1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Slavica.17

Slavica.17 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Да да толку го зема и убаво праша во аптеката ми речеа дека е 99 % сигурен и дека не мора да се чека до задоцнувањето на менстрацијата, ама мораше да се осигурам со оваа розовата крв што ме преплаши , ама добро се ок излезе :)) Со среќа на тебе утре надевам се и кај тебе се ке биде ок

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    девојки, вчера после еден месец добив менструација !!! хуух..ми олесна ептен !! :lol:

3. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Ти кажав дека не си бремена, другпат верувај ми :lol:

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.023
    направив и негативен е тестот :)

На Slavica.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lina89

Lina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    36
    ми доцни веќе 20 дена а пред една недела ми потече нешто како кафеаво и траеше три дена. сега незнам дали ми дошло или не и дали сум бремена

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Мислам дека најдобро ќе биде да си направиш тест или да одиш на гинеколог. Вака неможе ништо да се каже. Претпоставувам дека имаше незаштитен однос. Сврши во тебе или? :?:

7. Lina89

Lina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    36
    да да незаштитен, но не е свршил во мене

8. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Тогаш не би требало да си бремена, шансите се скоро никакви.

9. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.023
    Направи си тест преку крв, најсигурен ти е :) јас вчера правев во Систина и за 15 минути резултатот беше готов.

10. Lina89

Lina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    36
    фала ви за советите но ке почекам уште некој ден пошто често ми доцни некогаш со некој ден, 2 до 3 недели а некогаш и месец

11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    39.387
    Хм со дечкото пред 2 месеца имавме незаштитен однос и сврши во мене ,после утредента бевме на лекар да ми препишат пилули и Ја испив пилулата и после тоа ми дојде наредниот месец. Овој пат имавме повторно незаштитен однос и сврши во мене ама не бев во плодните денови .... се надевам дека ке ми дојде овој пат . :^)

На Ana33 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Епа девојко сега е касно, штом не си спремна за бременост држам среќа да ти дојде, ама баш заради ваквите грешки доаѓа до несакана бременост. Зошто му дозволуваш да свршува во тебе? Никогаш неможеш да знаеш со сигурност кои денови ти се плодни а кои не.
    И веројатно знаеш дека тие пилули не треба да се земаат повеќе од два пати годишно.

13. DzekIca

DzekIca Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ке може да добијам повеке одговори ве молам :)
    Имав секс со мојот партнер , незаштитен , но како да се изразам незнам , не ни беше секс како секс , бидејки беше само 4ри пати влези излези и тоа беше се свршување немаше, но , беше 2 дена после завршувањето на мојата менструација а и незнам да си пресметам кои ми се плодни кои не денови , па сакам да знам дали е возмможно за тоа кратко време ( без свршување) да сум останала бремена (не дај боже) од предсемената течност ? дали има некоја ваква случка што резултирала со бременост ?

14. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.023
    Зашто едноставно не си направиш тест место да мислиш и да се преоптоваруваш :^) верувај многу е полесно кога ќе знаеш на што си. Ова истово го пиша и пред некој ден, што значи поминато е доволно време и можеш да направиш тест ;)

15. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Ако сврши внатре не е 100% сигурно дека ќе забремениш, а тој не свршил, шансите да бидиш бремена се многу мали дури и не постојат. Ама да ти е мирна глата купи тест и провери.

16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Два дена по менструација неможе да ти бидат плодни денови + несвршил = свиркај си :)
    Не се паничи... ако е така како што имаш напишано.

незнам дали имаш видено на сајтот на фемина имаш календар за плодни денови.

http://www.femina.mk/здравје/интимно/календар-на-плодни-денови

17. DzekIca

DzekIca Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ги барав васите одговори за да ме успокоите малце ако мозе :) инаку многу е рано да направам тест , тоа е проблемот неможам да дочекам да помине месец или колку требаше 2 недели од односот затоа вака гњавам да чујам ваши мислења и исккуства :)

18. maca-23

maca-23 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    179
    не мора две недели пробај за 5 до 6 дена

19. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.023
    2 недели ако правиш тест преку урина, а помалце преку крв :) не е проблем ние да ти ги кажеме нашите искуства и мислења, но сепак најспокојна ќе си ако си провериш.
    ти кажувам од искуство :$
    за да не чекаш толку направи тест преку крв, јас го правев во систина 400 ден. и за 15 минути имав резултати :!:

едит: self clear чини 750 денари во аптека и може да се провери и 1 ден после односот дали има нешто и е 99 % точен. Така барем и кажале на феминката која го има купено тестов. Прочитај неколку мислења наназад и ќе го најдеш мислењево. И веднаш направи си каков било тест, да ти олесни ;) :*

20. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ако не свршил во тебе ти гарантирам дека не си бремена. Ако е така до сега колку деца ќе имавме сите? Ако си толку испаничена направи тест, ќе се смириш кога ќе видиш дека е негативен. :)