Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    13.901
    Оставете ги младите да живеат раат во ова нивно време на социјални мрежи. Дали ставила на социјална мрежа слика (или шетала низ град по краток минич пред 20 години зашто тогаш немаше нет), не е причина да е силувана. Такви им се годините и ги личи, ги личи се да облечат зашто се млади, ама тоа не предизвикува силување. Силувачот е со болен мозок. Знам силувани девојки кои по ролки до врат закопчани шетале, ама пак се силувани. Болниот мозок не бара мини сукњички по инстаграм, тој демне на секој чекор и чека жртва.

На Annath, Someonespecial, Pcelka1315 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Helejna

Helejna Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    48
    Жално е во 21век да се смета дека ако малолетничка провокативно се облекува си го бара(facepalm)

@Adeline мака ми е ко ќе си прочитам вакво мислење,не од тебе,мака ми е колку сме назадни на поле човекови права и родова рамноправност. Епа путуј Европо,не чекај на нас;(

Последна измена: 1 ноември 2018
    На Annath, smooch, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    За малолетните треба да внимаваме што постираат на интернет.

На Annath и Helejna им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Да напоменеме и дека 90% од жените се силувани од луѓе кои лично ги познавале, а не од рандом особи кои им виделе профилна на ФБ.

На Annath, smooch, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Helejna

Helejna Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    48
    Многу погрешно размислуваш нема што да се дискутира и разгледува на тесно и широко.
    Ако некоја малолетничка си тера по нејзино,пократко облекување и поопуштено однесување не значи по дифолт дека си го бара.
    А еве мажите и жените ко тебе што подразбираат дека си го бара што вие како животни од синџир пуштени сте да и го покажете бараното?
    Жално е вакви размислувања па и оправдувања со ''разгледајте малце пошироко''. Ај ти стај си прст на чело за да уочиш дека нема што ние да гледаме пошироко туку ти трeбa да си ги прошириш тесните гледишта.

На Annath, smooch, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Значи како прво -никого не навредив а нема потреба и ти ,мене ми е жално што го читам твоево мислење, за тебе не за некој друг, значи пак да кажам не реков дека ги подржувам педофилите, ниту реков дека си го бараат! Тоа беше кажано од незнам која точно членка, само кажав дека ме револтира тоа што шетаат полуголи и додадов ред други работи. Добро бе вие свесни сте што се дешава во светов?! Со ова ваше мислење баш НЕ одиме во Европска Унија, ниту никаде. Знаеш и што има на нет од малолетници?? Знаеш колку емисии има за тоа родителите да си ги приберат децата??? Незнаеш нели?? Епа баш затоа што не си разгледала пошироко! И НИКОЈ, апсолутно никој нема да ме убеди дека тоа што шетаат полуголи(а родителите го дозволиле) чини. Значи педофилијата се зголемува а ова е една од многуте причини, тие се значи умно забегани луѓе а ова се ПЛУС работи што ги привлекуваат!!! Јасно е сега или да те прошетам низ Европа да отвориш очи ?

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Како што веќе кажав, 90% од половите напади се од луѓе што лично ги знаеш, не од рандом психопати што те сретнале на улица

Исто така сакам да прашам и дали родово базираното насилство е затоа што жените не ги слушаат мажите или само за педофилија се жртвите оние кои сами си се криви?

Ах, да. И дали се плашиш дека некој ќе ти го силува детето кога отиде на плажа во купаќи? Кога прв пат ќе и дозволиш на ќерка ти да облече костим за капење. Јас мислам најдобро никогаш, да се осигураш дека нема никого да предизвика да ја силува.

На Annath, smooch, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Како што кажав - ова е една од многуте причини, а ако ти ја пушташ ќеркати полугола на 14 години не ги сили и другите да го прават тоа, се изгуби смисла на муабетов очигледно многу се провоцирате, па не сакам да не спиете вечер затоа го затворам и веќе не ви читам мислења зошто едноставно истото го кажувате и ми здосадивте. Поздрав

9. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Здраво,нова сум на форумов па сакам да прашам..
    Имам непрекинати болки во долниот дел на стомакот,имам гадење дури и повраќам,главоболка исто така.Направив тест но беше негативен..Дали е можно тестот да покажал грешно а сепак сум бремена..Фала ви однапред :)

10. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.838
    Допаѓања:
    58.181
    Имаше не заштитени односи? Ти доцни? Кажи нешто за да може некој од нас да сподели некој совет.

11. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Сеуште не ми доцни,треба да добијам за 10 дена..Секако дека имав незаштитени односи затоа што со сопругот сакаме бебенце.:)

12. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.838
    Допаѓања:
    58.181
    Рано си го направила тестот, почекај да ти доцни. За симптоми ти е премногу рано, но се надевам се показател за тоа што го сакаш. Со среќа

13. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Ќе почекам,фала ви сепак

14. snow-girl

snow-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    283
    Здраво феминки со маж ми ссе обидуваме за дете веќе 4 години. меѓутоа овој месец осекам некои болки во половината, болки во долниот дел на стомакот и имам некој исцедок бел. Дали мислите дека можам да се надевам на две цртки или нешто друго е проблемот. Инаку да напоменам треба да добијам околу 10,11 па сум нетрпелива. Ви благодарам

15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    @snow-girl ако ти е точен и редовен циклусот,по мое си во овулација или после овулација.
    Работете на случајот.
    А за тест почекај барем еден ден да ти касни.
    Сега засега рано е.

16. snow-girl

snow-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    283
    Ти благодарам @tincemajmunce прашав затоа што досега такви болки не сум осекала во половината а за овулацијата си правев тест веќе ми е помината така да во недоумица сум ама здравје ќе почекам да ми касни некој ден

17. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    Посебни симптоми посебно толку рано за бременост нема јас едино што разликувам е болка во градите за менст. Ме болат а за бременост се осетливи тежат болат и од вода во туширање друго се е исто како за добивање.Болки во половината сум немала..

На snow-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MajaLeon123

MajaLeon123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    101
    Ми касни веќе 10 дена вчера имав малку кафеавко на гаќите колку една точка мислев ќе ми дојди ама уште ништо да правам тест ама си велам да прашам тука мислење?

19. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Може да доццни 10 дена поради стрес и промена на клима,а за кафеавото на гаќите мислам дека е знак дека ќе добиеш набргу.Тестот за бременост се прави две недели по незаштитениот однос,но штом ти доцни 10 дена,тогаш би требало да покаже точен резултат,така што ако не ти дојде набргу за некој ден,тогаш направи еден тест за да бидеш сигурна дали си или не си бремена,но според ова јас,сепак,мислам дека набргу ќе добиеш и дека не си бремена.

20. MajaLeon123

MajaLeon123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    101
    Сепак фала, ако не добијам за два дена правам тест и ќе видиме што е :D a имам и бел исцедок

На atala му/ѝ се допаѓа ова.