Честитки и со лесно на идните мамички Денеска ми е 21 ден од последниот циклус, бевме активни плодните денови па еве нестрпливо и овој месец чекам да не добијам Сеуште по малку имам секрет, болки одвреме навреме во долниот дел на стомакот Кога најрано да направам тест или да чекам, се плашам пак од разочарување
Има еден на зегин што покажува наводно 5 дена по зачнување така да пробај ако не ти се чека Со среќа ! едит -self clear е тестот
Женичкии имам пишано дека последната менструација ми беше на 28 Декември, траеше до 1 ви. Последен однос на 8ми. Дали ако правам тест на 25 има шанси да ми покаже ако има рана бременост или да си почекам ако ми доцни. И малку сум збркана нрмојте да ми се смеете, плодни денови се бројат од кога ни започнала менструацијата или од кога ке заврши!? Благодарам
Значи од кога ми завршила менструацијата пример од 2ри натаму ги бројам 1,2,3... Бидејќи една членка ми имаше пишано дека на 8ми кога ми беше последниот однос веќе поминалр 12 дена броејќи од кога ми дојде менс и дека веќе сум во плодни денови. Значи нема ни што да ср надевам на бременост овој месец сум ги испуштила плодните денови.
Вака, од како ке ти заврши после 2 дена се плодни денови, 7се. 6ти ден е нај плоден. Инсталирај апликација и ке ти покажува кога се плодни my calendar моја препорака. Инаку плодни денови не ти требаат, јас останав во неплодни. Еве ти слика, 10ти ми бил најплоден ден.
Не си останала бремена во неплодни, тоа е невозможно, овулацијата ти била одложена. Во теорија, плодни се деновите на средина од циклусот. Со други зборови, ако циклусот ти трае 28 дена (се смета од прв ден на добивање се до наредна менструација), тогаш плодни се деновите на средина т.е. плоден е 14тиот ден. Е сега, на спермата и се погодни условите во матката, па може да 'преживее' неколку дена. Значи, во идеални услови, ако сакаш да останеш бремена треба да имаш секс неколку дена пред тој 14ти ден, значи 12-13 дена откако ке добиеш менструација. Но во пракса, овулацијата може да се случи порано или подоцна, па жената да остане бремена во било кој период од цуклусот, односно да остане бремена веднаш по завршување на менструацијата или дури пред добивање. Освен ако не купиш ленти за овулација, не можеш со сигурност да знаеш кога овулираш т.е. кога матката ти е спремна да угости некој сперматозоид.
Нормално е дека е можна бременост. Истекла внатре спермата, пола, капка или како и да е. Јас синко на стоење го направив, а претходно нозе кревав, измишљав топла вода... Е зошто свршил во тебе ако нејќете беља да направите?
Фала на одговорот/советот Ми дојде мене 7 дена по таа ноќ, се по надевав дека има нешто, ама здравје кога ќе дојде време тогаш, не идеме сеуште на бебе ама ако нака при пазење несакајќи биде тогаш нека биде
Е ај кажи дека не е така? Ако нема услови за формирање зигот, сперматозоидот може да се врати од кај што дошол у фазон - овде нема јајце клетка за тебе, џабе си пливал.
Devojki, ve molam za sovet. So decko mi imavme odnos i na krajot primetivme deka na prezervativot ima 1 minimalno dupche, kako so igla napraveno, pretpostavuvame deka e fabricki,ama ne sme sigurni. Od dupcheto po malu izleguvaa meurcinja. Isto, zavrsni denovi mi se od menstruacija. Ve molam vas poiskusnite za odgovor dali ima sansa da zabremenam od toa? Sto mozam da kupam kako preventivno? Fala vi mnogu.
Можно е, за превентива има Норлево ( апче за ден потоа) околу 500ден е едно во пакување и се пие во рок од 72часа. Што побрзо-поефикасно.