Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Zlatica567

Zlatica567 Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Znaci dvete treba da se informirame za temperaturata gledam i ti ne ni znaes deka bazalnata temperatura ima vrska so bremenosta

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.053
    Испитај бета преку крв и со сигурност ќе знаеш дали си или не си бремена.
    Друг совет на форумов не можеме да ти дадеме.

3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Пошто немаш наведено кој ден ти била последна менструација по пресметка то било на 14.11 а тестот си го правела на 22.11 ? Така ќе му дојде ако денес ти е 22ри ден од циклус?
    Ако е така онда тестот неможе ни преку крв да ти покаже,најубаво треба да ти закасни барем еден ден.Симптоми не барај и ниско железо знае да тера на поспаност а базалната температура незнам колку може да ти е веродостоен показател.Она треба да се мери неколку циклуси секој ден во исто време и задолжително пред станување од кревет и било која др активност.

На marchi-cool и Milobebence им се допаѓа ова.
  4. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Дада затоа се продаваат тестови за бременост и се оди на гинеколог за утврдување и се прави тест преку крв, дека температурата покажува дали си бремена (facepalm)

Edit + нема свршено во тебе имаш пишано пред некој ден

Последна измена од модератор: 5 декември 2018
    На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  5. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    sega vo wc na gakite imav kako kafeavo malku mozno li e pak da imam spontan? nemozam da izdrzam uste ednas da pominuvam od isto ili moze dae bidejki cel den go pominav na noze. strav me faka inaku po moi kalkulacii i trebalo da sum okolu 2 nedeli i 5 dena rano e i za na ginekolog da odam nema da moze da vidi nisto

6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Неможе на 2 недели да имаш позитивен тест имано,да не си 4+ тоа и не е така битно кафено имав и јас само што направив тест за бременост 4 и пол недели така нешто земав дабростон 3×1,лежев не станував и примав плус прогрстерон инјекции. Ова едно 7 недели траеше терапијава затоа јави се на гинеколог не чекај. Немора да те прегледа мене на невидено ми ја даде терапијата со една неуспешна бременост зад мене. Со лесно и мисли позитивно

7. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    odnsii imav na 15 i 17 minatiot mesec zatoa mislam deka sum tolku vreme a na 17 mi bese ploden den

8. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Се рачуна првиот ден на последната менструација.

9. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    da razbiram no samo. ovie dva dena moze da sum. ostanata bremena. imam i bolki vo kicma i jajnici
    i. minatiot pat vaka pocna i zavrsi so spontan

10. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Лежи,и јави се кажи во рана бременост сум,имам кафено дали да земам нешто за задршка на плод. А за болките не ги мисли нормално е на почеток да болат,не да се дрецкаш од земја со болки да се баш предменструални,симптомите на рана бременост се тие,индивидуално

11. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    daj boze dae od toa utre ke odam da pregled inaku pijam veke dva meseci i folna kiselina

12. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    А имаш позитивен тест? Појди на гинеколог да ти потврди ке ти каже што да земаш за подршка дали да лежиш што и како, 21 век сме зашто на своја рака..

13. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    imam da ke pojdam zakazav za utre inaku folna mi prepisa maticniot poe spontaniot i dobro bilo posto planirav i druga bremenost

На Eni.r му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Бременост , не спонтан, честитки не се секирај, тоа кафеното е знак за бременост, а кога треба да добиеш иначе?

15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ако 18 дена по овулација нема менструација, а базалната температура е сеуште висока, многу веројатно е дека се работи за бременост. Прогестеронот ја покачува температурата, а во бременоста нивото на овој хормон е високо. Меѓутоа, многу жени кои се обидуваат да забременат немаат трпение да чекаат толку долго и прават тестови да дознаат порано. Лично јас, знам дека ако температурата ми падне на 12 или 13 ден по овулација, истиот или следниот ден добивам, ако остане висока и потоа, сигурна сум дека сум бремена и без тест. Ама, се навлеков на правење тестови и почнувам да правам од 10 дпо. :lol:

16. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    nene posle spontaniot mi se izmesaa hormonite i odkako se sredija mi rece da pijam folna i pred bremenost. trebase da dobiam na 1 znaci 7 dena mi kasni

17. Sarichkaaa

Sarichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    74
    Дали може да се забремени а да не дошло воопшто до пенетрирање?
    Невина сум, единствено рачно ме задоволува без да пика прсти внатре али некако ми е шубе да не останам трудна ако површински ме мази а притоа има остатоци од сперма или предсемена течност. Обично после свршување се бриши, али сепак страв ми е..

Малце глупаво прашањево без однос да се остане забремени ама морам да прашам

18. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Според ова што го кажуваш нема шанси да останеш бремена затоа што треба да сврши внатре во вагината за да останеш бремена,а посебно ако си сеуште невина не можеш да останеш бремена.Не си бремена,не се грижи воопшто.

19. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Бев денес на лекар ми рече дека уште е рано да се види имасе една сосема мала црна рочка и рече можеби е плодот и дс одам на секои три дена да се следи како се одвива да не биде и вонматерично исто ми даде и дабростон по 2 на ден да пијам поради минатиот пат да не се направи проблем искрено малку и ми олесна. Инаку во која недела се слуша срцето не паметам како беше во првата бременост

На sanji4444, Ygritte и Milobebence им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.053
    Ти посакувам лесна бременост.
    Покриена си со терапија слушај го др и се ќе биде во ред:hug:

На malooto и Martka им се допаѓа ова.