1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. soul.sk

soul.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Ве молам за совет!

Од 30 април пијам Слимлине...не чувствувам ништо посебно. Претходниот месец добив на 6 мај (имам редовна ментруација). На 28 мај имав односи два пати едноподруго, со заштита и дечко ми не сврши внатре ни првиот ни вториот пат. Овој месец требаше да добијам негде помеѓу 2-4 јуни, но сеуште немам добиено. Синоќа правев тест за бременост и покажа негативно.
    Инаку ме болат јајниците (како и секогаш кога треба да добијам) и овој месец имав многу време жолт исцедок.
    Дали е сеуште рано за тест за бременост или може да направам повторно?
    Ви благодарам!

2. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Си добила на 6ти, види баш на фемина - плоден календар дали ти биле тогаш плодни денови(иако не свршил, зафркнато е партија една по друго), точен е календарот.
    Инаку за тест е рано, треба да поминат најмалку две недели т.е. негде накај 15 јуни за да ти покаже.
    А за симптомите не можеш да знаеш зошто се идентични како и пред да добиеш.

3. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Чим сте користеле заштита и не завршил работа во тебе, немаш гајле ;)

4. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Доколку тестот покажал негативен резултат смири се не би требало ад си бремена..обично тестовите покажуваат 1 ден од доцнење на циклусот..а тебе ти доцне некаде 5-6 дена ако добиваш на 28 па и на 30 сепак доколку си бремена би требало да покаже. Циклусот може да се пролонгира од милион причини..како на пример тие капсули што ги пиеш за слабеење, нагло губење на килограми, диета, стрес, а што се однесува до исцедокот најпаметно би било да појдеш на гинеколог, нормална флора и секрет од вагината треба да е бел прозирен(како белка оид јајце)

На soul.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Откачи ги тие хемикалиите и се ќе се врати во нормала. Нема еден задоволен од нив, не знам зошто ти би експериментирала.
    Тоа од здрави диети им изостанува циклусот, т.е. им се пореметуваат хормоните на девојкиве, а не од апчиња.

6. soul.sk

soul.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    утрово повторно направив тест и повторно беше негативен.

7. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Можеби имаш некој хормонален дисбаланс од апчињата и затоа ти касни ,штом тестот е негативен тогаш не си бремена.Можеш да си се консултираш со твојот гинеколог кој најдобро би ти кажал што да правиш .

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Два пати негативен тест-искрено мислам дека нема шанси за бременост. А плус не свршил во тебе, што е и најважно за тоа дали си останала бремена или не. Можно е да ти касни заради апчињата, а може и од многу други прилини, како што се стрес, промена на клима итн. Така што мислам дека треба да се опуштиш и да не мислиш на тоа и се ќе се врати во нормала. :)

9. AnaMarijaAa

AnaMarijaAa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    656
    Дали некој може да ми помогни како да го најдам календарот за девојки.... Долго време го следам и супер е. Доколу некој знае нека пиши :D

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    39.390

Фала на подршката ете денес редовно ми дојде периодот :D :D :D нема место за никаква паника ;)

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Добро е. Од сега натаму внимавајте повеќе и користете заштита за да спиеш мирно. ;)

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. soul.sk

soul.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    престанав. да ги пијам slimline пред три дена и денес добив. никогаш повеќе нема да ги пијам

13. serafina91

serafina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    После една недела откако се вративме од меден месец имам крварење веќе еден месец.До сега имавме односи со маж ми но никогаш не свршил во мене и тоа некогаш втора рунда не користевме заштита.Едно време пиев апчиња за бременост но само 13 дена после тоа прекинав,не сакав да се навикнам на тие апчиња.Цел тој период имав секс некогаш и втора рунда.Отидав на гинеколог и ми кажа да направам тест но сеуште имам крварење само ми дадоа да пијам едно апче ellaone тој ден го пиев.Сега не знам дали сум бремена,ве молам кажете ми што побрзо.Фала однапред.

14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Не е нормално да крвариш толку долго ... барај чаре кај друг доктор.

А бременост .... не верувам...

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Како може да дозволиш да крвариш цел месец и да не отидеш на друг доктор ...
    Не можеме да знаеме дали си бремена, и си требала одма да смениш гинеколог кога си видела дека не иде.
    Направи си и тест, језда јас мислам не си бремена туку имаш некој друг проблем или инфекција.
    Или нешто што не е прикладно ни да го спомнам и жално е.

А според твоето пишување, најискрено според мене ти не си била спремна ни за прва партија секс, а не па за втора рунда. ;)

16. serafina91

serafina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Но гинекологот ми кажа дека може да е од апчињата за бременост,тие треба да се пијат 21 ден,а јас ги прекинав на 13 ден и ми кажа пак да ги земам но првиот ден на менструацијата за да се регулира менструалниот циклус.

17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Како ќе знаеш кога ти е прв ден од менструација ако крвариш цел месец ???? ...
    И јас мислам дека не може толку да крвариш од контрацептивни таблети. Си престанала да пиеш ок, немаат ефект, има опасност од бременост ...

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ако крвариш толку многу време можеби се работи за вонматерична бременост.

19. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Каков гинеколог е тој што ти рекол дека МОЖЕБИ крварењето ти е од апчињата. Не рабрав јас дали контрацептивни се или како што напиша за бременост( сакаш да останеш бремена). Во секој случај треба сигурно да ти потврдат од кај е крварењето, не е играчка цел месец да крвариш, може да искрвариш дали знаеш???

20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ај и тука да прашам,зошто итно ми е.

Женски, вчера со дечко ми се чачкавме нешто, имаше останато сперма на рацете,малку така, страв му беше да ме пипне доле.
    После едно 30 мин,и повеќе,ме пипна доле,стави прст.
    Можно е да влегол некој сперматозоид во мене,од прстот?
    Или умираат одма тие?