Ве молам за совет! Од 30 април пијам Слимлине...не чувствувам ништо посебно. Претходниот месец добив на 6 мај (имам редовна ментруација). На 28 мај имав односи два пати едноподруго, со заштита и дечко ми не сврши внатре ни првиот ни вториот пат. Овој месец требаше да добијам негде помеѓу 2-4 јуни, но сеуште немам добиено. Синоќа правев тест за бременост и покажа негативно. Инаку ме болат јајниците (како и секогаш кога треба да добијам) и овој месец имав многу време жолт исцедок. Дали е сеуште рано за тест за бременост или може да направам повторно? Ви благодарам!
Си добила на 6ти, види баш на фемина - плоден календар дали ти биле тогаш плодни денови(иако не свршил, зафркнато е партија една по друго), точен е календарот. Инаку за тест е рано, треба да поминат најмалку две недели т.е. негде накај 15 јуни за да ти покаже. А за симптомите не можеш да знаеш зошто се идентични како и пред да добиеш.
Доколку тестот покажал негативен резултат смири се не би требало ад си бремена..обично тестовите покажуваат 1 ден од доцнење на циклусот..а тебе ти доцне некаде 5-6 дена ако добиваш на 28 па и на 30 сепак доколку си бремена би требало да покаже. Циклусот може да се пролонгира од милион причини..како на пример тие капсули што ги пиеш за слабеење, нагло губење на килограми, диета, стрес, а што се однесува до исцедокот најпаметно би било да појдеш на гинеколог, нормална флора и секрет од вагината треба да е бел прозирен(како белка оид јајце)
Откачи ги тие хемикалиите и се ќе се врати во нормала. Нема еден задоволен од нив, не знам зошто ти би експериментирала. Тоа од здрави диети им изостанува циклусот, т.е. им се пореметуваат хормоните на девојкиве, а не од апчиња.
Можеби имаш некој хормонален дисбаланс од апчињата и затоа ти касни ,штом тестот е негативен тогаш не си бремена.Можеш да си се консултираш со твојот гинеколог кој најдобро би ти кажал што да правиш .
Два пати негативен тест-искрено мислам дека нема шанси за бременост. А плус не свршил во тебе, што е и најважно за тоа дали си останала бремена или не. Можно е да ти касни заради апчињата, а може и од многу други прилини, како што се стрес, промена на клима итн. Така што мислам дека треба да се опуштиш и да не мислиш на тоа и се ќе се врати во нормала.
Дали некој може да ми помогни како да го најдам календарот за девојки.... Долго време го следам и супер е. Доколу некој знае нека пиши
После една недела откако се вративме од меден месец имам крварење веќе еден месец.До сега имавме односи со маж ми но никогаш не свршил во мене и тоа некогаш втора рунда не користевме заштита.Едно време пиев апчиња за бременост но само 13 дена после тоа прекинав,не сакав да се навикнам на тие апчиња.Цел тој период имав секс некогаш и втора рунда.Отидав на гинеколог и ми кажа да направам тест но сеуште имам крварење само ми дадоа да пијам едно апче ellaone тој ден го пиев.Сега не знам дали сум бремена,ве молам кажете ми што побрзо.Фала однапред.
Како може да дозволиш да крвариш цел месец и да не отидеш на друг доктор ... Не можеме да знаеме дали си бремена, и си требала одма да смениш гинеколог кога си видела дека не иде. Направи си и тест, језда јас мислам не си бремена туку имаш некој друг проблем или инфекција. Или нешто што не е прикладно ни да го спомнам и жално е. А според твоето пишување, најискрено според мене ти не си била спремна ни за прва партија секс, а не па за втора рунда.
Но гинекологот ми кажа дека може да е од апчињата за бременост,тие треба да се пијат 21 ден,а јас ги прекинав на 13 ден и ми кажа пак да ги земам но првиот ден на менструацијата за да се регулира менструалниот циклус.
Како ќе знаеш кога ти е прв ден од менструација ако крвариш цел месец ???? ... И јас мислам дека не може толку да крвариш од контрацептивни таблети. Си престанала да пиеш ок, немаат ефект, има опасност од бременост ...
Каков гинеколог е тој што ти рекол дека МОЖЕБИ крварењето ти е од апчињата. Не рабрав јас дали контрацептивни се или како што напиша за бременост( сакаш да останеш бремена). Во секој случај треба сигурно да ти потврдат од кај е крварењето, не е играчка цел месец да крвариш, може да искрвариш дали знаеш???
Ај и тука да прашам,зошто итно ми е. Женски, вчера со дечко ми се чачкавме нешто, имаше останато сперма на рацете,малку така, страв му беше да ме пипне доле. После едно 30 мин,и повеќе,ме пипна доле,стави прст. Можно е да влегол некој сперматозоид во мене,од прстот? Или умираат одма тие?