Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. alisa19

alisa19 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Devojki me interesira dali na nekoj mu ima docneto edna nedela a testot negativen,dali mozebi uste e rano da pokaze dokolku pred edna nedela e zacnato t.e pred menstruacija 4 5 dena i zatoa se odlozila.. neznam sto da mislam...

2. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    2.325
    Оффф... не знам што да ти кажам... исто и јас бев месецов.. ми каснеше 7 дена и купив тест да правам од сабајле и кога станав сум добила.. ми се случува и мене да ми касни неколку дена ама ретко. И јас немав никакви симптоми за добивање и пак си добив... ама штом и д-р ти кажал дека е спремно за циклус значи очекувај да ти дојде.. не знам дали се обидувате за бебе така да ќе кажам нареден месец убави вести да слушнеме од тебе :hug:

3. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Алиса во таков случај најдобро е да со провериш преку крв со вредност на бхсг и ќе си на чисто,дали има или нема бременост.Имаш можност со упат и приватно без упат.Секое добро

4. alisa19

alisa19 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    se obiduvame tocno edna godina i mi e cudno sto nikogas mi nema docneto ni edna den sekogas tocna na 30 dena kako saat... zatoa mi se site dvoumici a denot koga trebase da dobijam me bolese malku polovinata i pomina tolku veke ne boli edna nedela... si rekov pomina...

5. alisa19

alisa19 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    ti blagodaram sekoe dobro i tebe

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    2.325
    Мила тогаш за да бидеш најсигурна провери преку крв да знаеш на што си.. иначе и мене секогаш точно како саат ми доаѓало ама ете некогаш знае и да закасни. Ајде ти провери преку крв а јас ќе стискам палци (fingers)

7. alisa19

alisa19 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5

8. Jasmina Pavlova

Jasmina Pavlova Нов член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Здраво девојки сакам да ве прашам за мислење.Со дечко ми имавме не заштитен однос на 6 фебруари и 8фебруари работевме на случајот за бебе бидејки сакаме на мене 6 ми беше плоден ден,ама после една недела на 14фебруари на мене ми дојде циклосот ама трајаше по кратко од како заврши јас ги имам истите симптоми како за добивање само ного по друго осејкам имам мацнини киселина во желудникот ми се спије многу се осејкам многу измирено градите не ме болат само има промена на бојата кај брадевиците и многу ми се зголемени а исто осејкам и долу кај стомакот ми е малко подуен и тврд,правев вечера и денес тест излегоа негативни дали е можно сепак да сум бремена и покрај тоа ве молам за мислење. поздрав

9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    испитај преку крв, тоа ќе ти покаже точно. оди во лабораторија , 800 денари е да ти испитаат бета хцг и истиот ден ќе си знаеш.

10. Jasmina Pavlova

Jasmina Pavlova Нов член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Да тоа е најдобро ама јас моментално не сум во македонија,за тоа не знам што да правам или да почекам оште 1 или 2недели пак да правам тест инаку осејкам многу промена во телото

11. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.213
    Допаѓања:
    1.746
    Кога треба да то дојде направи трст после 2-3 дена јад имав негативен правев неколку дена пред тоа пота кога ми каснеше неколку дена позитивен.

12. Jasmina Pavlova

Jasmina Pavlova Нов член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Јас мислев дека ке покаже сега бидејки од кога инавме не заштитен однос првиот пат бев во плоден ден а вторит беше после еден ден и јас после една недела точно 7дена после тоа на мене ми дојде ама траеше по кратко и со по малко крв од обичаено и јас еве сега една Ипол недела од кога ми заврши ги имам истите симптоми блага блока во долниот дел на стомакот омалаксеност ми се спије градите не ме болат ама имат промена на боја кај брадевиците и ми се зголемени осејкам и како ушите ми зујат како да ми пага притисокот блока во долниот дел на грбот киселини во желудникот имам осејкам тотална промена на телто и стомакот доле ми е подујен и тврд ама тестовите покажуват негадивност или да почекам,да сум во мк би направила тест преко крв Ама не сум и за тоа овде пишувам за мислење дали е имало некој со иста ваква ситуација и да уствари има бременост после еден добијен циклус

13. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    2.325
    @alisa19 е тоа не сум сигурна зошто јас до сега не сум правела преку крв.. ама мислам дека може матичен да ти даде упат.. исто така мислам дека можеш приватно да си направиш без упат.. еве некоја поискусна нека објасни :D

На alisa19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. alisa19

alisa19 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    napraviv denes hcg 0.5 ispadna znaci nema nisto a menstruacija uste nema bev na eho pak ginek. vika ili e pred menstruacija ili pred bremenost ne se znae ama cim preku krv nema nisto znaci 8 dena mi kasni jas sum sega skroz razocaranaa.... pisete iskustva so hcg...

15. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Имавме односи последен ден од менструација и сврши во мене 2 пати, исто така и 1 ден после тоа сврши пак 2 пати во мене. Помина 7 дена од како се случи тоа па сакам да прашам кога и како најбрзо можам да дознаам дали сум бремена?
    Затоа што не можам да чекам до наредна менструација....

16. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Во оваа работа мораш да се наоружаш со трпение,но има еден тест во зегин се вика self clear и покажува на 8 ден од односот и 5 дена од можното зачнување.Секое добро

17. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Благодарам, али зачнувањето се извршува неколку дена по односот така да би требало да почекам минимум две недели така?

18. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Треба да почекаш барем две недели од односот, но ако не можеш да чекаш пробај со тестов.

19. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Благодарам

20. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Во секое време.Ти посакувам успех(fingers)