Јас не сум имала незаштитен однос, но еве ми касни веќе 10 дена, а никогаш не ми каснело волку многу. Направив до сеа 2 теста во размак од 3 дена, и двата ми покажаа негативно. И сеа паничам дека можеби нивото на HCG ми е многу ниско ако сум останала трудна. Инаку тестот го направив на 9 па на 12 дена од односот, и двата се негативни. Дали имам простор за паника?
Мислам дека е рано 9 дена после однос за тест. Направи уште еден денес во било кое време од денот, ако е негативен посети гинеколог. Може да ти доцни од стрес, промена на клима, хормонално пореметување, циста итн...
Рано било за тестови, особено ако не си направила од тие што се за рано откривање на бременост. Бидејќи не сте имале незаштитени односи шансите за бременост се премногу мали, но не и непостоечки. Мој совет ти е ако не добиеш до понеделник во секој случај да отидеш на гиниколог, причини за доцнење може да има многу, од стрес до посериозни работи. Најдобро е да те прегледаат. А до тогаш ако не можеш да издржиш направи си уште денес тест, веќе треба да покаже со голема точност. Со среќа.
Во Зегин ми кажаа дека најсензитивен е Self Clear, два пати со истиот праев, два пати наутро со првата урина. Гинекологот истото ми го кажа. да почекам до понеделник, периодов на многу жени им доцнело заради наглите промени во климата. А сеа ко шо паничам уште толку стрес си праам сигурно уште поише ќе ми касни. Инаку симптоми на бременост немам буквално никакви.
А ако си немала незаштитен однос, како би била бремена ? За се има првпат , можи да доцне од мн причини , затоа ќе си појдиш на преглед во понеделник и ќе видиш што е пр.
Јас Self Clear им го препорачувам на сите. До сега ме нема излажано. Не верувам дека си бремена, премн е мала веројатноста ако си имала заштитени односи. Не се секирај, опушти се, не му прави дополнителни стресови на организмот. Во понеделник правац на лекар и ќе видите која е причината
Zdravo, imam problem. Poslednata menstruacija mi beshe na 22.02 so soprugot imavme odnosi okolu 20 mart i mene mi kasni dali ima shasni da sum bremena (toj veli deka nema nishto)? P.s imam bebence skoro 9 meseci i sum so carski rez zatoa mi e strav da ne sum povtorno bremena plis help
Ако сте имале незаштите однос, т.е свршил во тебе, да, постои шанса. Ама не мора да значи, сестра ми има бебенце 11 месеци (3то дете), и дури сега почна да има нормална менструација, хормоните и рипаа горе доле, така да, после бременост нормално е да ти касни., односно да ти варира со датумите. Направи си тест за секој случај, да не паничиш безпотребно.
Здраво девојки. Имам еден проблем па би сакала да ги споделите вашите слични искуства. Ми доцни веќе 6 дена, што до сега се случило но 3-4 дена максимум. Бидејќи сум сексуално активна секако направив тест, дури два за секој случај нели.. Двата испаднаа негативни.. Би сакала да споделите нешто слично доколку ви се има случено
Најважно е дали си имала ризичен однос? Во секој случај ако си напрвила тест по доцнењето, веројатно нема ништо. Следен пат користете заштита ако досега не сте користеле, за да не си правиш дополнителен стрес.
Мене баш минатава недела ми се дешаваше ова. Значи никад не ми каснело волку, точно 10 дена. Не сум имала незаштитен однос ама цела бев у паники и направив 3 теста. Сите искочија негативни. Е сеа мора да почекаш најмалку 8 дена од послениот „ризичен“ однос за да напраиш тест, зашто може лажен резултат да добиеш. Немој да читаш ко мене текстви по портали и форуми за знаци на бременост, пошо ќе почне да ти се причинува дека ги имаш. Секако направи си уште еден тест ако не ти дојде до крај на неделава и ако и тој е негативен, правац на гинеколог. Ја таман закажав и ми дојде. Се јавив кај лекарката ми рече дека ако ми е со нормална боја и времетраење, дека нема потреба да доаѓам пошо ми е од стрес и наглата промена на климава. Секако јас ова ти го кажувам, претпоставувајќи дека си имала заштитени односи. Ја за да си бидам раат почнав да си пијам и контрацепција и кондом користиме...
Zdarvo devojki, Vo nedela napraviv domasen test i mi izleze pozitiven so ednats linija po bleda deneska fo povtoriv testot isto mi izleze so ednats linija bleda.... dali ste imale nekoja od vas slicno iskustvo sto moze da znaci ova mnogu sum zagrizena Ginekolosku pregled mi zakazaa teek vo petok a jas ne mozam da cekam do togas bidejki mnogu sum zagrizena da ne ne e nesto vo red so bebeto
Како тоа негативен со едната линија побледа? Значи позитивен е штом е со две линии, а втората е бледа бидејќи значи дека си во рана бременост. Честитки
Sakav da kazam pozitiven No me zagrizuva toa sto deneska napraviv pak test i isto e so edna bleda linija
Здраво на сите На 23.03 имав односи а ми беа плодни денови но односот беше со кондом и свршуваше надвор за секој случај,потоа ги проверувавме кондомите ни еден не беше пукнат Сепак ми беше страв па направив тест 10 дена по односот self clear бидејќи ми кажаа дека е најосетлив и може да се прави по 8 дена - испадна негативен Денес е 12 ден по односот и забелезав неколку капки крв на гаќичките а треба да ми дојде за околу 5 дена Што би можело да биде? Ако има некој вакво искуство ако може да сподели ( пред 5 месеци сум правена операција за одстранување на циста на јајник доколку тоа може да има некоја врска) Благодарам однапред
Неќна во четвртокот направив тест од оние дигиталните и ми покажа позитивен и плус 3 недели. Денеска бев на гинеколог и таа кога ме погледна рече дека ништо не се гледало, немало движење било премногу рано и ми закажа пак за 3 недели. Јас ја прашав дали е можно да е бил тестот лажно позитивен таа ми кажа дека не. Постоела бременост али било рано бидејќи сум имала касна овулација бидејќи мене ми доаѓа на 32 33 дена и ми даде само фолна киселина. Е сега ми е малку страв дали е стварно премногу рано или пак нема бременост. Иначе ми се гаде, и половина боле, болки во градите.