте да и го покажете бараното? Жално е вакви размислувања па и оправдувања со ''разгледајте малце пошироко''. Ај ти стај си прст на чело за да уочиш дека нема што ние да гледаме пошироко туку ти трeбa да си ги прошириш тесните гледишта.
Значи како прво -никого не навредив а нема потреба и ти ,мене ми е жално што го читам твоево мислење, за тебе не за некој друг, значи пак да кажам не реков дека ги подржувам педофилите, ниту реков дека си го бараат! Тоа беше кажано од незнам која точно членка, само кажав дека ме револтира тоа што шетаат полуголи и додадов ред други работи. Добро бе вие свесни сте што се дешава во светов?! Со ова ваше мислење баш НЕ одиме во Европска Унија, ниту никаде. Знаеш и што има на нет од малолетници?? Знаеш колку емисии има за тоа родителите да си ги приберат децата??? Незнаеш нели?? Епа баш затоа што не си разгледала пошироко! И НИКОЈ, апсолутно никој нема да ме убеди дека тоа што шетаат полуголи(а родителите го дозволиле) чини. Значи педофилијата се зголемува а ова е една од многуте причини, тие се значи умно забегани луѓе а ова се ПЛУС работи што ги привлекуваат!!! Јасно е сега или да те прошетам низ Европа да отвориш очи ?
Како што веќе кажав, 90% од половите напади се од луѓе што лично ги знаеш, не од рандом психопати што те сретнале на улица Исто така сакам да прашам и дали родово базираното насилство е затоа што жените не ги слушаат мажите или само за педофилија се жртвите оние кои сами си се криви? Ах, да. И дали се плашиш дека некој ќе ти го силува детето кога отиде на плажа во купаќи? Кога прв пат ќе и дозволиш на ќерка ти да облече костим за капење. Јас мислам најдобро никогаш, да се осигураш дека нема никого да предизвика да ја силува.
Како што кажав - ова е една од многуте причини, а ако ти ја пушташ ќеркати полугола на 14 години не ги сили и другите да го прават тоа, се изгуби смисла на муабетов очигледно многу се провоцирате, па не сакам да не спиете вечер затоа го затворам и веќе не ви читам мислења зошто едноставно истото го кажувате и ми здосадивте. Поздрав
Здраво,нова сум на форумов па сакам да прашам.. Имам непрекинати болки во долниот дел на стомакот,имам гадење дури и повраќам,главоболка исто така.Направив тест но беше негативен..Дали е можно тестот да покажал грешно а сепак сум бремена..Фала ви однапред
Сеуште не ми доцни,треба да добијам за 10 дена..Секако дека имав незаштитени односи затоа што со сопругот сакаме бебенце.
Рано си го направила тестот, почекај да ти доцни. За симптоми ти е премногу рано, но се надевам се показател за тоа што го сакаш. Со среќа
Здраво феминки со маж ми ссе обидуваме за дете веќе 4 години. меѓутоа овој месец осекам некои болки во половината, болки во долниот дел на стомакот и имам некој исцедок бел. Дали мислите дека можам да се надевам на две цртки или нешто друго е проблемот. Инаку да напоменам треба да добијам околу 10,11 па сум нетрпелива. Ви благодарам
@snow-girl ако ти е точен и редовен циклусот,по мое си во овулација или после овулација. Работете на случајот. А за тест почекај барем еден ден да ти касни. Сега засега рано е.
Ти благодарам @tincemajmunce прашав затоа што досега такви болки не сум осекала во половината а за овулацијата си правев тест веќе ми е помината така да во недоумица сум ама здравје ќе почекам да ми касни некој ден
Посебни симптоми посебно толку рано за бременост нема јас едино што разликувам е болка во градите за менст. Ме болат а за бременост се осетливи тежат болат и од вода во туширање друго се е исто како за добивање.Болки во половината сум немала..
Ми касни веќе 10 дена вчера имав малку кафеавко на гаќите колку една точка мислев ќе ми дојди ама уште ништо да правам тест ама си велам да прашам тука мислење?
Може да доццни 10 дена поради стрес и промена на клима,а за кафеавото на гаќите мислам дека е знак дека ќе добиеш набргу.Тестот за бременост се прави две недели по незаштитениот однос,но штом ти доцни 10 дена,тогаш би требало да покаже точен резултат,така што ако не ти дојде набргу за некој ден,тогаш направи еден тест за да бидеш сигурна дали си или не си бремена,но според ова јас,сепак,мислам дека набргу ќе добиеш и дека не си бремена.