Од 6та недела па натака, јас два пати во 6та слушнав срценце ама има случаеви и во 8ма прв пат да слушнале
Базална температура најдобро е да се мери со базален термометар (мери до две децимали), секое утро, во приближно исто време, пред станување од кревет, по барем 3-5 часа спиење без прекин. Се мери орално или вагинално. Во почетокот мерев со обичен, живин топломер под мишка, ама така измерената температура велат дека не е многу веродостојна, па сега мерам со базален, под јазик и ми е полесно, побрзо, поточно. Ја користам апликацијата Fertility friend, ја запишувам температурата и други податоци секојдневно и врз основа на тие податоци, таа го детектира денот на овулација, всушност дава целосна интерпретација на циклусот. Едноставно е и си знаеш кога ти била овулацијата, колку дена ти трае фоликуларна, колку лутеална фаза, кога можеш да правиш тест итн.
идам понеделник да закажам преглед 5 дена ми доцни ама никакви симптоми не чуствувам. Со првото имав многу мали чуства на гадење.
Здраво на сите девојки, сакам да прашам пред некој ден почнавме да"правиме " бебе . На овој чекор се решивме после 6 години врска и сега сум нестрплива неможам да дочекам до 28 декември (ден за почетокот на циклусот ) кога можам најрано да направам тест или пак ќе мора да почекаме ви благодарам однапред и ве поздравувам
Најрано на 28 декември. Ако направиш порано може да си бремена, а тестот да не покаже заради ниската концентрација на bhcg.
Zdravo na site ..sakam da spodelam nesto so vas..mene mi kasni vekw nedela dena...napraviv test vo 5tiot den koga mi kasnese ama nwgativen bese..sea nz so da pram?da cekam uste nalcw ili usw eden test .ve molam za mislejne?
Bev na doktor i mi rekoja deka e sve vo red. Pocekaj uste malce....nemam nikakvi znaci za trudna da sum ni pak za minustracija...
И јас имав првата контрола таква точка, како со пенкало нацртано толку малечка, за две недели ми рече да одам и тогаш слушнав срценце По мензис требаше да сум првата контрола веќе 6 недели, но касна овулацијата ми била, па бев 3,4 едвај, значи накај 6,7ма нед се слуша срцева. Честитки и со лесно
jas iskreno sum preplasena eve sega pak imav kako crna krv i kako zili crvena krv i neznam kako da objasnam kako meso edno malo topce
А како ли ќе го дочекаш ти 9 месеци ако си вака нестрпливаЌе си чекаш и нема да се оптеретуваш и разочаруваш ако одма не се фати. Среќно
Девојки... Веќе периодично недела дена имам малку крвав малку кафеав секрет... Дали знете која би можела да е причината?