Ајде честиткии И јас вака прв пат останав бремена, секогаш надвор свршуваше ама нешто излегло пред време те чекаме во труднички,со среќа
Последна менс ми беше на 16ти јануар,редовна менст. имам на 28 дена ми доаѓа,сеуште немам добиено.Да земам тест или уште е рано?
Imav posleden pat dobieno menstruacija na 23 januari, seksualen odnos na 9 fevruari, no bez zastita, ne svrsi vo mene. 5 dena posle odnosot prokrvariv no samo edna rolna od toaletnata hartija. Osekav bolka vo jajnicite I eve sega nekolku dena osekam taka minimalna bolka vo dolniot del od stomakot I jajnicite. Minimalni bolki vo polovinata, gradite ne mi se cuvstvitelni. Pijam I antibiotici. Mozno li e da sum bremena, obicno mi doagja menstruacijata na 28 den ili 1,2 dena prethodno. Nekogas I na datata od prethodniot mesec
Како ние би знаеле? Не бевме таму за да знаеме дали се тргнал на време. Секогаш има можност доколку е незаштитен односот, една капка некогаш е доволна. Направи си тест, доколку после 23 ти доцни.
Твое е дали ќе му веруваш. И колку да има самоконтрола ризикот е поголем. 100 пати може нема да се случи но на 101от може да се погоди. Да не те боли главата вака и да се мислиш користи заштита, а сега чекај да видеш дали ќе ти доцни. И најдобро е да посетиш гинеколог за да ја дознаеш причината зошто си крварела доколку не си бремена.
Добив редовна менструација,но после тоа ми продолжи крварењето некои 3-4 дена(можно е да ми е од лекови и инекции). Сега имам бело прање некаков бел идцедок,можно ли е да сум бремена? Последниот однос инаку ми беше скоро 2 недели пред да добијам.Има поминато еден месец од тогаш.Направив тест за бременост излезе негативен.Сега треба да ми дојде за една недела,почнаа симптомите за ПМС,ми излезе акна каде што ми излегува секогаш,исто и претходниот пат.Можно ли е да се работи за лажна менструација и сепак да сум бремена? Бидејќи имавме незаштитен однос,но тој секогаш пазеше и свршуваше надвор.
А да имате заштитени односи наместо да паничиш вака без врска? Си добила нормално, па и си крварела уште 3-4 дена после тоа. Шо бебе ќе родеше што ќе преживееше толку крварење...
Види во упатството како треба да изгледаат цртките доколку постои бременост. Јас гледам една хоризонтална и една вертикална црта. За бременост би требало да се двете црти вертикални.